Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Ihmislajin aivot ovat kutistuneet viimeisen 5000 vuoden aikana kymmenisen prosenttia eli 150 kuutiosenttiä 1350 kuutiosentistä:

[list:9bcxyo6n]We know the brain has been evolving in human populations quite recently," said paleoanthropologist John Hawks at the University of Wisconsin at Madison.

[size=150:9bcxyo6n]Surprisingly, based on skull measurements, the human brain appears to have been shrinking over the last 5,000 or so years.[/size:9bcxyo6n]
- -
we currently maybe have the least specific details with regard the brain, but we do know from archaeological data that pretty much everywhere we can measure - Europe, China, South Africa, Australia - that brains have shrunk about 150 cubic centimeters, off a mean of about 1,350. That's roughly 10 percent," Hawks said. "As to why is it shrinking, perhaps in big societies, as opposed to hunter-gatherer lifestyles, we can rely on other people for more things, can specialize our behavior to a greater extent, and maybe not need our brains as much," he added.

http://www.msnbc.msn.com/id/33916577/ns ... e-science/[/list:u:9bcxyo6n]

Veikkauksia syistä ?

Itse veikkaan vehnää ja jossain määrin muita viljoja - sehän tunnetusti sotkee mineraalien ja rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä/metabolismia ja mm. salpaa geenejä rotilla jopa kolmen sukupolven ajan.

Kaivelen juuri dataa aiheesta.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sivut

Kommentit (48)

Mielenkiintoista. Onneksi aivojen koko ei suoraan korreloi älykkyyttä. Einstainilla oli noin 15 % keskimääräistä pienemmät aivot. Muistan myös nähneeni dokumentin, jossa englantilainen vesipäälapsi suoriutui koulusta aivan tavallisesti, vaikka aivokudosta oli vain parikymmentä prosenttia normaalista.

Aslak
Jo napapiirillä on ihmiset pöljempiä ko täällä .
Entä sitte "Mansen " vyöhykhellä ??Ei täällä sentään niin pöljiä ole, että muutettaisiin lappiin, puolet vuodesta kovia pakkasia ja toiset puoli vuotta erittäin runsaasti hyttysiä.

Neonomide

Itse veikkaan vehnää ja jossain määrin muita viljoja - sehän tunnetusti sotkee mineraalien ja rasvaliukoisten vitamiinien
Kyse on varmaan siitä, ettei D-vitamiinia ole ollut saatavilla peräpuikkoina.

Evoluution kannalta on kaiketi aivan sama, onko apinalla aivot vai ei... jos aivojen primääri tehtävä on raiskata koko muu luomakunta avujaan hyväksikäyttäen, evoluutio kaiketi vain palaa aivottomaan aikaan, joko aivojen avulla tai ilman aivoja... molemmat tavat ovat luonnollista evoluutiota.

Olemme kaiketi ainoa laji tällä pallolla, joka pystyisi tuhoamaan kaikki aivolliset, aivoituksellisella napin painalluksella. Poistamalla aivot kaikilta napinpainaja kandinaateilta, evoluutio ikäänkuin varmistaa, ettei mikälie aivopieru aivotus nappia painaisi ainakaan toistamiseen.

Ovathan mikropiiritkin kutistuneet huomattavasti viimeisen 30 vuoden aikana. Silti niissä on enemmän älyä kuin silloin.

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Liittynyt23.4.2008
Sepi
Komppaan Aslakia; napapiiriä lähestyttäessä pöljyys ikäänkuin tiivistyy.Niin, voi olla. Se vain on epävarmaa, kummasta suunnasta lähestyttäessä.

---

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

"Feno.... "

Ei täällä sentään niin pöljiä ole, että muutettaisiin lappiin, puolet vuodesta kovia pakkasia ja toiset puoli vuotta erittäin runsaasti hyttysiä.Joo mutta selviytyminen nuista , niin hyttysistä ko pakkasistaki, on kehittäny meille älyn , jonka verosta ei etelämpää löyvvy.
Jako tarpheksi etelhän menhän niin selviytyminen ei vaaji älyvä ollenkhan, senku olla pällistellee vain,ihmekkö se jos ottalumppio alkaa eteläläisillä kutistumhan.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005
Hybrid
Pienipäisiä on helpompi synnyttää.

Tuo on erinomainen pointti. Laajentaisin tuota tosin käsittämään synnytyksen helppoutta itsessään. Neandertalilaisilla oli vielä suurempi pää, olisiko tällä voinut olla tekemistä heidän sukupuuttoon kuolemisen kanssa ?

Eskimonaisten synnytykset olivat legendaarisia - koska niitä nähtiin niin harvoin. Kun tieto raskauden alkamisesta tuli, lapsi oli usein jo syntynyt. Eskimoiden ruokavaliossa ei ole vehnää, mutta paljon (massiivisesti) hyviä rasvoja ja rasvaliukoisia vitamiineja.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007
Neonomide
Eskimonaisten synnytykset olivat legendaarisia - koska niitä nähtiin niin harvoin. Kun tieto raskauden alkamisesta tuli, lapsi oli usein jo syntynyt. Eskimoiden ruokavaliossa ei ole vehnää, mutta paljon (massiivisesti) hyviä rasvoja ja rasvaliukoisia vitamiineja.Kyllähän tällaisia juttuja Suomestakin kuulee. Että vanhaan aikaan muori lähti lypsylle ja palatessaan tuli vauvan kanssa. Ja juuri tuo, että raskaudesta ei ollut oikein edes varmuutta ennen sitä. Suomessa kuitenkin vehnää on vedetty.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Totta kai aivojen koko pienenee vielä jatkossakin, koska älykkyydestä on haittaa lisääntymisen kannalta. Kysykää nörteiltä, jos ette usko. Eniten lisääntyvät ihmiset, joiden älykkyysosamäärä on noin 90, monesti aloittavat jo yläasteella.

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
Liittynyt23.11.2005
Denzil Dexter
Totta kai aivojen koko pienenee vielä jatkossakin, koska älykkyydestä on haittaa lisääntymisen kannalta. Kysykää nörteiltä, jos ette usko. Eniten lisääntyvät ihmiset, joiden älykkyysosamäärä on noin 90, monesti aloittavat jo yläasteella.Ihan totta muuten. Ne ihmiset jotka uskovat evoluution johtavan älykkäämpiin lajeihin, ovat ääliöitä.

Ihan vain isosta rasvaisesta lämpölaitoksesta voi olla sinälläänkin hyötyä tai haittaa eri tilanteissa, riippumatta sen suhteesta muun ruumiin suorituskykyyn. Ehkä hatun keksiminen muutti pieniaivoisten kykyä pitää päänsä riittävän lämpiminä.

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451
Liittynyt18.3.2008

Aivojen koko korreloi kuitenkin uusimpien mittausten mukaan jonkin verran älykkyyteen. Kokonaisuutena voisi tulkita aivojen koon pienenemisen johtuvan ympäristöpaineiden pienenemisestä älykkyyttä kohtaan.

Uusi eläinten kognitioiden tutkimus lähtee niistä tarpeista, joita eläimillä on elinympäristössään. Esimerkiksi hedelmänsyöjiltä edellytetään hyvää muistia, sillä niiden pitää muistaa missä syötäviä hedelmiä kasvaa, ja mihin aikaan vuodesta kukin hedelmä on kypsä. Norsujen muisti taas on hyvä sen takia, että ne vaeltavat pitkiäkin matkoja ravintoa etsiessään ja niiden pitää muistaa, missä ravintoa löytyy ja minä vuodenaikoina.

Amerikanhakki (Nucifraga columbiana) muistaa lumen alta noin 30 000 paikkaa, mihin se kesän aikana piilotti siemeniä.

Voi olla, että keräilijä-metsästäjien elämäntapa pitkine vaelluksineen on vaatinut parempaa paikkatuntemusta ja muistia, kuin maanviljelijän paikallaan pysyvä elämäntapa.

Suomalaiset ovat historiallisesti hyvin pitkään eläneet metsästyksellä, mikä on johtanut Nokian menestykseen maailmanmarkkinoilla. Puolisokin kannattanee hakea metsästäjä-keräilijäkansojen parista, nettideittailu kannattaa aloitta Achee-heimon edustajan, !Kung heimon edustajan kanssa. Näin omasta lapsesta tulee älykkäämpi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat