Seuraa 
Viestejä45973

Ihmiset ovat aikojen kuluessa hyväksyneet tiettyjä menettelyjä ja rituaaleja kuolleilleen: toiset poltetaan, toiset haudataan kasvot etelään, jotkut balsamoidaan ja näistäkin harvemmat ovat tulleet balsamoinnin jälkeen sinetöidyiksi sarkofageihin tai pyramideihin. Jotkut onnettomat pikku kahakoissa hävinneet on syöty (Polynesiassa?).

Testamenttien laatiminen ja täytäntöönpano ovat bisness-ala, joka elättää melkoisen osan ammattilaisia. Vähän tähän suuntaan mietteeni ovat kääntyilleet sattuneesta syystä viime aikoina: mitä tapahtuu edesmenneen työvälineille? Skissit, käsikirjoitukset, riippuuko täysin omaisten valveutuneisuudesta miten mahdollisesti tulevaisuudesssa arvokas aineisto säilytetään?

Entä jos vainaja olikin vaikka videotaitelija, tms. muu tietokoneella juttujaan työstävä -

Tai ihan tavallinen näpyttelijä? Onko jonkun pois menneen henkilökohtainen tietokone haluttava kapine? Kiinnostavatko käytety linkit, slasanat tai saitit? Onko parasta, että mylly kärrätään kierrätykseen ja tiedostot jyrätään sileiksi siellä?

Onko meillä valmiuksia käsitellä sähköistä perintöä?

Miten haluaisit omaa tietokonettasi kohdeltavan sitten kun olet manan majoilla? tai mitä näitä nyt onkaan näitä kiertoilmauksia...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

En äänestänyt mitään, koska minä testamenttaan tietokoneeni siinä kuin muutkin kamat. Miksei niin voi tehdä?

e: Noo, olkoon se tuo 'joku luotettu jne..'

Tiedostot pyyhitään ja kovalevy tuhotaan fyysisesti. Sen jälkeen kapineen voi vaikka kierrättää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Nettikirjoittelun testamenttaamiseen tarvitaan salasanat ja käyttikset, niin kuin esim. täällä ainakin käyttäjätunnus täytyy tietää, jos haluaa joku tutkia edesmenneen kirjoituksia ja yhdistää ne oikeaan henkilöön.

Lierikki Riikonen

Niin erilaista se oli esim. Sibeliuksen aikaan. Löytyikö peräti viime vuonnta jotain uutta sävellystä häneltäkin.

Tämä nykytilannehan on jos ei kestämätön, häviävää kuitenkin. Nettisivuille ei ole mitään arkistoa ja yksityisyyden suoja jättää kuolleiden nykytaiteilijoiden julkaisemattomat sävellykset ja kuvateokset koneille kunnes niiden muistit tyhjätään.

Muutenkin, koneita on aivan turhan paljon menossa kaatiksille. Niistä voisi ottaa käyvät komponentit ja taitava voisi rakentaa tai korjata koneita. Vähemmänkin taitava voisi harjoitella vanhoilla komponenteilla. Tietenkin osat kevenevät koko ajan eivätkä vanhat osat välttämättä mahdu uutukaisiin (mini)läppäreihin.

Salasanojen luovuttaminen varmaan tulee viimeiseksi lähtijän mieleen päivystyksessä tai osastolla. (Tästä saisi ehkä hyvän sairaalasarjakohtauksen?). Ehkä parasta olisi kuitenkin tehdä se kaikkein kielletyin: keltainen muistilappu tiukasti teipattuna näyttöön...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat