Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Stressi- Erkki on jatkuvasti hermostunut, masentunut, jännittynyt, uneton ja äärimmäisen stressaantunut. Hän ei usko elämään eikä omiin mahdollisuuksiinsa. Hän on kokenut paljon takaiskuja elämänsä aikana ja jäänyt omasta mielestään aina muiden jalkoihin - hän on alisuoriutuja. Hän ei arvosta itseään ja on jatkuvasti tyytymätön itseensä. Työ ei luista, ihmissuhteet ajaa päin Mäntsälää(välillä ojan kautta), alkoholi maistuu viikonloppuisin, seksielämä ei ole tyydyttävä, raha asiat on huonolla tolalla ja koko ajan "vituttaa". Minkälaisen neuvon sinä antaisit stressi-Erkille tässä tilanteessa? Mitä Erkin pitäisi tehdä jotta hän saisi kangettua itsensä ojanpohjalta takaisin tielle ja ehkä käännettyä suunnan mieluummin kohti Helsinkiä? Auttakaa ja sympatisoikaa Erkkiä, tuota jaloa pohjolan miehen stereotypiaa, joka mudassa rämpii kun muut tanssii ruusuilla!

Sivut

Kommentit (23)

iileskotti
Arvaampa että kohta tulee joku palstan heinämiehistä tarjoamaan ratkaisuksi hamppua, eikä suinkaan köyden muodossa.Huumeet ja alkoholi ovat tietysti aina hyvä ratkaisu ongelmiin. Ei myöskään johda vastuun pakoiluun tai välinpitämättömyyteen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30859
Liittynyt16.3.2005

Kaipa tuollaisen itseään vahvistavan kierteen katkaisu vaatii itsestä lähtevän henkisen herätyksen. Kaverien neuvoilla Erkki ei koskaan voi muuttua.

Neutroni
Kaipa tuollaisen itseään vahvistavan kierteen katkaisu vaatii itsestä lähtevän henkisen herätyksen. Kaverien neuvoilla Erkki ei koskaan voi muuttua.Mutta jos Erkiltä on omat neuvot vähissä. Minkälaista henkistä herätystä tarkoitat?

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Ehkä Erkki voisi miettiä mikä häntä kiinnostaa ja lähteä opiskelemaan jotain mielenkiintoista alaa. Samalla hän tapaisi samanhenkisiä ihmisiä ja pääsisi osaksi uuttaa sosiaalista verkostoa, josta varmasti löytäisi myös ystäviä. Menestyminen mielenkiintoisissa opinnoissa ruokkisi myös itsetuntoa.

Hämmentää.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

Hesarin sunnuntaisivuilla oli tänäpänä juttu 'mies, pommi ja pyhä henki' tai jotain sinnepäin. Siinä oli joku pomminraivaaja joka oli stressantunut, joi viinaa ja katteli pornoa. Mutta koki sitten sen perinteisen henkisen herätyksen ja kääntyi helluntalaiseksi. Nyt menee hyvin, mitä nyt joskus kun pommia purkaa niin rupiaa puhumaan kielillä, mutta se on pieni sivuoire, kyllä se ohi menee.

Mitäs hittoa sitä lähtee tämmöistä hyväksikäyttöön ja itsekkyyteen perustuvaa yhteiskuntaa tukemaan. Jos ei kerran saa itse siitä mitään irti, niin antamalla pelkästään varmistaa oman romahtamisensa.

Kannattaa vaan ruveta viisaaksi mieheksi, joka ei perusta maallisesta omaisuudesta, vaan kerää itselleen kokemuksia ja viisautta.

Tosin eipähän niitäkään saa mukaansa silloin, kun henki irtoo.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30859
Liittynyt16.3.2005
Weird'Os
Mutta jos Erkiltä on omat neuvot vähissä. Minkälaista henkistä herätystä tarkoitat?No ne neuvot ovat niitä joka paikan toitottamia kliseitä, jotka voi ehkä tiivistää sanontaan "ota itseä niskasta kiinni". Neuvojen ongelmana on vain se, että ennen kuin ne kiinnostavat tai niitä pystyy toteuttamaan, pitäisi jostain saada halu elää ja kehittyä elämässä jotenkin. Sen halun voi saada eri tavoilla, itsetutkiskelulla, iän tuoman elämänkokemuksen lisätessä itseluottamusta, vakavan sairastumisen tai muun äärimmäisen ikävän kokemuksen laittaessa elämänarvot uuteen uskoon, uskoon tulemalla ja niin edelleen. Tapoja on monia, mutta yhtä kaikki, suossa rypevälle yksilölle ne kaikki ovat äärimmäisen vaikeita.

Sitten kun haluaa tehdä työtä paremman huomisen eteen, voi yrittää vapautua päihdeongelmasta, kouluttautua, hommata sosiaalisia suhteita, hommata työpaikan, hoitaa sairauksia ja niin edelleen. Sekin aikaansaa itseään vahvistavan mutta positiivisen tapahtumasarjan, mutta niin kauan kun ihminen ei välitä itsestään, hän ei voi päästä kehityksessä alkuun.

Ainakin ihmissuhteissa Erkin olisi hyvä muistaa että totuus voi satuttaa. Useimmat ihmissuhteet olisi onnellisempia jos ihmiset älyäisi sillointällöin käyttää hätävaleita.

Kuvitellaan vaikka että Erkillä on hyvä ystävä, yksi viimeisistä, joka on ammatiltaan taiteilija. Erkki huomaa heti näyttelyssä käydessään että jokainen järkevä kriitikko naulaisi kotinsa seinälle mieluummin taiteilijan itsensä kuin yhtäkään tämän töistä. Mitä Erkin pitäisi sanoa kamulle ?

-Kuule, mä olen ihan sanaton, täysin mykistynyt!
-Huomenna tästä näyttelystä puhuu koko kaupunki
- Nyt sulla on todella syytä vetää kunnon kännit

Ja näin on Erkki pelastanut yhden ihmissuhteen kertomalla totuuden mutta olematta liian rehellinen.

Entä onko Erkki käynyt Pietarissa huorissa ? Jonain päivänä vaimokulta alkaa kuitenkin ihmettelemään että mihin se synttärilahjaksi ostettu nahkatakki on kadonnut. Voit valita kahdesta tavasta kertoa totuus:

a: Kävin huorissa ja maksoin sillä
b: Se nussittiin Pietarin reissulla

Kumpikin lause edustaa totuutta, mutta suosittelisin Erkille vaihtoehtoa b.

Neutroni
pitäisi jostain saada halu elää ja kehittyä elämässä jotenkin.Syynä monien masennukselle ja apaattisuudelle saattakin olla näkökulmien erossa. Toiset haluavat kehittyä henkisesti, mutta yhteiskunta palkitsee vain rahallisesti kehittävistä toimista.

Kaipa sillä rahalla saa sitten sitä viinaa ja huumetta, kun ei enää jaksa katsoa sivusta tätä ihmiskunnan paikallaan polkemista.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä42525
Liittynyt6.12.2009

To keep the body in good health is a duty... otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear.

Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.

Every human being is the author of his own health or disease.

eli jos lähtee siitä oletuksesta että ruumillinen kunto on huono ja heijastuu heikkona mielen voimana myös

keskittyy ensin tähän hetkeen..ajaa eilisen ja huomisen murheet pois mielestä tietoisesti

tähän hetkeen keskittyminen alkaa vaikka yksikertaisilla ruumillisilla harjotteilla.. helpoin säännöllinen kävelylenkki joka päivä , klo 18 jälkeen silloin keho notkeimmillaan

sitten ravinto kohdalleen.. perusvitamiinit lisäravinteina, rasvahapot ravinnossa kuntoon eli kalaöljyjä reippasti mukaan.. mieli tykkää myös..

alkomahoolinki pois joksikin aikaa ettei repsahada rutiinit..

ja kunnolla unta nuppiin...unessa toimii kehon ja milken korjausprosessit.. jos ei kunnon unta koko homma kaatuu

siitä se lähtee pienellä avustuksella keho alkaa korjata itseään ja mielktä ja kummasti elämä alkaa maistua....

deepndark
Seuraa 
Viestejä2644
Liittynyt4.10.2005
Weird'Os
Stressi- Erkki on jatkuvasti hermostunut, masentunut, jännittynyt, uneton ja äärimmäisen stressaantunut. Hän ei usko elämään eikä omiin mahdollisuuksiinsa. Hän on kokenut paljon takaiskuja elämänsä aikana ja jäänyt omasta mielestään aina muiden jalkoihin - hän on alisuoriutuja. Hän ei arvosta itseään ja on jatkuvasti tyytymätön itseensä. Työ ei luista, ihmissuhteet ajaa päin Mäntsälää(välillä ojan kautta), alkoholi maistuu viikonloppuisin, seksielämä ei ole tyydyttävä, raha asiat on huonolla tolalla ja koko ajan "vituttaa". Minkälaisen neuvon sinä antaisit stressi-Erkille tässä tilanteessa? Mitä Erkin pitäisi tehdä jotta hän saisi kangettua itsensä ojanpohjalta takaisin tielle ja ehkä käännettyä suunnan mieluummin kohti Helsinkiä? Auttakaa ja sympatisoikaa Erkkiä, tuota jaloa pohjolan miehen stereotypiaa, joka mudassa rämpii kun muut tanssii ruusuilla!Erkki - olet hyvä semmosena kun olet - ole Master-Mind tai Super-Erkki. Älä kaipaa kunnioitusta muilta - kunnioita itse itseäsi.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

No voi nääs nääs. Täällä on meno taas kuin helluntaiepistolassa. Henkisyys muka mieheltä hukassa?
Mihinkäs taas tiede unohtui?

Erkillä kun on jatkuva stressi niin sen aiheuttajiin pitää kiinnittää huomio. Ei tulipalojakaan sammumaan saada jos huidotaan vaan savua. Pitää löytää syy"
Erkki on joutunut todennäköisesti kierteeseen. Pohjimmiltaan on stressiherkkä ja mikäli kuormittanut lisää? Ehkä Erkilläkin on kaks vasempaa kättä, kaks vasempaa jalkaa ja epäonni vainoaa? Erkki itselääkitsee, itsetutkistelee, itse itseään. Troppaa Koskenkorvalla ja vetää kartongin norttia samalla.

Mites on Erkin Hiilihydraatit, D-vitamiinit, mangnesiumit.. kaikki se peruskuvio josta ihmisen hyvinvointi kumpuaa?
Onko mitattu kortisolitasot, tutkittu munuaisen kuorikerroksen toiminta, diabetesmahdollisuus suljettu pois, jne.

Minä en anteeks vaan tajua näitä arjen anarkisteja. "Selviytyjiä", jotka laittaa hanttiin kun muut auttais, mutta sitten vedettäis siihen samaan kurjuuteen muutkin mukaan - ikäänkuin siitä sitten jotakin iloa olis kelleen?!
Menkööt lääkäriin kun sellaisia tarjolla on.
Ei kukaan voi nettisaitilla etätutkia kenenkään verenpainita, verensokereita, jne.

Sikälis joku seurakuntatoiminta vois olla ihan ok. jos usko kieltäis viinanjuonnin, tupakoinnin jne. mutta nsin kannattais tutkia mistä johtuu stressiherkys ettei Erkki perusta jotain uutta kiihkouskovaisten lahkoa kiihdyksissään. Herra vissiin hoitaa vaan "sielua", ei ihmeparanna?

deepndark
Seuraa 
Viestejä2644
Liittynyt4.10.2005

Stressinpoistolääkkeitä on jo keksitty. Toisaalta henkinen stressi voi johtua väärästä asenteesta itseään vastaan.

Joskus on vaan sillein ettei voi mitään muuta kuin odottaa parempia aikoja.

Toisaalta mä poistaisin elämästä sterssin aiheuttajat mikäli mahdollista. Koti olkoon se mistä alkais niitä poistamaan.
Siellä sais olla hyvä olla koska koti on sun tuki.

Erkki on vähän paranoidinen ja haluaa siitä eroon - ja paranoija kasvaa vielä isommaksi. Sitten se Erkki stressaa ihan homona vielä enemmän. Erkin ei pidä alkaa aivokirurgialla sterssiä poistamaan mutta vois hakea lohtua läheisiltä. Avoimuus on tärkeää. Leimaantuminen pitää sun unohtaa. Ihmiset on ihmisiä vaikka voissa paistais.

Jos Erkki ajaa kohti Mäntsälää ja ei taho sinne ajaa niin ajapa sitten kaljakauppaan ja vedä muutama bisse. Mitä se Erkki haluais elämään on vähän sun oma juttus - mutta jos haluat kertoa vähän sun ristiriidoista tai muuta infoa niin tietäis vähän paremmin.

Erkki - älä mrehdi liikoja. Osta pumpattava Barbara jos se on parempi kumppani. Whatever *Erkki*

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Erkki käski mua sanomaan et kyllä kaikki vika on päässä, ei elämäntavoissa. Erkki on terve kuin pukki noin fyysisesti. Ravinnot kohillaan ja liikuntatottumukset säännölliset ja fyysiset sairaudet poissuljettu. Pää parka vaan on tolaltaan kaikesta siitä mitä maailmassa tapahtuu ja olo on epävarma ja turvaton. Mutta hyviä neuvoja on tullut ja Erkki kiittää niistä ja toivottavasti tulee vielä lisää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat