Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

En tiedä, onko seuraavaa linkkiä tarjoiltu aiemmin, mutta tässäpä tulee. Ketjuun voi ilmoittaa tuloksia ja jotain muutakin aiheeseen liittyvää.

http://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime/index.php

Oma ennätykseni on toistaiseksi 170ms.

Silloin, kun tietokoneella pelaamista katsottiin lähinnä nörttien harrastukseksi, pelaamisen hyödyllisyyttä perusteltiin usein sillä, että se kehittäisi reaktiokykyä. Olen kyllä ollut nuoruudessani intohimoinen pelaaja, joten pian nähdään, onko tuossa vanhassa väitteessä mitään perää.

Kommentit (15)

166... eka yrittämä oli 400ms, toka 260...viides, 172 kuudes 166.

En uskalla enempää, logiikallani tulos voisi kohta olla negatiivinen....

Nyt tuli 5 sarja 170 keskiarvo... paras jotain 150... mullon siru päässä siksi oon niin sairaan nopee...

Myytinmurtajat tv-sarjassa vieraili jokin aika sitten ninja, joka onnistui sieppaamaan lentäviä tennispalloja. Hänen päätehtävänä oli kuitenkin yrittää siepata nuoli ilmasta, kun se ammutaan häntä kohti.

http://www.youtube.com/watch?v=yTj7cjKKQbA&feature=related

The MythBusters first tested the speed of an arrow and showed that an arrow maintains its speed as far as 70 feet (21 m) because of its aerodynamic design. They then brought "The Arrowcatcher" Anthony Kelly onto the show and had him perform various tests. Anthony proved that he could catch tennis balls traveling at 85 miles per hour (137 km/h) (breaking a world record in the process). They then had him try and catch an actual arrow, and Anthony succeeded in catching an arrow. However, at Anthony's request, the arrow had been fired below full strength (3/4 strength) and directly in front of Anthony. The MythBusters decided to redo the test by firing arrows at full strength from multiple directions. This time, Anthony had much more trouble and could only catch the arrows when he knew which direction they were coming from. Since Anthony was unable to catch the arrow in full combat conditions, the MythBusters considered the myth busted.

http://en.wikipedia.org/wiki/MythBusters_(2008_season)#Episode_109_.E2.80.93_.22Return_of_the_Ninja.22

Osaako kukaan laskea, että kuinka nopeasti henkilön tulisi keskimäärin reagoida(millisekunneissa), että pystyisi nappaamaan 137km/h liikkuvan tennispallon? Oletetaan, että pallo ammutaan kahdenkymmenen metrin päästä.

Ihmisten keskiarvo reagoimisessa on tuon humanbenchmarkin mukaan 215ms. Myytinmurtajien Adam ei onnistunut läheskään niin useasti sieppaamisessa kuin tuo ninja. Voisiko ajatella, että tuon ninjan reagointinopeus on lähempänä 150ms?

planetisti
Miten hiiri, käyttöjärjestelmä ja muu tekniikka vaikuttaa tuloksiin?Ohjelma syö todella vähän koneen tehoja, joten se tuskin vaikuttaa suoritukseen millään tavalla. Todennäköisesti langatonta hiirtä käyttäessä tulokset voivat vaihdella enemmän kuin langallista käyttäessä.

Jaa.. mä oon ollut aina ihan sairaan nopee, ehkä mä siks oon yhä hengissä ja voin olosuhteisiin nähden hyvin.

Onneks, vaikka olenkin pohjimmiltani sellainen naaras, josta olis ehkä voinut jalostua autismipiirteitä jalostamalla naarasnörtti? Onneks en o nuorena jässähtänyt pelkästään tietokoneen äärelle ja osaan varoa pelejä, joihin addiktioherkkänä vois jäädä koukkuun.

Nopeuden lisäksihän pitää olla myös hyvä "sihti". Osumatarkkuutta, mutta myös kärsivällisyyttä pitää olla kilpailutilanteessa niin, ettei anna minkään ulkopuolisen ärsykkeen tai muun häiriötekijän haitata suoritusta.

Käytännössähän se tarkoittaa sitä että laboratorio-olosuhteissa kuka tahansa voi olla muka voittaja, mutta kun pelitilanne siirtyy arkeen ja käytäntöön, niin siinä ne taidot vasta oikeasti punnitaan kun lähistössä rääkyy nälkäänsä pentu, joka ei voi olla hiljaa, jota ei missän nimessä pidä nuijia hiljaiseksi, tms.
Tuleepa ihan ensteks moinen mieleen kun korviin nykyään kantautuu pikkuipanan yhä vaan voimistuvaa parkumista niin, että realismi muistuttaa itseään siitä mitä kaikkea on ammoin jo liittynyt saalistustilanteisiin.

Kerran telkan luontodokkarissa oli onnistuttu kuvaamaan naarasleijonaa. Kerrankin siis niin ettei kuvaaja ollu juossut kiimoissaan paritteluhinkuisen urosleijonan perässä joka muuten laiskanpulskeasti yleensä tyytyy vetelehtimään jossain sivummalla ja sieltä ilmestyy valmiille ruholle jonka joku naarasleijonista tai naarasleijonien yhteistyö on tuottanut.
Siinä filmissä kuitenkin natukissaa seurasi ihan pikkiriikkinen pentu ja just kun emo olis saanut melko varman saaliin kuuluin vieno mutta vaativankimakka "nau". Vauvalla oli nälkä ja se halus tissiä.

Ääriolosuhteissahan se paremmus pitää mitata eikä missään keinotekoisesti lepsuissa labraolosuhteissa niin että esmes lastenhuoneessa tai koululuokassa, mistä on karsittu pois häiriötekijät, muka punnittais paremmuus vaikkapa nettipelin kautta.

Kirurgeista sanotaan että oppivat käyttämään labarasgobiaa paremmin kun oppivat käyttämään joystickiä. Ymmärrettävää toki että myös kuvitteellisissa sotatilanteissa mahdollistuu kohteeseen osuminen niin että kohde näkyy monitorista ja sitä ammutaan suojasta mutta elämä on paljon muutakin kuin kirurgiaa ja murhaamista.

Arjestaanhan kaikkien pitäis selviytyä mahdollisimman hyvin ja esmes vauvanhoito niin että kattelee rääpälettä monitorista ja äänenvoimakkuutta voidaan säädellä, se ei kuvasta mitenkään ihmisenäolemisen paremmuutta.
Kuulosuojaimet riittää jos on herkkä kuulo, mutta syliin ne pitää ottaa, niille pitää osata leperrellä ja niitten taholta pitää sietää kaikki mikä tulee, sekin että ne on ehkä parantumattomasti sairaita, vammaisia, jne.
Sori vaan etäpärjääjät. Nopeet..

Shriek
Myytinmurtajat tv-sarjassa vieraili jokin aika sitten ninja, joka onnistui sieppaamaan lentäviä tennispalloja. Hänen päätehtävänä oli kuitenkin yrittää siepata nuoli ilmasta, kun se ammutaan häntä kohti.

Tennispallon ja nuolen nappaamisessa on tietysti se ero, että tennispallolle voi laittaa käden/vartalon eteen. Toki voi nuolellekkin, mutta kiinniotto voi olla hieman naurettava nimitys ammutuksi tulemisesta. Saahan nuolen kiinni vaikka hampaillaan jos vain laittaa naamansa lentoradalle.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Liittynyt9.10.2008

5:n keskiarvo 206. 150ms:iin voisi varmaan päästä pienellä harjoituksella ja kevyempinappisella hiirellä. Myös muut laitteet aiheuttavat merkittävästi viivettä, joten mitenkään kovin vertailukelpoisena eri alustoilla tehtyjä tuloksia ei voi pitää.

Mielenkiintoisempi reaktiotesti olisi sellainen, jossa mitattaisiin reaktiokykyä odottamattomiin tapahtumiin. Noissahan odotetaan henkeä pidätellen sitä signaalia.

We're all mad here.

Kolmen testikerran (viisi reaktionopeuskoetta/testikerta) keskiarvot ilman kofeiinia:

Benchmark
211,0 ms
194,6 ms
211,0 ms
ka. = 205,5 ms

BBC
206,4 ms
193,8 ms
201,2 ms
ka. = 200,5 ms

160mg kofeiiniannoksen (ED lemon light) jälkeen (nautittu 1610-1630, testi suoritettu kofeiinin imeydyttyä 1700):

Benchmark
199,2 ms
211,0 ms
203,8 ms
ka. = 204,6 ms

BBC
211,0 ms
198,4 ms
189,2 ms
ka. = 199,5 ms

BBC:n testissä reaktioaika on molemmilla testikerroilla n. 5 ms benchmarkin testiä nopeampi todennäköisesti siksi, että liikkuvan kohteen huomaa värin vaihtumista selvemmin. Kofeiinin avulla reaktioaika on molemmissa testeissä n. yhden millisekunnin nopeampi.

Johtopäätös: kofeiini ei toimi.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat