Seuraa 
Viestejä45973

Kun nyt Climategate:in jälkeen taas kuinka monennen kerran epäiltiin, onko IPCC:n toimissa jotain vilunkia, minulle jäi takaraivoon pyörimään Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan, Petteri Taalaksen lause "Jos ihmiset tuntisivat IPCC:n yhtä hyvin, kuin sen parissa työskentelevät asiantuntijat, tällaista ei epäiltäisi".

Näin ylimielinen kommentti nostaa ainakin minulta niskakarvat oitis pystyyn. Siispä esitän oman kommenttini.

IPCC (Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli) on YK:n alaisuudessa toimiva poliittinen elin. Sillä on puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa ja 12 hengen sihteeristö, minkä lisäksi sillä on 26 hengen henkilökunta ja 4 työryhmää, joissa on yhteensä 48 henkeä. Yhteensä siis 90 henkeä, joista 40 muodostaa IPCC:n kanslian.

Se ei tee omaa tutkimusta, vaan selvittää ja arvioi tutkimusta ihmisen aiheuttamista ilmastovaikutuksista. Siis nimenomaan ihmisen, toisin sanoen muut vaikutukset on lähtökohtaisesti rajattu sen toiminnan ulkopuolelle. Ei ole mikään ihme, että muut ilmastoon vaikuttavat tekijät ovat jääneet lapsipuolen asemaan.

Arvioijina ei suinkaan toimi vain tiedemiehiä, vaan hyvin kirjava joukko eri alojen ihmisiä. Muutamat toimittajat tekevät yksittäisistä raporteista yhteenvedon pääraportteihin. Päätoimittajat tekevät sitten yhteenvedon pääraporteista mediaa ja poliitikkoja varten.

Ihmettelinkin, miksi IPCC:n teksti on paikoitellen propagandistista, indoktrinoivaa ja suorastaan harhaanjohtavaa.

IPCC:n työhön on vaikuttanut varsin harvalukuinen tiedemiesryhmä. Nämä tiedemiehet ovat olleet pääasiassa yhdysvaltalaisia ja englantilaisia. Työtä on johtanut tohtori John T. Houghton, jonka tieteellinen työryhmä perusti vuonna 1990 Met Officen Hadleyn ilmastontutkimuskeskuksen. Keskus on ollut avainroolissa valittaessa IPCC:n avustajia aina tähän päivään asti. Se hallinnoi yhdessä East Anglian yliopiston ilmastontutkimuslaitoksen (CRU) kanssa yhtä maailman neljästä globaalista lämpötilamittausaineistoa, HadCrut:ia. Laitoksen (CRU) johtaja, Professori Philip Jones, on nyt joutunut astumaan toistaiseksi syrjään virastaan väärinkäytöstutkimusten vuoksi.

On syytä mainita, että yhden laitoksen (GIStemp) johdossa ovat tunnetusti sitoumukselliset Tohtori James Hansen, jolla on jo ennestään rikollinen tausta, ja muuten käsikassarana tunnettu Tohtori Gavin Schmidt.

Viimeaikaisten tapahtumien takia luottamukseni IPCC:hen ja sen ilmastonmuutostulkintoihin on romahtanut. Mielestäni laitoksen toiminta pitää tutkia perusteellisesti.

Tässä nyt vähän alkua. Nostaakohan tämä kenenkään niskakarvat pystyyn?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

surreal
Seuraa 
Viestejä978
ralf64
Kuka suorittaa Köpenhaminassa alkuhartauden? Entä milloin jaetaan ehtoollinen?Tuo ei ole kovin kaukana totuudesta, kun katsoo tätä listaa: http://www.numberwatch.co.uk/warmlist.htm (Mistä kaikesta ilmastonmuutosta on syytetty. Suuri osa älyttömyyksistä linkkaa valtamediaan ja akateemisiin tutkimuksiin.) Ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu, kun jenkkijuristit heräävät asiaan. Jos Jonesin puuhat pystytään linkittämään IPCC:hen, niin juristeilla on odotettavissa varsinainen potti, kun vahingonkorvauskanteita nostetaan Kööpenhaminassa tehtyjen päätösten perusteella. Tai sitten saattaa olla, että päätöksiä ei synny kovin helposti...

Varsinainen munaus käynnistää tutkinta nyt, mutta ehkä ei ollut vaihtoehtoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat