Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Minulla on nettipulma, enkä tiedä, mistä muualta hakisin neuvoa.

Kuuntelen mielelläni Yle Areenan ohjelmia samalla kun pelailen jotain nettipeliä. Nyt, ilman ulkoista syytä, on ilmennyt ongelma. Ääni soljuu kuulokkeisiin niin kauan kunnes alan pelata, jolloin se alkaa pätkiä. Se soittoliukuma pysähtyy, pitää taukoa, käynnistyy ja taas stoppaa.

Olen kokeillut sekä Firefoxilla että IB:llä, vaihtanut radio-ohjelman Danske Radioksi ja onlinepelin koneelle ladatuksi. Vaan vika jatkuu.

Pyydän anteeksi erittäin kömpelöä kuvausta, mutta kun omat sanat eivät pitemmälle riitä.

Jotta osaisiko joku palstalaisista auttaa?

Sivut

Kommentit (29)

Äänikortti (+ muu rauta) ei kykene enää siihen nopeuteen jolla dataa pitäisi liikutella. Yksi syy voi olla (taas kerran) välimuistin täyttyminen.

Syitä tosin voi olla useita yhtäaikaa...

Jos olet ne fenomenologin mainitsemat turhakkeet poistanut ja ongelma mahdollisesti jatkuu, voisit katsoa tehtävien hallinnasta sekä muistin käytön ja verkkoyhteyden.

Jos on jossain "käyrät korkealla" voi tästä päästä syyllisen jäljille.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Hmm, outoa. Kyse lienee mikkisoftan purkkaviritelmästä sillä mäkkipuolella en vastaavaan ole törmännyt.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Kiitos neuvoista. Niiden avulla ongelmaa on saatu rajattua.

Ylimääräisen töhkän hävttäminen fenon ohjeen mukaan ei auttanut, mutta onhan nyt joulusiivous tehty. Äänikortti itsessään on ilmeisesti ok, sillä kone soittaa tavallista cd:tä aivan sovinnolla.

Itse epäiin langattoman verkon asennuksen olevan syypää, mutta sama meno jatkui, vaikka piuha palautettiin seinään.

Sitten tuli äkillinen muistinpalautumiskohtaus: uudessa kodossa Saunalahti lupasi hövelisti kaupanpäälle kasvattaa kaistan nopeutta nelinkertaisesti eli kahdeksaan megatavuun. Tämä luultavasti aiheuttaa koneeseen ahtautuman, jonka vuoksi se joutuu puskuroimaan tietoa. Tämä ilmenee siis äänen pätkiintymisenä papanoiksi.

Nyt koetetaan, saako masiinaan vielä asennettua muistia (tai jotain).

Voiko Saunalahtea pyytää vaihtamaan takaisin vähän hitaampaan, mutta meille sopivampaan vanhaan nopeuteen?

vihertaapero
Hmm, outoa. Kyse lienee mikkisoftan purkkaviritelmästä sillä mäkkipuolella en vastaavaan ole törmännyt.Ai niin. Minä kyllä ymmärsin tämän olevan macistin ylemmyydentuntoinen päähänpotkaisu

Yleensä tälläisissä tapauksissa on lähtökohtaisesti hyvä mainita millä kokoonpanolla puuhastellaan, kun ruvetaan kyselemään missä mättää. Kannattaa ensimmäisenä päivittää kaikki ajaurit (musakortti etc.) päiväntasalle. Windows päivitys ei sitä tee, se päivittää sen winskan ja jos ajurit on vanhoja, niin ns. rahinaa piisaa kuvassa jos äänessäkin useasti ohjelmasvovelluksien (kiesus mikä sana) kanssa.

P.S. ...Muuten se on kuin ratkoisi kyselyä; Miksi ihmeessä takapihan ruoho silti kasvaa vaikka ei viikkoihin olisikaan ostanut jäätelöä?

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Laianus:
"Jotta osaisiko joku palstalaisista auttaa?"

Minulla pätkii Alivaltisihteeri, vaikka en mitään pelaa. Syynä on rajoitettu siirtonopeus. Käytössä GPRS (tai jotain) Nokian kännykällä. Nopeus jotain 300 K, toisinaan ei sitäkään. Taitaa olla Mummolla kovat pelit ja varmaan kuviakin katsellaan, jos ei megat riitä.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

IsoJussi
Seuraa 
Viestejä987
Liittynyt16.3.2005

Kun tässä muutkin näitä arvailuja heittävät, teenpä sen minäkin.

Joku taustaprosessi rohmuaa sitä suorittimen kapasiteettia. Voipi olla virustorjunta, Windowsin indeksointi tai joku päivitysprosessi (QuickTime?).

Siitä se ei kuitenkaan melkoisen varmasti johdu, että netti olisi liian nopea.

Painaa Ctrl-Alt-Del ja valitsee sen tehtävienhallinnan, ja sieltä prosessit-välilehden, voi saada jonkunlaista tietoa käynnissä olevien prosessien vaatimasta suoritinajasta ja muistin kulutuksesta.

Nämä nyt tässä alkuun. Kaikenlainen lisäinformaatio koneesta ja käyttöjärjestelmästä toki auttaa.

Same shit, different day...

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
Liittynyt12.8.2007
Mummo
Sitten tuli äkillinen muistinpalautumiskohtaus: uudessa kodossa Saunalahti lupasi hövelisti kaupanpäälle kasvattaa kaistan nopeutta nelinkertaisesti eli kahdeksaan megatavuun. Tämä luultavasti aiheuttaa koneeseen ahtautuman, jonka vuoksi se joutuu puskuroimaan tietoa. Tämä ilmenee siis äänen pätkiintymisenä papanoiksi.Mikä on Mummon modeemin johdon pituus? 8 megainen liittymä tarvitsee useimmiten lyhyen johdon. Sain puhelinyhtiöltä neuvoja vaihtaa lyhyempään johtoon, jos hankin lisää kaistaa. Nyt on kymmenen metriä ja 1 mega. Vai onko Mummo jo aivan langattomana?

8 megan ADSL toimii 2.7km, hitto soikoon 232 mikrosekunnin symbolit. Metrillä tai parilla ei ole mitään merkitystä, impedanssilla kylläkin.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

eikä sieltä nettiradiosta pitäs tulla kuin muutama kilotavu jatkuvaa striimiä, ei luulis olevan piuhasta kiinni....

testasin ylen webbiradiosta vähän yöklassista ja tuossa 20-30k hujakoilla pyöri

Vika voi hyvinkin johtua kyseiseen osoitteeseen liian nopeasta liittymästä. Esim. Vanhat, huonokuntoiset ja pitkät puhelinkaapelit operaattorilta kotikoneelle voivat aiheuttaa pätkimistä ja tökkimistä nettiyhteydessä. Tämän olen kokenut kun vaihdoin toimivan 2 megan liittymän tökkivään 8 megaiseen. Soneran asentajat sitä tutkivat ja näin totesivat. Vaihto takaisin hitaampaan auttoi.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
Liittynyt12.8.2007
Lektu-Elli
8 megan ADSL toimii 2.7km, hitto soikoon 232 mikrosekunnin symbolit. Metrillä tai parilla ei ole mitään merkitystä, impedanssilla kylläkin.Tarkoitan modeemin ja töpselin välistä piuhaa, en koneen ja modeemin välistä. Muuta en tiedä asiasta kuin että neuvoivat hankkimaan lyhyemmän, jos hankin nopean kaistan. Yksi patu myös sanoi, että hänellä alkoi 10 metrin johdon kanssa pätkimään 8 vai oliko 9m yhteys. Näin sainoivat.

Huonot puhelinpiuhat voi olla todellinen syy pätkimiseen. Espanjassa useat operaattorit testaavat linjat ja eivät suostu myymään nopeita liittymiä huonoja piuhoja sisältävään talouteen. Kokeilepa Mummo mielenkiinnon vuoksi liittymäsi nopeus vaikkapa tällä:

http://www.speedtest.net/

8 megaa on teoreettinen maksimi ja siihen tuskin pääsee, mutta lähelle kuitenkin jos kaikki on kunnossa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat