Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008
Pääministeri Matti Vanhanen on valmis korottamaan suurituloisten ansio- ja pääomatuloja. Hänen mukaansa rikkaiden täytyy osallistua hyvinvointipalveluiden ja etuuksien rahoittamiseen.*Uutisesta ilmi tulevan määritelmän mukaisesti rikas tienaa kuukaudessa n. 3760€ kun lomarahat on otettu huomioon.**

*http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2009/11/28/vanhanen-rikkaat-maksa...
**http://www.taloussanomat.fi/raha/2009/12/01/rikas-tienaa-3-760-euroa-kuu...

Absoluuttista eettisesti hyveellistä totuutta tässä kysymyksessä tuskin on saatavilla valmiina tietosanakirjassa, mutta kuintenkin tuon esiin oman näkemykseni.

Katson että lähes ilmainen, melkohyvin toimiva terveydenhoito, koulutuspalvelut sekä Kelan ja Sosiaalivirastojen kaltaiset instanssit pitävät maamme elinvoimaisempana.

Tämän perustelen sillä että tasa-arvoisessa yhteiskunnassa sisäiset jännitteet sosiaaliluokkien välillä on pienempiä jolloin kehitys voi kulkea tasaisemmin eteenpäin, ilman uhkaa esim. pahoista mellakoista tai nykypäivän kansalaiselle etäisestä sisällissodasta.

Se että olisiko Suomi kehittyneempi jos yhteiskuntamme muistuttaisi USA:ta on sitten laajemman keskustelun aihe, muut jatkakoot tästä...

-

Kommentit (1)

Ihan naurettavaa, että rikastumisesta rangaistaan rahojen ryöstöllä.

Ihmeellinen kateellisuusmentaliteetti tässäkin maassa on. Yhdysvalloissa (klassinen sanonta) mikäli jos naapurilla on hienompi auto, niin sitten työskennellään ahkerammin, niin saadaan parempi auto. Suomessa sen sijaan huudetaan vittusaatanaa ja pesäpallomailan kanssa kossu henkisenä tukena tehdään naapurin autosta huonompi kuin omasta.

Oman ideologiani mukaisesti jokainen on oman onnensa seppä ja parempi hoitaa itse sairaus kuin oireita. Mikäli halutaan loistavat hyvinvointipalvelut, niin pitää lisätä syntyvyyttä. Kun tyyliin on enemmän työtä tekeviä ja vähemmän loisioita, niin vähemmällä panostuksella hyvinvointipalveluihin saadaan parempaa palvelua olipa se yksityistä tai julkista.

Toisin sanoen lapsia vain synnyttämään ja pieni tasavero kaikille!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat