Seuraa 
Viestejä45973

http://www.mtv3.fi/uutiset/mediait.shtm ... 11/1006672

Wikipedia kiistää toimittajiensa joukkopaon

Julkaistu 28.11.2009 13:08 (päivitetty 15:13)

Wikipedia kiistää väitteet, joiden mukaan se olisi menettänyt valtavan joukon online-tietosanakirjaa ylläpitäviä toimittajia.

Torstaina kerrottiin, että Wikipedia oli menettänyt vuoden 2009 alkupuolella kymmenen kertaa enemmän toimittajia kuin vuotta aiemmin samalla aikavälillä.

Wikipedian mukaan väitteet toimittajien menetyksistä eivät ole tarkkoja. Wikipedia kyseenalaistaa sen, ketkä henkilöt oikein lasketaan sivuston "toimittajiksi". Wikipedia puolestaan toteaakin sivustoa toimittavien ihmisten määrän olevan vakaa, kertoo yleisradioyhtiö BBC.

Wikimedia Säätiö vastasi blogissaan tutkija Felipe Ortegan julkistamaan selvitykseen, jonka mukaan 49 000 toimittajaa olisi lähtenyt Wikipediasta vuoden 2009 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

Wikipedia on riippuvainen toimittajista, jotka pitävät valtavan online tietosanakirjan ajan tasalla. Wikipedia sanoo, että sivuston toimittajien määrä oli huipussaan vuoden 2007 alussa, jonka jälkeen määrä tippui hieman. Nyt toimittajien määrä on Wikipedian mukaan pysynyt vakaana.

-Joka kuukausi jotkut lopettavat kirjoittamisen, ja joka kuukausi uusia ihmiset tulee tilalle, kommentoi Wikipedia.

Sekaannus toimittajien määrässä johtuu toimittajuuden määritelmästä. Ortega laski kaikki sellaiset henkilöt toimittajiksi, jotka olivat tehneet yhdenkin muutoksen sivustolle. Hän sai toimittajien lukumääräksi kolme miljoonaa henkilöä.

Wikimedia Säätiö laskee toimittajaksi vain sellaiset henkilöt, jotka ovat tehneet vähintään viisi muutosta sivustolle. Tällä perusteella toimittajien määrä olisi kokonaisuudessaan noin miljoona henkilöä. Myös Ortegan tapa mitata milloin toimittajat aloittavat tai lopettavat toimintansa saa Wikipedialta kritiikkiä.

(MTV3) "

Mistähän mahtaa olla kysymys?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Tilastojen tulkinnassa erimielisyyttä, sekä päälle vielä kohun haeskelua. Kaiken lisäksi tilastot ovat vain suuntaa antavia wikikirjoittelun luonteesta johtuen.

Laatukirjoittajien määrästäkään ei ole olemassa tarkkaa määrää, sillä laatukirjoittajan määritelmä on kiinnittämätön.

Kirjoittajien määrän vaihtelua suurempi kriisi on wikipedian taloustilanne. Menot ovat kiinteät ja kasvavat jatkuvasti, mutta tulot eivät.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat