Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pitäisikö pakastin sijoittaa ulkovarastoon vai sisätiloihin, jos haluaa säästää sähköä?

Sivut

Kommentit (20)

Jorma
Seuraa 
Viestejä2351
Liittynyt27.12.2008
pinklin
Pitäisikö pakastin sijoittaa ulkovarastoon vai sisätiloihin, jos haluaa säästää sähköä?

Talveksi sisään, kesäksi ulos.

Jorma
Seuraa 
Viestejä2351
Liittynyt27.12.2008
DerMack
meidän pakastin on ok-talon kellarissa, viileässä ympäri vuoden...

Niin meidänkin.
En ihan niin pihi ole, että kantaisin pakastinta sisälle ja ulos aina sääennusteen mukaan.

Kaappipakastin kannattaa sijoittaa niin että sen saa tempaistua nurin jos se syttyy palamaan. Siksi että voi sammutuspeitteellä tukahduttaa palonalun. Sama arkkumallillekin jos sen vain jäksaa kaataa.

Kannattaa klikkailla laittamani linkki ylempää. Väärin sijoitetun pakastimen ansiosta yhdeksän perhettä menetti kotinsa.

Voi olla et rystyset kuumuisi jos joku neropatti polttais mun kämpän, kun on laskeskellut senttejänsä tililtä.

Eikä varmasti tullut edullisemmaksi, kuinka lie saanut korvausvaatimuksia

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

no ei tuossa uutisessa sanota mitään mistään väärin sijoitetusta pakastimesta, vai oliko oma kämppä mikä paloi?

ja miten pakastin sijoitetaan väärin? estämällä ilman kierto matoilla/verhoilla/lasivillalla? sijoittamalla se saunaan kiukaan viereen?

No en kai mä väittäisi pakastinta jos asialla ei olisi mitään todellista pohjaa! Hieman voi lähestyä varovaisemmin asiaa, eikä vain suoraan polkea paskakasaan aiheella "kusetat".
Ei mennyt oma kämppä, eikä edes läheltä. Osui vain kaveripiirin kautta aiheeksi.
Yhdenkään kylmälaitteen ohjekirjassa ei mainita sijoituspaikaksi kylmää tilaa. Vakuutusyhtiöiden pykälistäkin voi päätellä mikä on sijoituspaikka eivät korvaa laitteistoa eikä sisältöä jos pakastin sijoitettu muualle kuin lämpimään tilaan.

http://www.lansi-savo.fi/Uutiset/nätkin_paloa_tutkitaan_onnettomuutena_9545123.html

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327
Liittynyt26.4.2009

Niinhän sitä sanotaan ettei pakastinta saisi sijoittaa viileään tilaan. Harmi vain että se suomalaisessa taloudessa on kuitenkin yleensä se loogisin arkkupakastimen sijoituspaikka. Minne muualle se muka mahtuisi kuin ulkovarastoon?

Tästä vain nähdään etteivät elektroniikkavalmistajat osaa/viitsi valmistaa kuluttajien tarpeen mukaisia laitteita.

Riso abundat in ore stultorum

Lämpötaloudellisesti se pakastimen ulkopuolelle jäävä kennosto pitäisi sijoittaa mahdollisimman kylmään, mutta muu laitteisto saattaa asettaa rajoituksia, kuten vakuutusyhtiöiden korvauskäytännöstä ilmenee.

Pakastin voidaan sijoittaa myös varastotiloihin. Katso ensin lämpötilavaatimukset käyttöohjeesta! Pakastinta voi käyttää viileässä sisätilassa, ei täysin lämmittämättömissä tiloissa. Lattiakaivollinen autotalli ei käy, koska se on kostea- tai märkätila. Ullakko on puolestaan liian pölyinen, ja sen lämpötila vaihtelee. Puolilämpimiin tiloihin sijoittaminen voi vähentää pakastimen energiankulutusta jopa puoleen. Pakastimen hukkalämpö lämmittää puolestaan varastotilaa.

Lähteet: Motiva Oy, Työtehoseura

pirkka.fi sivulta

Eräs käyttis rajoittaa lämpötilan alarajan +5.

Miten muuten on sauhunneet pääosin kylmien kesämökkien kylmälaitteet? Jos käytölämpötila on +5 ja kytkentälämpö siitä ylemmässä, niin se ei käy väärässä lämpötilassa.

Juro Vonkaaja
Seuraa 
Viestejä274
Liittynyt8.9.2006
hi3
No en kai mä väittäisi pakastinta jos asialla ei olisi mitään todellista pohjaa! Hieman voi lähestyä varovaisemmin asiaa, eikä vain suoraan polkea paskakasaan aiheella "kusetat".
....
Yhdenkään kylmälaitteen ohjekirjassa ei mainita sijoituspaikaksi kylmää tilaa.Itse olen ymmärtänyt ohjeen olla sijoittamatta pakastinta kylmiin tiloihin (= pakkaseen) johtuvan siitä, että kompressorikoneisto (tiivisteet) eivät kestä pakkasta, jolloin kylmäkäynnistykset lyhentävät merkittävästi pakastimen ikää. Koneisto hajoaa ja pakastimen sisältö menee pilalle ja siinä kaikki. Ymmärrettävästi vakuutusyhtiö suhtautuu nihkeästi korvauksiin.

Mutta lisääkö kompressorin hajoaminen tulipaloriskiä? Tuskin merkittävästi. Joka tapauksessa moottorin jäähdytys on suunniteltu niin, että se kestää tuntikausien yhtäjaksoista käymistä (Esimerkiksi isoja ruokamääriä pakastettaessa) eli ei synny vaarallista ylikuumenemista, vaikka mylly jauhaa kompressorin hajottua jatkuvasti.

Tulipalot johtunevat etupäässä eristeiden rikkoutumisista johtuvista oikosuluista ja koneistossa olevasta pölystä, joka syttyy kipinöistä. Tätä voi tapahtua yhtä lailla kylmissä tiloissa kuin lämpimissäkin.
Tai sitten tulipalot aiheutuvat siitä, että ilma ei pääse kiertämään ja jäähdyttämään kompressoria ja moottoria ja tapahtuu ylikuumenemista. Tämänkin riskin luulisi olevan pienempi pakkasessa kuin lämpimissä sisätiloissa.

Koska sinulla on "sisäpiirin tietoa" linkkisi (joka on meille muille täysin turha linkki, koska se ei anna mitään tietoa tulipalon syystä) tapauksesta, niin kerrotko mistä syystä tulipalo syttyi pakastimesta. Oliko jäähdytys estetty? Tuliko koneistoon eristevaurio, josta palo syttyi? Joku muu syy?

Koneen kylmärasitus on jo normikäytössä sellainen että kompressoriin tulee kylmää kaasua pakastimesta ja kompressointi kuumentaa sen. Järjestelmä on suljettu joten vuotojen vaara on vain putkien murruttua poikki.

Suurin riski mielestäni kylmässä tilassa säilyttäessä on sähköisten osien hapettuminen ja eristevauriot vaikkapa rotan järsimänä. Lika ja kosteus voi tehdä oikosulun ja sytyttää lian, kuten telkuissa tupakan tervaisen pölyn.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat