Seuraa 
Viestejä45973

Vertailin tässä USA:n osavaltioita toisiinsa. Miten olisi Iowa?

3 miljoonaa asukasta ja pinta-alaa puolen Suomen verran. Asukastiheys on siis se mihin olemme tottuneet.

Keskilämpötila Skoonen/Liettuan tasolla ja valkoihoisia 96% eli talous ja turvallisuus on kunnossa. Revontulet näkyy ja luntakin löytyy talvella.

Kuuluisia Iowalaisia ovat esim Ashton Kutcher ja USS Iowa:

Ruuan alv on nolla. BKT:ssa USA:n keskitasoa, mutta talouden rakenne on semmoinen, että tulee nousemaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Viereinen Minnesota on ainakin mukava paikka. Hyvin "eurooppalainen". Minnesotan pohjois-osissa puhutaan vielä moninpaikoin ihan yleisesti suomeakin. Ei tekisi itselle ainakaan yhtään tiukkaa muuttaa vaikkapa töihin tuonne.

Iowasta en tiedä, en ole käynyt. Jotenkin sellainen kuva, että olisiko hieman "juntimpi" osavaltio? En tiedä, kertokoon joku joka on enemmän tutustunut kyseiseen valtioon.

Lektu-Elli
Vertailin tässä USA:n osavaltioita toisiinsa. Miten olisi Iowa?

Aijaa. Minäkun luulin, että Montana olisi Ameriikan Suomi; Pinta-alakin sama, joka oli Suomen pinta-alana ennen Talvisotaa, samoin biosfääri samanlaista, kuten myös ilmasto. Asukkaatkin täältä päin kotoisin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kuningas
Seuraa 
Viestejä1246

Missä Iowan järvessä tuo USS Iowa toimii?

89% pinta-alasta farmeja, lähes kaikissa viljellään sellaisenaan syömäkelvotonta maissia ranskalaisrasvoihin ja cokissokereihin. Ei kestäis pää tuolla.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Eli löysit sellaisen paikan josta puuttuu kaikki ne ominaisuudet joiden perusteella ihmiset yleensä Jenkkilään hakeutuu.
Jos pitää toiselle puolelle maailmaa tunkea, miksi valita joku Takahikiä?

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Jos Suomea vastaavaa haluaa löytää, niin Minnesota, Michigan ja Montana ovat aika hyviä. Tosin lähes Suomea vastaavasta vuotuisesta keskilämpötilasta huolimatta ilmasto on Suomea äärevämpi, ts kesät ovat kuumempia ja talvet kylmempiä. Korkeuden puolestahan nuo alueet ovat huomattavasti lähempänä Pariisia kuin Suomea (Alaska vastaa Suomea).
Kanadan puolelta voisi myös Quebecistä löytyä pikku-Suomi, ja ilmaston puolesta myös jenkkien Brittiläisestä Kolumbiasta, sopivalta korkeudelta Kalliovuoria.

Iowa ei varmaankaan olisi paras mahdollinen osavaltio suomalaiselle. Mutta jo mainitut Montana, Minnesota ja Michigan voisivat olla suomalaisille tutunturvallisia paikkoja. Talvet vastaavat melko hyvin Keski-Suomea sekä pituudeltaan että lämpötilaltaan, ja kesä taas on sopivan pitkä mutta melko kuuma. Minnesotassa myös on yli 10 000 järveä ja paljon metsää, ja pilkkiminen on suosittu harrastus, saunojakin tuolta löytyy keskiverto osavaltiota enemmän.

Suomalaisten ja Skandinaavien jälkeläisiähän noilla alueilla asuu paljon, ei ole mikään ihme että monet suomalaiset käyvät juuri tuolla seudulla (keskilännessä) sukuloimassa.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Siellä länsirannikolla son mullaki sukulaisija, olikhan se Seatle, vai ovakko jo muuttanhet enkelten kaupunkiin ?

Ei harmainta aavistusta.
Isoisän isä on jossaki ,,missä lie kaikujärven rannoilla asunu.
Muutama valokuva on vain tuostaki jäljellä,liekkö siellä sukulaisija ?

Olise koiras mies isoisän isä, niin että onhan se mahollista seki.

"Shortly after the Civil War, many Finnish citizens immigrated to the United States, mainly in rural areas of the Midwest (and more specifically in Michigan's Upper Peninsula). Hancock, Michigan, as of 2005, still incorporates bi-lingual street signs written in both English and Finnish.[39] Americans of Finnish origin yield at 800,000 individuals, though only 39,770 speak the language at home.[40] There is a distinctive dialect of English to be found in the Upper Peninsula, known as Yooper. Yuper often has a Finnish cadence and uses Finnish sentence structure with modified English, German, Swedish, Norwegian, and Finnish vocabulary."

http://en.wikipedia.org/wiki/Languages_ ... ted_States

Anyways, itselleni sopii parhaiten Arizona tai New Mexico. Lämpöä, aurinkoa ja uskomattoman kaunista luontoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat