Uusi bensa tulee

Seuraa 
Viestejä7511
Liittynyt17.2.2006

Kiristyvien ilmastosäädösten sekä biovelvoitteiden takia markkinoille on tulossa useita uusia ympäristöystävällisempiä polttoaine laatuja, kuten E10 ja E85 bensiini. Suomessa aletaan myydä vuoden 2011 alussa bensiiniä, jossa on käytetty tuplasti enemmän etanolia.

Uudessa E10- bensiinissä on etanolia 10 %, kun vanhoista bensiinilaaduista sitä löytyy vain 5 %. Autoala selvittää parhaillaan E10 bensiinin ja muiden uusien bensiinilaatujen soveltuvuutta eri autoihin, sillä mitään listoja siitä missä automerkeissä ja vuosimalleissa sitä voisi käyttää ei ole.

Uudet etanolipohjaiset polttoaineet sitovat happea enemmän ja niiden syövyttävyys on suurempi, kuin nykyisissä polttoaineissa eli auto ei kestä uusilla polttoaineilla ajettaessa yhtä pitkään kunnossa, kuin nykyisillä polttoaineilla.

Moniko palstalaisista aikoo siirtyä uusiin polttoainelaatuihin, jotka ovat ympäristöystävällisempiä, mutta kuluttavat autoasi enemmän?

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Kommentit (8)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä26853
Liittynyt16.3.2005
John Carter
Moniko palstalaisista aikoo siirtyä uusiin polttoainelaatuihin, jotka ovat ympäristöystävällisempiä, mutta kuluttavat autoasi enemmän?Etanolia myös kuluu litramääräisesti enemmän. Kyllä minä teen tylysti kustannusarvion. Arvatenkin ne yrittävät myyda noita uusia mömmöjään "alennuksella" korottamalla normaalin bensan verot vielä nykyistäkin mielipuolisemmiksi.

Vierailija

Onkohan tuossa mietitty se sademetsien lisähakkuiden tarve, jotta saadaan lisää sokeriviljelmiä etanolin raaka-aineeksi.

Vierailija

Katsotaan, kunhan nyt ensin käy edes selville, kelpaako moiset aineet autooni. Jos osat menee pilalle, niin ei se ole niin hääviä uusien osien valmistaminenkaan ympäristön kannalta.

Vierailija
murjaani
Onkohan tuossa mietitty se sademetsien lisähakkuiden tarve, jotta saadaan lisää sokeriviljelmiä etanolin raaka-aineeksi.

Niinpä, etenkin tässä maassa on hankalaa löytää etanolia kun kaikki mahdollinen juodaan heti kun löydetään

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Liittynyt22.11.2007
John Carter

Moniko palstalaisista aikoo siirtyä uusiin polttoainelaatuihin, jotka ovat ympäristöystävällisempiä, mutta kuluttavat autoasi enemmän?

Jos kysymys on pelkästään tästä ja polttoaineen hyöty ja auton haitta ympäristövaikutuksista jää todella ympäristön kannalta plussalle, niin siirryn. Hinta pitäisi olla kohtuullinen, lähes sama kuin nykyisillä.

Ajan työmatkat, joten suurin osa kilometreistä on siksi, että saan palkkaa. Minulla on pikkuinen auto, joka kuluttaa varsin vähän. Siksi olen valmis maksamaan ympäristöystävällisyydestä, lasken sen itselleni työkuluihin. Niin kauan, kun kaikki kulut vähennettynä saan vielä jotain palkkaakin työstäni, voin maksaa.

Nykyinen yksityisautoilun rahastus vie kyllä siihen suuntaan, että en enää kauaa töissä käy. Tai sitten pitää löytää uusi työpaikka, mihin pääsisin julkisilla. Kotoa bussipysäkille on vain pari kilometriä, sen selviäisin. Ruuhkamaksu kehä kolmoselle voi olla kohdallani se viimeinen maksu.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Uusimmat

Suosituimmat