Seuraa 
Viestejä45973

Sikainfluensa.

”Kaikki on naisen syytä”. ”Ai, miten niin?” ”No, mies sai influensan ja nokka rupesi vuotamaan. Mies teki jotain väärin, johon nainen tokaisi ”senkin sika”. Tästä tuli sikaifluensa,”

Vakavammin....tappava viirus, jos et hae lääkitystä 2-3 päivää tartunnan ilmenemisestä. Rokote on varmasti toimiva, syy ettei rokotetta ole vielä kaikille on EU-huumassa lopetettu kansallinen rokotetuotanto. EU:n määräys kilpailuttaa kaikki hankinnat, johti rokotetuotannon lopettamiseen. Meidäkin perheestä on rokotettu 50%, eikä ongelmia ole ilmennyt. Pistos kohtaa saatoi aristaa päivän tai pari. Myös nykyinen kausi-influensa rokote sisältää H1N1:stä ja saattaa lieventää sikainfluensan oireita. Etua on myös pohjolassa riehunneista vuosittaisista kausi-influensoista, joihin kuolee vuosittain n. 1 000 ihmistä.

Osittainen syy rokotteen halventamiseen voi löytyä terveysviraston puolelta. Rokotetta ei ole, niin lasketaan liikenteeseen huhuja sen vaaroista. Tällöin roketettavien halukkuus laskee ja rokotetta riittää paremmin sitä haluaville. Myös tiedot vain kotihoidon riittävyydestä, ilman lääkkeitä, takaavat Tamiflun saatavuuden vakavimmin sairaille. Olen hyvin ”tyytyväinen”, mikä selviämme tästä vain 5 000:lla kuolleella Suomessa, viehän tavallinen kausi-influensa jo 1 000 ihmistä. Tulossa on vielä taudin toinen ja mahdollisesti kolmas aalto. Vertaa espaniantautiin v. 1917-19. Ilman rokotteita ja lääkkeitä olisi luku 50 000 – 500 000.

Hae siis rokote, heti kun vain mahdollista. Hakeudu hoitoon äkillisen korkean kuumeen noustessa, katso sikainfluensa oireet. Laita kaulaliina tai maski suusi eteen, ettet levitä tautia muihin jo mennessäsi sairaalaan. Älä haahuile ympäri apteekkia tai sairaalaa, vaan odota vaikka tunti merkityssä kohtaa. Käy kaupassa vain tarvittaessa, älä ruuhka-aikana. Vältä ihmisjoukkoja sisätiloissa. Peitä suusi yskiessä ja aivastaessa. Pese kätesi. 6.12 KLO: 15:00 eduskutatalolla on mielenosoitus EU:n liittovaltiota vastaan, mukaan vaan.

Vielä täsmentävä tieto, sioita siirtynyt influensa on tyyppiä ihmisestä ihmiseen. Linnuista saatava tauti aijemmin ei tartu, tämä tarttuu. On myös mielenkiitoista huomata, että ”espanian tauti” ja sikainfluensa ovat lähtöisin samalta alueelta. Pitäisikö tämä alue kartoittaa vastaisuuden varalle ja tutkia? Esim: Sars, syynä lepakot.

Jyrki Vaskela
Kansanedustajaehdokas
Itsenäisyyspuolue Uusimaa
http://www.saunalahti.fi/jvask

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat