Seuraa 
Viestejä45973

Kuuluuko vapaassa maassa olla oikeus polttaa maan lippu, vaikka se loukkaisi mm. veteraanien tunteita, jos sen tekee sallitusti (eli ei esim. väkijoukon keskellä). Itsenäisyyspäivän mielenosoituksessa poltettu lippu nostatti tunteita mm. hesarissa:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomen+lippu+poltettiin+mielenosoituk...

Muistaakseni jenkeissä tästä käytiin taannoin lakituvassa kädenvääntö ja päätettiin sen kuuluvan sananvapauden piiriin. Suomessa lipun polttaminen on laitonta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Käytöstä poistettavan lipun saa polttaa huomiota herättämättömästi. Toinen hävitysvaihtoehto on silppuaminen pieniin palasiin.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Kai sitä joskus voi tulla suurtakin tarvetta lipun liekittämiselle. Kyse onkin miten ja missä se tehdään.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

saaknos sen lippusen hävitnää tunkemalna naaprkin persiisiiin on kylnä just monen toimen pide lähelnä kun pitäsn nukua ja tuolla vaa remutaan.mitäs jos sen tunkee salkoinee päivinee saako syyttee häväistyksesnsä vaiko raisknausksesta?

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Ollakseni edes jotenkuten johdonmukainen, niin sanoisin että aivan kuten edellytän ettei uskonnoillakaan kiusata lähimmäisiä, niin sen lipunkin voisi poltella silleen yksityisesti omalla porukalla tai keskenään ilman että ulkopuolisia häiritään. Siis jos se on mielenilmaus, filosofinen kannanotto tms.

Vaikka voisihan sitä tietysti miettiä että onko ihmisiä syytä järkyttää aina silloin tällöin. Olen sen verran kai kumminkin konservatiivinen ihminen että mieluiten soisin ihmisten elävän rauhallisesti & sivistyneesti, mutta annas olla kun tulee luonnonsuojelusta kyse niin sitten saattaisin kaivata rauhattomuutta & sivistymättömyyttä mikäli sen avulla saadaan luonnon monimuotoisuutta varjeltua.

Vaikka mitäs johdonmukaisuutta siinä että kannanotto ei kantaudu oman porukan ulkopuolelle...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat