Seuraa 
Viestejä45973

Yritin startata autoa noin kymmenen sekuntia ja lähti käyntiin vasta kun painoin hieman kaasua. Mikähän esti aluksi käynnistymisen? Kysessä ruisku-bensa-moottori.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Selkeä tapaus. Näätä on jyrsinyt sytytysjohdon poikki. Starttimoottorin liike muodostaa kontaktin uudelleen ja auto käynnistyy. Anna näädälle juustoa. Kyllä se siitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huoh.

Luultavasti starttauksen alussa kasteli tulpat tuntemattomasta syystä, kun painoit kaasua aukesi läppä ja koneeseen virtasi enemmän ilmaa joka "huuhteli" tulpat.

ts. jos auto ei lähde käyntiin, kaasu pohjaan jolloin imusarjan ilmaläppä on täysin kokonaan auki ja mäntien aikaansaama paineenvaihtelu sylinterissä saa ilman virtaamaan ja mm. bensiinistä koostuva kosteus tulpissä huuhtoutuu pois ja kipinä syntyy = auto starttaa.

Oliskohan jumitellut ryyppy lähtenyt pois päältä kun painoit kaasun pohjaan.

Muoks: Oho, se olikin ruiskukone. Eli ei ole mitään ryyppyä joka jumittelis. Ennen oli helpompaa, muisti vaan lorauttaa tipan öljyä kaasariin kerran vuodessa.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
artsi
Ei tukehdu.



Ruiskujakin on melko monensorttisia. Bosch Mono-jetronic ainakin tukehtuu siihen paikkaan kun antaa startin yhteydessä kaasua. No, se nyt on kiikun kaakun luokitteleeko sen ruiskuksi vai katlysaattoria varten hätäpäissään keksityksi kaasarinkorvauskilkuttmeksi.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Lurulude
Seuraa 
Viestejä248

Myöskin kaasuläppä/tyhjäkäyntimoottori oli saattanut jumiutua karstoittumisen taikka likaantumisen seurauksena. Kaasun painallus vapautti tuon jumiutumisen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat