Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

[size=150:3ab8lc7i]Populismi![/size:3ab8lc7i]

En taaskaan osannut luokitella oisko pitänyt aloitta aihe psykologia-teemalla, yhteiskunta-aiheena, vai jonkin muun katveessa? siks tämä yleistiede. Muttamutta.. populismista puhe.
Eikä sitten mennä henkilötasolle. Eiköhän jokainen joudu turvautumaan välillä populismiin samoin kuin pikkiriikkisiin valkoisiin ja joskus hiukan epämääräisempiinkin valheisiin luoviakseen monimutkaissa sosiaalisissa sokkeloissa miettin niin ja näin että mitä sanois tai jättäis sanomatta kun ei ole viisasta mennä ääripäähän mykäksi erakoitumaan, eikä ole laitaa siinäkään että pelkillä valeilla ja kieroilulla populistisesti pyrkis pärjäämään.

Populismin käyttötarkoitus, samoin kuin valkoisten valheidenkin ratkaisee moraalisen oikeutuksen, sen miten kuhunkin vapaaseen sanaan kannattaa suhtautua?

Entivanhaan kun ei ollut nettiä tai edes telkkaria, kun joku yksittäinen sanomalehtikin oli vain kerran viikossa ilmestynyt asiapitoinen Aviisi, jolla ei ollut viihdearvoa enempää kuin kela:n tiedoskiannoilla, eikä ideaa nostaa esiin yhteiskunnallisia epäkohtia, ei herättää niistä keskustelua, tms. niin populisteina toimi etupäässä juoruajat. Ihan arvostettava ja tärkeä tehtävä heilläkin, mutta perättömien juorujen levittäjät ei liene ikinä olleet arvostettuja kun aiheuttavat haittaa ja kuuluvat siksi halveksittujen joukkoon perustellusti.
Juoruämmät ja äijät painatti perse pitkällä talosta taloon kertomaan tietojaan. Persoonasta ja motiiveistaan riippuen saivat sitten sanaansa levitettyä saattomatkoillaan ja hyväntiedon lähettiläät, kunnon kuriirit, he saivat taloista palkakseen ravintoa, tms.

No.. ei enempää itsestäänselvyyksiä. Populismiin.. sen olemukseen, siihenkin miten kela-mainen (tarkoitan kansaneläkelaitosta jos on joku, vaikka maahanmuttaja lukemassa eikä ole kaikki termit tuttuja eikä löydy sanakirjasta ) asiailmaisu kaikessa yksitoikkoisuudessaan voi aiheuttaa vastaanottajissa eitoivotun vastareaktion, vaikkapa nukahtamisen kesken ilmoituksen..

Kuvat, shokeeraavat lööpit, huomiota heräättävä sanojen käyttö näyttö sanoa anoa huomiota tuomiota jollekulle muttei mulle.. *kääks*, höystettynä vaikka onomatopoeettisellä huudahduksella *hui!*..

Populismin idea siis on kiinnittää huomiota, lisätä sanoman painoarvoa..

Nooh.. tässä voidaan yleisesti puhua populismista, sen eduista ja haitoista ilman omaa populistista tarvetta nostaa mitään omaa aatetta tai uskoa esiin. Esimerkkejä voidaan etsiä ja käyttää mutta ei pliis niin että tähän ketjuun tuodaan sen koommin mitään erityistä juoruttavaksi.
Käsitteen analyysiä vaan ihan niinkuin tieteessä on tapana puolueettomasti ja neutraalisti tehdä kaikessa sulassa sovussa ikäänkuin ei ihmisiä oltaiskaan vaan taivaan pikku enkeleitä yhdessä yrittäen universumia paremmaksi loihtien..

Joskus on ihan rentouttavaa olla vaan, eikä pinnistellä jonkun oman edun, tjms. takia äärirajoilla vaahto suupielistä roiskuen ja populistisesti toistellen jotakin yhtä ja samaa ikäänkuin joku robottiropsis.

- - -

(Täten julistan pöntinismin taholta joulurauhan jonka toivon kestävän 1.1.2010 saakka! ) *hih*
Nyt on aika leikkiä ja laulella, orientoitua valon ja rauhan juhlaan just niin pakanamaisesti tai uskiksesti, ihan miten vaan. "Ei itkeä saa, ei meluta saa, tonttu voi tulla ikkunan taa, nuuttipukki risuineen matkaan jo käy.."

Tuokin perinne lie vaan siitä kehittynyt kun kakarat pimeenä kylmänä aikana sisällä turhautui ja riehui ja jollakin -kiristys, uhkailu, lahjonta- konsteilla piti saada pysymään kurissa ja sinä ohessa tietenkin sit muuta kivaa.. mässäilyä laareja ja varastojen nahistuneita ja härskiintymispisteessä olevaa muuta varastoitua popsien, pimeyttä peitoten tulia leiskuten sytytellen..

Risua tulee aattona varmasti paketista jos ei olla nätisti.. *thih*..

T. Tonttupöntinen

Kommentit (4)

Jos jokin asia on tärkeä ja siitä asiasta puhutaan ahkerasti, niin nuo puhujat helposti leimataan populisteiksi.

Kun jonkin pienpuolueen kannatus on vahvassa nousussa, niin tuo puolue leimataan helposti populistipuolueeksi, vaikka puolue vain tarttui tärkeisiin asioihin.

Toki on hyvää ja huonoa asioista keskustelemista. Toiset puolueet pyrkivät aidosti johonkin tiettyyn asiaan ja myös saavat jotain aikaiseksi. Toiset puolueet taas pyrkivät osingoille tärkeän aiheen käsittelyn aiheuttamasta suosiosta.

Dredex
Jos jokin asia on tärkeä ja siitä asiasta puhutaan ahkerasti, niin nuo puhujat helposti leimataan populisteiksi.

Kun jonkin pienpuolueen kannatus on vahvassa nousussa, niin tuo puolue leimataan helposti populistipuolueeksi, vaikka puolue vain tarttui tärkeisiin asioihin.

Toki on hyvää ja huonoa asioista keskustelemista. Toiset puolueet pyrkivät aidosti johonkin tiettyyn asiaan ja myös saavat jotain aikaiseksi. Toiset puolueet taas pyrkivät osingoille tärkeän aiheen käsittelyn aiheuttamasta suosiosta.
Joo.. poliittiset eturyhmät onkin varmaan sitä näkyvintä "populismia". Kaikki on omien puheidensa mukaan tärkeällä asialla.
Toisille on tärkeää lisätä veroja ja parantaa yhteisöllisyyttä ja toisille on tärkeetä vähentää verotusta parantaakseen yksilöllisyyttä. Molemmat on yhtä paljon oikeassa ja väärässä. Kaikkihan riippuu ihan siitä kuka mistäkin perspektiivistä katsoo.

Sitten kun mennään yliopistolle ja kysytään joltakin proffalta, niin tulee ihan kiihkottomia, ei populistisia vastauksia ja niitähän ne politikotkin sitten eutupäässä noudattaa jos eivät ihan kahjoja ole.

Ensimmäisenä populismista tulee mieleen kritiikki muita kohtaan, vailla omaa oivallusta.

Pss. Pönni! Kuka se on tuo Phony, asdf, Mummo?

Riäpäle
Ensimmäisenä populismista tulee mieleen kritiikki muita kohtaan, vailla omaa oivallusta.On se usein ihan suunnitelmallista. Mm. Ilta-Sanomat maksaa välillä mojovia sakkoja törkeistä jutuistaan joissa on muunnettua totuutta, valeita, vaikka mitä suoraansanottuna rikollista paskaa.

Ne saa kuitenkin niitä vessapaepereitaan myytyä niin valtavasti, käsittämättömät määrät ja rahaa niillä riittää.
Ihmiset ostaa. Siis valtavat määrät ihmisiä ostaa sitä paskaa. He rakastavat sensaatioita, juoruja, valeita, pahanpuhumista ihmisistä, epäilyjä, jne.
Samantyyppisiä lehtiä on Alibi ja rikosposti, yms.
Mässäilyä rikoksilla.
Niitten levikki ei kuitenkaan ole yhtä suuri enkä väitä että ne verrokkeja on toisilleen iltalehti, alibi, 7-päivää yms. populistiset keräyspaperit mutta ..
Eipä niitä juurikaan viitti lukee.
Tulee vaan suotta ajateltua asioiden nurjia puolia ja tavallaan tuhlattua aikaa.

Minä mietin paljon mieluiten kurjuudestakin tietoisena syitä ja seurauksia ihan reaalisti. Haluan tietää totuuksia, en vasiten osta ns. roskalehtiä saadakseni epätarkkaa ja harhaanjohtavaa ja jopa valheellista tietoa. Ja vielä maksais siitä, jessus! Tarjouksesta saa veskipaperia ilman painomustetta paljon halvemmalla.

Populismi kuitenkin on läsnä vaikka missä ja sitä tarvitaankin.
Ns. roskalehdilläkin on toki oma virkansa. Jos olis vaan joku "pravda" se ei takaisi totuutta. Vertailustahan se just löytyy se totuus, ei siitä että jotakin sanotaan todeksi.

[size=85:1gbkp45l]Pss. Pönni! Kuka se on tuo Phony, asdf, Mummo?[/size:1gbkp45l]

[size=85:1gbkp45l]Moderaattorimme, joiden nimet "koreilee" joka ketjun kohdalla ja muuallakin. Vastako nyt osui silmiis tuolta ylhäältä? Kyllähän he kaikki sivilistikkin välillä kirjoittelee omia hölmöyksiään ja välillä viisauksia mutta etenkin hauskuuksia. Lupsakoita ihmisiä kaikki tyynni, ihan käsittämättömän huumorintajuisia. Onneks. Eivätkä ole populistisia..[/size:1gbkp45l]

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat