Seuraa 
Viestejä5161

toisen polven pilkkuvirhe

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (13)

Mitähän tarkoittaa "pulppusi" kyseisessä tekstissä?

Toisin sanoen voi olettaa siellä oleen ylipainetilassa olevaa öljyä maassa? Vai onko nyt vain kirjoitettu hätiköiden ja totuus on et montun pohjalle tihkui öljyä saastuneesta maaperästä ja lopputuloksena uutisoitiin ilmaan lentäneestä öljysuihkusta jne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Tässähän joku aika sitten eräs isäntä myi talonsa ja sijoitti rahat öljyn poraamiseen Saarijärveltä, koska luvassa oli miljardibusiness. Asiasta ei jostain syystä ole kuulunut mitään.

Paskan marjat. Uskokaa jo, että Suomesta ei oljyä löydy. Ei tarvitse olla geologi tajutakseen tuon.

Saarijärven mies (kylähulluko?) kairasi rahansa maahan. En nyt muista paljonko oli reiän syvyys, olisiko ollut 600 m. Mitään ei löytynyt, mikä ei ollut yllätys kenellekään ammattilaiselle. Rahat meni, talo meni ja nyt on reikä maassa. Toivoin muutaman kollegan kanssa, että olisi edes tuurilla osunut johonkin, vaikka kultamineralisaatioon. Tuskin osui.

Voi kysyä tuosta Saarijärven tapauksesta, että tekikö kairausfirma moraalisesti oikein kun lähti kairaamaan "öljyä" ja varmasti jokainen tiesi lopputuloksen. Na kaippa joku olisi sen kairannut kuitenkin jos ei nimeltä mainitsematon kyseinen yhtiö eli rahat pois tyhmiltä. Öljysheikkiä muuten informoitiin usealta taholta tuon hankkeen järjettömyydestä ja mahdottomuudesta löytää öljyä Suomesta. Aina niitä noita "visionäärejä" kuitenkin löytyy. Eivät usko ammattilaista. Rahat meni ja mitenkä sitä eräässä vanhassa ohjelmassa sanottiinkaan "ja se oli sille aivan oikein".

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

mediassa on aina faktaa hyvä peksu. vai voitko väittää että ko. uutinen on ankka?

täältä tulhaan omavaraisuus! leti-lamput syrhjään ja kunnon halokeenia kathoon!!

toisen polven pilkkuvirhe

Siinä Saarijärven tapauksessa tais käydä niin että loppu rahat kesken...muistaakseni jäi reiän syvyys 400metriin!!

Muistaakseni luki juttu paikallis lehdessä jos ei muisti temppuile

Teemu_83
Siinä Saarijärven tapauksessa tais käydä niin että loppu rahat kesken...muistaakseni jäi reiän syvyys 400metriin!!

Muistaakseni luki juttu paikallis lehdessä jos ei muisti temppuile

Kairametrin hinta on vähän paikasta, firmasta, kairaussyvyydestä, paksuudesta jne. riippuen reippaat 50 e metri ehkä keskimäärin. Mitä tuosta nyt sitten tulisi, 55e*400m 22000e. Todennäköisesti vielä enemmän kun kysymyksessä on tuollainen yhdenreiän pikkuprojekti. Varmaankin aikalailla 25000e. Meneehän se aika noinkin...

Toivottavasti siellä nyt edes jotain pientä vinkkiä mistään olisi, että joku malmifirma maksaisi tuon reiän tiedoista edes paritonnia. Todennäköisesti ei ole ja öljyä nyt ei ainakaan ole 100% varmuudella.

Eikös tuo ole keinotekoisesti tehty tuo maa-alue? No, sen on sitten tehneet maansiirtofirmat joilla oli aiemmin tapana dumpata öljyjätteensä maahan tynnöreissä, jotka kuitenkin ruostuvat puhki.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Peksu

Kairametrin hinta on vähän paikasta, firmasta, kairaussyvyydestä, paksuudesta jne. riippuen reippaat 50 e metri ehkä keskimäärin. Mitä tuosta nyt sitten tulisi, 55e*400m 22000e. Todennäköisesti vielä enemmän kun kysymyksessä on tuollainen yhdenreiän pikkuprojekti. Varmaankin aikalailla 25000e. Meneehän se aika noinkin..En enää muista juttua tarkkaan, mutta jotain sata tonnia siinä taisi palaa. Piti olla hiukan kaivokonetta isompi pora, että mahtuu öljyt pois.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Muistelen, että kotimaassamme on oma öljy-yhtiömme tehnyt tiettyä kartoitusta öljyn mahdollisuudesta. Tämä kartoitus tehtiin nk. Muhoksen muodostuman alueella Oulun tienoilla. Periaatteessa oli siis mahdollista että alueelta olisi löytynyt öljyä tai lähinnä kaasua, mutta mitään kaupallisesti merkittävää ei löytynyt. Vähäisiä luonnonkaasutaskuja on kyllä löytynyt maaperän kairausten ja kaivausten yhteydessä.

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=741990

Riso abundat in ore stultorum

Nojjoo. Hinta on sitten on ollut vielä rajumpi. Se tietenkin vaikuttaa, että yksityinen ihminen varmaan maksaa kalleimman mukaan, tuo on tuollainen erittäinpieni projekti ja jos tosiaan on kairattu jollain ihmeterällä "öljyn" poissaamiseksi.

Ei soijaus ole kairauksessa järkevää. Varsinkaan tutkimuskairauksessa. Mieluummin otetaan kairasydämenä, jolloin siitä kivestä pystyy tutkimaan rakenteita jne. Soijaamalla ei saa kuin kivipölyä ja mössöä ja se soveltuu paremminkin tuollaiseen pinta/matalaan näytteenottoon ja esim. kaivoksille.

Ei Muhoksen muodostumastakaan voi öljyä löytyä. Ei ole oikeanlaisia rakenteita ja varsinkaan ei ole caprockia. Jos siellä joskus onkin vähän öljyä ollut kuten itämeren pohjan sedimenttikivissä, niin suurin osa on häipynyt caprockin puutteen takia. Tuohon ei sisälly eteläinen Itämeri, jossa on öljyä, ei tosin hirmuisesti sielläkään. Eteläisellä Itämerelläkin esim. Gotlannissa kunnon caprockia ei ole, sedimenttipatja on aika ohut, ikä on hieman väärä ja rakenteetkin ovat aika heikot.

Peruskallio Suomessa on niin vanhaa että fossiilisia kerrostumia ei ole voinut tänne syntyä. Öljy ja kivihiili ovat elonkehän tuotoksia, niillä on verraten lyhyt historia koko planeetan ikään verrattuna.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat