Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Penissilliinin kanssahan ei alkoholin nauttiminen ole missään nimessä kiellettyä mutta onko olemassa mitään tieteellistä näyttöä siitä heikentääkö alkoholi antibiootin tehoa vai ei? Onko kuurin tulos sama juonko 0 vai 6 annosta alkoholia kuurin ajan päivittäin? Mietin vaan kun Augmentin 1g 7pv kuuri on päällä eikä malttaisi täällä Aasiassa seikkaillessa olla ainakaan selvinpäin mutta toisaalta haluan hoitaa nielutulehduksen kunnolla ettei tule jälkitauteja tai muuta ikävää. Ymmärrän että alkoholi heikentää vastustuskykyä eikä siis muutenkaan toki ole suositeltavaa ja krapula vie voimia mutta en malttanut olla korkkaamatta eilen kuurin 3. päivänä ja tänään 4. päivänä myös tekee mieli lähteä ulos. Vointi muuten ok ja mennyt koko ajan parempaan päin, ei käytännössä oireita enää, peitteet kurkusta 90%:sti hävinneet, ainoa oire että maha mennyt todella löysäksi.

Pitäisikö siis varmuuden vuoksi kärvistellä muutama päivä?

Kommentit (12)

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6889
Liittynyt8.11.2007

Mikset ottanut kunnon kännejä silloin 3. päivä (eilen). Silloin alkoholia ei tee mielikään seuraavana päivänä. Mulla on tapana ottaa perjantaisin, enkä ole edes kaatokännissä, mutta seuraavana päivänä en pysty ottamaan, vaikka viinaa jää yli "oton päivältä".

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005

Se alkoholin ottamisen rajoitus tulee siitä, että jos mahdollisesti oksentaa tai unohtaa penissilliinin ottamisen. Se tehoon alkoholin ei tiedetä vaikuttavan, mutta kohtuudella kannattaa ottaa sen kuurin ajan, ja mikä ettei muutenkin;)

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006

Antibiootit metaboloituvat maksassa, ja jos maksa on ylityöllistetty samanaikaisen alkoholiduunin kanssa, niin lääkkeen vaikutus elimistössä saattaa heikentyä.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Kaksi viimeistä postausta kummatkin pitää paikkansa...ja sitä paitsi...jos on niin lievä antibioottikuuri että tekee mieli ottaa niin eihän se ole kuuri eikä mikään.

Kysyin sairaalasta kun sain antibiootit että "Can I use alcohol during this time?" ja vastaus siltä joka antoi lääkkeet (farmaseutti?) oli että "Yes, it is no problem". Eli kaipa ne voi oluella huuhdella alas, varsinkin kun nyt olo on muuten about normaali, eli kuuri on tehonnut ja nielu näyttää lähes normaalilta ja peitteet lähes hävinneet. Toki eihän se koskaan ole ainakaan edullista juoda itseään huonoon kuntoon mutta ajankuluksi tällainen iltapäivä/ilta/alkuyö känni ruuan kanssa ei liene haitaksi. Lienee myytti se tehon heikentyminen, muutenhan siitä olisi maininta pakkauksen ohjeissa, heitin ne roskiin mutta oletin että niissä ei mainita sivuvaikutuksista alkoholin kanssa. Eli hyvin voinee ottaa ja lähteä sitten nukkumaan (NAISIIN).

Kysyin sairaalasta kun sain antibiootit että "Can I use alcohol during this time?" ja vastaus siltä joka antoi lääkkeet (farmaseutti?) oli että "Yes, it is no problem". Eli kaipa ne voi oluella huuhdella alas, varsinkin kun nyt olo on muuten about normaali, eli kuuri on tehonnut ja nielu näyttää lähes normaalilta ja peitteet lähes hävinneet. Toki eihän se koskaan ole ainakaan edullista juoda itseään huonoon kuntoon mutta ajankuluksi tällainen iltapäivä/ilta/alkuyö känni ruuan kanssa ei liene haitaksi. Lienee myytti se tehon heikentyminen, muutenhan siitä olisi maininta pakkauksen ohjeissa, heitin ne roskiin mutta oletin että niissä ei mainita sivuvaikutuksista alkoholin kanssa. Eli hyvin voinee ottaa ja lähteä sitten nukkumaan (NAISIIN). Maksa tuskin kuormittuu liikaa. Eli eikun syömään pihvi illalliseksi antibiootin kanssa, ja sitten gogo-baarin...

Eli eikun syömään pihvi illalliseksi antibiootin kanssa, ja sitten gogo-baarin...

Muista että sama kuuri ei poista mahdollisuutta sairastua veneerisiin tauteihin

Farmaseuttiystäväni sanoo, että lääkärit varoittavat alkoholista antibiootin aknssa lähinnä siksi, että he mielellään saavat ihmsiet nauttimaan vähemmän alkoholia. Todelliset haitat ovat jo ylempänä mainitut: juo niin, että oksentaa tai unohtaa ottaa lääkkeen.

Vähemmän tunnettua on, että maito ei sovi yhteen kaikkien antibioottien kanssa - se vie tehon. Ja aspiriini ja olut saattavat olla hyvin vaarallinen yhdistelmä.

MikaK voi ehkä kysyä toisenkin kysymyksen.
Milloin alkoholista tuli niin tärkeä tuttu, että sairaus ja sitä poistava lääkekuuri hankaloittaa ystävyyttä alkoholiin.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Riäpäle, Mette ja Kairamo selittivätkin asian jo hyvin. Nyrkkisääntönä pidettäköön, että juominen voidaan aloittaa antibiootin ottamisen jälkeen n. 2-3 h kuluttua. Suotavaa on lopettaa 6-8 h ennen seuraavaa antibiootin ottoa.

Hämmentää.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005
Heksu
MikaK
Penissilliinin kanssahanLiekö penis-silli joku vähemmän tunnettu iktyologian fallinen kuriositeetti?

*repskopskieris*

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat