Seuraa 
Viestejä45973

Youtubessa on videoita kun tuo DVD-aseman lukia laitetaan johonki mötikkää ja yhistetään.Mutta voinko tehä saman ps2 lukialla? Jos voin nii paljonko tuossa ps2 levynlukiassa on niitä milliwatteja = mw?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (112)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Haluat siis näkyvää valoa noista lukulasereista? Kirjoituslaserit kyllä ovat kuulemma tehokkaampia.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Hyvä hyvä, neuvokaa vain ja taas jotain ohikulkijaa osoitellaan laserilla silmiin.
Vai mihin käyttöön olit pelikoneesi lukijaa käyttämässä Jotenkin tutunkuuloinen teini-ikä kun ei pelikone kiinnosta, niin pitää keksiä muuta tekemistä.
Älä suotta pura sitä, parin vuoden päästä hormonit tasaantuu ja innostut taas pelailemaan. Toinen vaihtoehto et sekaannut pahemman kerran naisiin ja et vielä 30 vuotiaanakaan ole päässyt takaisin pelimaailman ihanuuksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

DVD aseman lukijaa tarvii hyvän optiikan että siitä saa pistemäisen laserin. Siinä valmiina oleva linssin polttopiste on alle milli metrin päässä.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
hi3
Jotenkin tutunkuuloinen teini-ikä kun ei pelikone kiinnosta, niin pitää keksiä muuta tekemistä.
Älä suotta pura sitä, parin vuoden päästä hormonit tasaantuu ja innostut taas pelailemaan. Toinen vaihtoehto et sekaannut pahemman kerran naisiin ja et vielä 30 vuotiaanakaan ole päässyt takaisin pelimaailman ihanuuksiin.

Alkaahan tuo ps2 jo olemaan ikäloppu rakkine, että miksei vanhaa konsolia vielä jotenkin hyödyntäisi. Kymmenen vuoden päästä mietit kuitenkin, että miksi rikoinkaan tämän nostalgisen vekottimen, jota nyt voisin tippa linssissä pelailla vanhojen hyvien aikojen muistoksi.

En tee sillä ps2 mitää, koska mulla on 2x ps2 ja ps3 ja ps1
Noh mutta se on minun vikani mitä sillä teen ja jos nyt vois joku kertoo tarkemmin miten saan sen tehtyä siitä ps2 lukiasta laaserin. (mielestäni se lukia on Diodi) Olisin hyvin kiitollinen kun kertoisitte tai laittaisitte hyvät ohjeet. Voinko yhdistää sen Diodin tai lukian suoraan patteriin, vai pitääkö olla mutkan varrella vielä jotain muuta? Itse sen Diodi/lukian saan irti siitä hökötyksestä.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
ViewtyBomb
En tee sillä ps2 mitää, koska mulla on 2x ps2 ja ps3 ja ps1
Noh mutta se on minun vikani mitä sillä teen ja jos nyt vois joku kertoo tarkemmin miten saan sen tehtyä siitä ps2 lukiasta laaserin. (mielestäni se lukia on Diodi) Olisin hyvin kiitollinen kun kertoisitte tai laittaisitte hyvät ohjeet. Voinko yhdistää sen Diodin tai lukian suoraan patteriin, vai pitääkö olla mutkan varrella vielä jotain muuta? Itse sen Diodi/lukian saan irti siitä hökötyksestä.Juu siinä lukijassa on laser. Jo valmiina. Mitä haluat tehdä sillä? Niinkuin Sahrah sanoi, tarvitset optiikkaa. Riippuu sovelluksesta mitä tarvitset mutkan varrelle.

Puhumattakaan siitä, että uusiakin DVD-asemia saa nykyään puoli-ilmaiseksi ja käytettyjä vieläkin edullisemmin. Kannattaa mieluummin näperrellä sellaisten kanssa, kuin purkaa toimiva ja huomattavasti kalliimpi laite.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36963

Laserit ovat oikeasti vaarallisia. Tuolla tietotasolla ei kannata alkaa leikkiä DVD-soittimien laserien kanssa. Osta valmis 1 mW:n pointteri, niin et saa ihan heti kenenkään silmiä rikottua.

Kollimoidun (yhdensuuntaisen) säteen saaminen laserdiodista vaatii sopivan virtalähteen ja astigmaattisen optiikan. Yleensä ne ovat optisesti takaisinkytkettyjä. Vaikeustasonkin puolesta tuo ei ole aloittelevan harrastajan projekti.

Kuten jo sanoin sen diodin olisi siis saatava leikkaamaa paperia, teippiä.. ja jotain tuommosta tänää otin sen diodi h**v***iin siitä ps2:sta ja nyt on vaa ongelma, että siinä on neljä niitä mistä se yhdistetään.Koitin liittää sen patteriin suoraan, mutta kun pidin siitä kiinni ja laitoin johdot Negatiivinen + ylin ja positiivinen - oikean puoleinen.Luin, että ne pitäisi yhdistää nuin (ainakin dvd aseman diodissa) Mutta kun yhdistin ja pidin siitä kiinni niin se muuttui sillä sekunnilla aiva V*t** kuumaksi. Oliko virtaa kenties liikaa?

Ps: käytin 9v patteria.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36963
ViewtyBomb
Kuten jo sanoin sen diodin olisi siis saatava leikkaamaa paperia, teippiä.Eivät nuo lukulaserit leikkaa kuin näköhermoja. Kirjoittavien asemien laserit voivat polttaa muitakin materiaaleja, mutta suosittelen edelleen unohtamaan ne ennen onnettomuutta. Laser ei ole lelu.

Mutta kun yhdistin ja pidin siitä kiinni niin se muuttui sillä sekunnilla aiva V*t** kuumaksi. Oliko virtaa kenties liikaa?

Ps: käytin 9v patteria.
Laserdiodi vaatii virtaohjauksen, jota säädetään optisella takaisinkytkennällä. Jännite lienee punaisella laserilla noin 2 V:n tienoilla. Tuo diodi on nyt entinen.

Noh saan huomenna veljen ps2 josta on luukku irronnu ja se ei tee sillä mitää ja siitä on ruuveja menny hukkaa kun se on sitä puhistannu Käytänkö siinä diodissa sitte 2v patteria?Ja youtubessa oli joku ''Homemade ps2 laser'' tai joku tommone ja se leikkas sillä mm.. mustaa teippiä.. palloja (mustia) ja sai syttymään tulitikkuja.
Ja jos nyt kerra toi ps2 diodista laaserin tekeminen on nii hankalaa nii minkä laine on oikea DVD asema niiku tässä- http://www.youtube.com/watch?v=B2mEpnogUMI

Kannattaa rakentaa se tukevalle alustalle. Säde osoittamaan sivulle ja taustalle jokin heijastamaton pelti estämään ettei mahdollisesti pääse jokin palava kuumenemaan. Siihen väliin on turvallista tökätä esineitä. Tarvitset silti optiikan, joka sen säteen kasaa.

Miten muuten laser tikkujen optiikka toimii? Siinä on piste terävänä etäisyydellä kuin etäisyydellä?

Koitin joskus polttavan DVD aseman laseria sen omalla linssillä. Mustaa teippiä se poltti, mutta ei valkoista paperia.

Sahrah
Miten muuten laser tikkujen optiikka toimii? Siinä on piste terävänä etäisyydellä kuin etäisyydellä?

Eikös sen saa, kun polttopiste on ns. "äärettömän" etäisyyden päässä?

Näytä tosin yksikin tikku, jossa se säilyy "terävänä" pidemmällä matkalla. Tähän mennessä on tullut nähtyä kun "terävät" leviää sadan metrin päässä jo reiluksi läntiksi.

Laitan sen varmaankin tukevasti osoittamaan suoraan valkoiseen paperiin.Mutta tuola youtubessa ne näyttää miten tehdään laseri DVD asemasta, nii ei ne kyllä mitää säädä. Ottavat vain Diodi tukkivat johonki putken pätkää tai yhdistävät entisee laseri kynää . Saanko siis valon näkyviin, jos liitän sen diodi suoraan 2v patteriin ? Täsä kuva miten ne yhdistäisin ---> http://www.aijaa.com/v.php?i=5336774.jpg

En varmasti.Sanoinhan, että laitan sen lattialle ''tukevasti' osoittamaan valkoiseen paperiin, johon laseri ei vaikuta. Ja tarkoitin sitä, että niissä ''videoissa'' ne laitto sen johonki putkee tai entisee kynää. En minä semmosta halua Mun pitäis tai riittäs semone joka nyt ylipäätä es syttyy se laaseri ja että se nyt jotain mustaa teippiä leikkaa. Mulla on täsä nyt ihan ehjä ps2 laaseri nii miten ja monen voltin patterii sen liitän?

Elä osoita valkoiseen paperiin, se heijastuu siitä hyvällä tuurilla omaan silmään.

Sitäpaitsi, eikö se laseri ole IR mallia, eli et edes näkisi sitä muutenkaan, paitsi sitten kun on näkökentässä musta läiskä. Tähän perustuu alkuperäisen pleikkarin mustat CD:t, koska se väriaine oli infrapunalle läpinäkyvä ja aiheutti riittävästi haittaa tietokoneiden CD-ROM asemille niin ettei sitä pystynyt kopioimaan.

Jos on ihan pakko leikkiä niin hommaa ensinnäkin sellaiset suojalasit jotka suodattavat sitä laserin aallonpituutta. On nimittäin minullakin toisessa silmässä hyvin pieni pölyhiukkasen näköinen täplä jota voi katseella yrittää jahdata valkoiselta seinältä kun tulee tylsää. (Se ei ole ihan keskellä, joten se siirtyy aina kun sitä yrittää tuijottaa)

ViewtyBomb
Saanko siis valon näkyviin, jos liitän sen diodi suoraan 2v patteriin ?

Voit varmaankin ihan hyvin käyttää 2V:n patteria.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat