Seuraa 
Viestejä13176

Autojen päästöt tappavat suomessa 400 ihmistä vuodessa, muualla maailmassa tietenki ennemmän.

Jos ihminen on ajanut autolla joka toimii bensalla 300 tuhatta kilometriä.

Niin montako ihmistä tämä on tappanut noiden kilometrien aikana.

????

Kuitenkin joku on ne tappanut eli "tappajia" on. Tämä ei tietenkään ole niin olennaista Kuka on mitäkin päästöillä myrkyttäny. Mutta kuitenkin tämäkin asia on hyvin mielenkiintoinen.

Auton otin esille sen takia koska se on niin arkinen välinen ja hyvä keksintö.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos suomessa olisi vaikka 100.000 autoa, niin tappoluku autoa kohtaan olisi neljä promillea. Tappaisit siis neljä tuhannesosahenkilöä vuodessa.

Toisinsanoen, kestäisi 250 vuotta, että ajelisit itse omalla autollasi yhden henkilön kuoliaaksi.

Itseasiassa suomessa on noin 2 792 664 autoa ajoneuvorekisterikeskuksen mukaan. Eli yksi auto tappaa vuosittain 0,00014 henkilöä.

Sitten kun katsotaan tähän lisäksi se, että autoilu aiheuttaa vain 1/5 päästöistä ja loput tulee teollisuudelta, niin pistää vähän miettimään että milläkähän perusteella tuo neljän sadan henkilön tappoluku on oikein laskettu?

Vierailija

Teollisuuden päästöt on eri lukunsa, mutta autoista kai tuo noin 400 vuodessa.

Suomessa menee toki enemmän päästöihi kuin 300-400 ihmistä.

Niin se on elämän ikävä tosiasia, että ihmisiä kuolee. Joku lyö päänsä, toinen saa keuhkosyövän.

Voimme päätellä ainoastaan, että jos vajaa kolme miljoonaa suomalaista luopuisi autostaan, säästäisimme noin 400 ihmisen hengen - vai säästäisimmekö?

Miten on tilastoitu, että henkilö kuoli nimenomaan liikenteen päästöihin? Jos Matti Arhippa Tuominen saa keuhkosyövän, miten lääkäri toteaa että Jalmari Kassun Ladahan se tämän aiheutti.

Tilastollisestihan tilastot voivat näyttää mitä tahansa.

Vierailija

Ja sitten minkälaisiin ihmisiin ne vaikuttaa niin että siltä voi mennä henki.

ilmeisesti voi vaikuttaa keneen tahansa jos vaikka joku saa päästöjen takia syövän esimerkiksi.

Tai tässäkin asiassa valmiiksi jo jotkut sairaat kärsivät näistäkin enemmän kuin täysin terveet.

Nyt esitän teille huikean asian.

1800 luvulla, melkein kaikki polttivat tupakkaa !!! Mutta keuhkosyöpää ei esiintynyt. Perin outoa eikö totta.
1800 luvun lopussa, löydettiin öljy. Öljytyöläisiä alkoi ensimmäisenä menehtyä keuhkosyöpään. 1900 luvun alkupuolella, aina 1950 luvulle asti. Olivat melkein kaikki keuhkosyöpään kuolleet, öljytuotteiden kanssa tekemisissä. Jollei muuten, omistivat auton. Jassa siihenaikaan oli todella myrkyllistä polttoainetta.
Nykyisin ihmiset saavat kadulla kävellessään polttoaineiden fossilisia karsigogenejä keuhkoihinsa. Ja syöpäriski on ilmeinen.
Biologiset karsigogenit aiheuttavat minimalisen syöpäriskin. Ja tupakka on biologinen.
Jos ette usko tätä, lopettakaa esimerkiksi lihapullien syöminen. Viisi lihapullaa sisältää enemmän biologisia karsigogenejä, kuin yhdestä kartongista savukkeita. Tupakka on saanut syyn niskoilleen. Koska tupakkateollisuus ei ole koskaan sponsoroinut lääketeollisuutta. Mutta öljy-yhtiöt miljardeilla "taaloilla". Ei koira pure ruokkivaa kättä.
Että sillä tavalla.

Terva tms. joka kasaantuu keuhkoon (jeejee, näin kaverini iskän oksentavan tervaa ja verta --> sairaalaan ambulanssilla) ei siis ole kovin vahingollista?

Ja kun kerran aiheesta on tehty 10^n tutkimusta, luotan syöpäriskin voimakkaaseen kasvuun tupakan käytöstä. Jännä fakta: Tutkimusten mukaan 21% prosenttia, eli vähän useampi kuin joka viides, ihmisistä kuolee tupakkaan suomessa. Tämä ei tarkoita sitä, että yhtäkkiä saat sydänkohtauksen kun vedät henkäyksen, vaan sitä, että kuolet keuhkosyöpään tai että kuolet vuosia nuorempana kuin olisit kuollut ilman tupakkaa, kiitos tuhottujen keuhkojesi.

Toinen hassu fakta: Vaariltani on poistettu n. puolet keuhkoistaan, 1/4 oikeanpuoleisesta ja about 1/2 vasemmasta, kiitos alkavan keuhkosyövän ja tuberkuloosin, jotka kummatkin lääkäri totesi teini-iästä asti tupakan polttamisesta johtuen. Lähtee aina talveksi Espanjaan, keuhkot kun ei kestä täällä Suomessa.

On totta, että teollisuutta tulisi saada siistittyä, vähemmän saasteita jne., mutta ajatelkaas millaista olisi ollut ilman tätä saasteisen teollisuuden välivaihetta. Montako olisi kuollut sairauksiin, joita ilman teollisen kehityksen apuja ei olisi voitu hoitaa? Moniko olisi kuollut ties millaiseen pulaan? Uskon, että tälläinenkin vaihe on ollut pakko kokea, mutta vain jotta voisimme ottaa siitä opiksemme. Eihän ruutiakaan keksitty räjäyttämättä pari kertaa oman kätensä, eihän?

Tai, moniko olisi kuollut kun häntä ei saatu sairaalahoitoon ambulanssiauton puuttuessa? Kaikki kehitys on hyvästä, sanotaan. Ja mikään ei ole täydellistä. Loogisesti, ensin kehitetään jotakin hyvää, sitten vasta parannetaan sitä.

Tzaeru
Terva tms. joka kasaantuu keuhkoon (jeejee, näin kaverini iskän oksentavan tervaa ja verta --> sairaalaan ambulanssilla) ei siis ole kovin vahingollista?

Toinen hassu fakta: Vaariltani on poistettu n. puolet keuhkoistaan, 1/4 oikeanpuoleisesta ja about 1/2 vasemmasta, kiitos alkavan keuhkosyövän ja tuberkuloosin, jotka kummatkin lääkäri totesi teini-iästä asti tupakan polttamisesta johtuen. Lähtee aina talveksi Espanjaan, keuhkot kun ei kestä täällä Suomessa

Ovatko he eläneet kaukana korvessa, poissa pakokaasuista ?
Esität nämä tupakan aiheuttamina "hassuina faktoina". Tietämättä mikä on todellinen syy. HUPS.
Älä syö lihapullia, hampurilaisia, äläkä ranskalaisia. Sinulla saattaa olla "hassut" geenit. Voit saada syövän biologisista karsigogeeneistä.

Noh tuota, itse asiassa kaverini todella asuu korvessa
Ja kun mie sanon hassu, se tarkoittaa samaa kuin mielenkiintoinen, kiva, tyhmä, epäolennainen, olennainen, mielenkiinnoton, jännä, hauska, mukava, ilkeä, humoristinen, sosialistinen, kapitalistinen, kommunistinen jne.

Tzaeru
Noh tuota, itse asiassa kaverini todella asuu korvessa
Ja kun mie sanon hassu, se tarkoittaa samaa kuin mielenkiintoinen, kiva, tyhmä, epäolennainen, olennainen, mielenkiinnoton, jännä, hauska, mukava, ilkeä, humoristinen, sosialistinen, kapitalistinen, kommunistinen jne.

Ja kun he asuivat korvessa, heillä ei ollut, autojen kanssa mitään tekemistä.

Ja kun minä siteerasin sinua. Tarkoitin aivan samaa. Sellaiset genit ovat herkkiä kaikelle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat