Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Nainen halusi keskeyttää armeijan koska ei halua olla tukemassa "väkivaltakoneistoa". Pitäisikö armeijaan pyrkiville naisille jakaa ensin perustietoa armeijan tarkoituksesta. Samaan kategoriaan menee presidentin toteamus suomalaisten sotilaiden brutaalista puolustautumisesta asein itsemurhapommittajia vastaan. Voe hyvänen aika sentään ...

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Nain ... 5251327899

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Kommentit (14)

Jos vapaaehtoisesti lähtee armeijaan (tai mihin vaan), niin kyllä melkein kannattaisi ottaa selvää, mitä on menossa tekemään...

Puolustusvoimissahan ei ole mitään vikaa sinänsä, mutta kun "puolustetaan" omien rajojen ulkopuolella omia intressejä, sitä kutsutaan sotimiseksi. Siinä on vikaa.
Lisäksi maailman suurimman sotarikollisen miljardeilla tukeminen on vähintäänkin järjetöntä ja lisää sodan vaaraa myös kotimaassa.

Mietinkin yksi päivä, että onko naissivareita tai -totaaleja vielä ilmennyt. Nyt ilmeisesti ensimmäinen kehissä.. melko järjetön tapaus vaan, kun naisilla palvelukseen astuminen on vapaaehtoista.. Ei astuisi jalallaan sinne, jos ei oikeasti halua tukea kyseistä koneistoa.

Vähän haiskahtaa joltain julkisuustempulta. Kuukautta ennen palveluksen päättymistä menee aloittamaan kauhean oikeustaistelun, jonka vielä tulee satavarmasti häviämään.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Carcara

Lisäksi maailman suurimman sotarikollisen miljardeilla tukeminen on vähintäänkin järjetöntä ja lisää sodan vaaraa myös kotimaassa.Niinpä. Ei voi kuin ihmetellä ylipäällikön järjenjuoksua hyväksyessään suomalaisten sotilaiden lähettämisen Afganistaniin. Jälkipuheet kyllä selittävät päätöksen taustoja. Mielessä oli kiva piknik.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

YLE uutisoi:

NAINEN VANKILAAN ASEISTAKIELTÄYTYMISEN TAKIA
Kainuulainen nainen todennäköisesti vangitaan aseistakieltäytymisen takia. Aseistakieltäytyjäliiton mukaan tapaus on ensimmäinen Suomessa.

Nainen aloitti asepalveluksen vapaaehtoisena mutta ilmoittautui myöhemmin totaalikieltäytyjäksi. Hän on saamassa syytteen ja joutuu todennäköisesti vangituksi aseistakieltäytymisen takia.

Nainen keskeytti vapaaehtoisen varusmiespalveluksen viime vuoden marraskuussa palveltuaan 11 kuukautta. Nyt hän kieltäytyy jatkamasta palvelua edes siviilipalveluksena.

Asepalveluksen valinneella naisella on mahdollisuus 45 päivän kuluessa palvelukseen astumispäivästä ilmoittaa, ettei hän jatka palvelusta. Palveluksen jälkeen naiset siirretään reserviin ja kutsutaan kertausharjoituksiin samoin perustein kuin miehetkin.

Kainuulainen nainen perustelee päätöstään sillä, että hänen mukaansa Suomen puolustusvoimissa tallotaan ihmisten perusoikeuksia. Nainen kertoo kieltäytymisilmoituksessaan, ettei puolustusvoimat hänen mielestään tarjonnut hänelle tarvittavaa leikkaushoitoa palveluksessa pahentuneen vamman takia ja myös leikkaushoitoon pääsyä siviilissä jarrutettiin.

Sotilasarvoltaan nainen oli alikersantti.

http://yle.fi/alueet/kainuu/2009/12/nai ... origin=rss

Haetaankohan tässä nyt jonkin sortin ennakkotapausta? Vai oliko asianomainen vain pottuuntunut "saamastaan kohtelusta" puolustusvoimien taholta? Tämän jälkimmäisen hypoteesin kannalta oleellisen informaation korostin sinisellä fontin värillä.

Helsingin Sanomat uutisoi:

NAINEN SAATTAA JOUTUA SYYTTEESEEN TOTAALIKIELTÄYTYMISESTÄ

Kainuulaisopiskelijasta saattaa tulla ensimmäinen nainen, jota vastaan nostetaan syyte totaalikieltäytymisestä. Aseistakieltäytyjäliiton mukaan nainen kieltäytyi jatkamista asepalvelusta noin kuukautta ennen sen päättymistä. Hän ei suostu myöskään siviilipalvelukseen.

Nainen perustelee ratkaisuaan muun muassa sillä, että hän ei halua olla tukemassa väkivaltakoneistoa.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Nain ... 5251327899

Helsingin Sanomat jättää mielestäni oleellista informaatiota pois, jolloinka tapaus näyttäytyy korostuneesti "ihmisoikeuskysymyksenä".

Ei pitäisi kakkua antaa. Mutta ei myöskään yhdellekään miehelle, joka pakkoarmeijasta tai 13 kk (vai 12 nykyään? en muista) pakkotyöstä kieltäytyy. Jos tämä olisi Hearts of Iron, laittaisin heti asetuksista monta pykälää vapaaehtoisarmeijan suuntaan, jolloin divisioonan rakentaminen kyllä kallistuisi, mutta jalkaväen taistelutahto kohenisi monta prosenttia.

Viinankylväjä
Seuraa 
Viestejä476
Liittynyt15.1.2009
Puudeli
Ei pitäisi kakkua antaa. Mutta ei myöskään yhdellekään miehelle, joka pakkoarmeijasta tai 13 kk (vai 12 nykyään? en muista) pakkotyöstä kieltäytyy. Jos tämä olisi Hearts of Iron, laittaisin heti asetuksista monta pykälää vapaaehtoisarmeijan suuntaan, jolloin divisioonan rakentaminen kyllä kallistuisi, mutta jalkaväen taistelutahto kohenisi monta prosenttia.Meillä kysyttiin intissä viimeisellä viikolla, kuinka moni olisi tullut armeijaan, jos se olisi ollut vapaaehtoinen. Yllättävän moni oli vastannut myöntävästi, en tosin muista tarkemmin enää.

Vapaaehtoiseen armeijaan olisi tulijoita, sillä koulutettavien määrää pienentämällä voitaisiin panostaa laatuun ja myös päivärahoja voitaisiin nostaa. On aivan järjetöntä kouluttaa ihmisiä, joita ei kiinnosta. Tulokset ovat yhtä hyviä kuin pakkoruotsissa. Harva osaa edes nakkisämpylää tilata ruotsiksi. Meillä oli eräälläkin leirillä vain 5 henkeä paikalla joukkueesta, muut oli vemppaamassa.

Armeija tulisi olla Suomessa sissipainotteinen. On aivan turha nykybudjetilla ruveta panostamaan panssareihin, lentokoneisiin tai merisodankäyntiin. Melkein kaikille sissikoulutus ja 1 000 000 rynkkyä +pommi/miina tarviketta mettään piiloon, niin maan valloitus ei kuulosta enää niin hyvältä idealta.

En usko, että kukaan on niin hullu, että lähtisi esimerkiksi vastahyökkäykseen(jääkärikomppanjan perustaktiikka) nykyisillä varusteilla. Vastassa on helikoptereita, rynnäkkötykkejä ja jokaisella sotilaallakin on talvisodan KK:ta vastaava ase kädessään. Taistelupareittain syöksyminen on lähinnä vitsi. Nyt harjoitettu rintamapuolustaminenkin on surkuhupaisaa. Vihollinen hyökkää tänä päivänä ilmateitse kriittisiin kohteisiin, ja pudottautuu linjojen taakse.

Leuka
Eihän tuossa ole mitään epäselvyyttä: Linnaan tai sivariin.

Aivan. Noinhan hänen vapaaehtoisesti hyväksymissään sopimusehdoissa sanotaan. Ei kai sopimusehtoja kesken kaiken ruveta muuttamaan.

sigfrid
:lol: Nainen halusi keskeyttää armeijan koska ei halua olla tukemassa "väkivaltakoneistoa". Pitäisikö armeijaan pyrkiville naisille jakaa ensin perustietoa armeijan tarkoituksesta. Samaan kategoriaan menee presidentin toteamus suomalaisten sotilaiden brutaalista puolustautumisesta asein itsemurhapommittajia vastaan. Voe hyvänen aika sentään ...

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Nain ... 5251327899

Johan on latvasta laho, ensin ollaan kuukautta vaille kotiutumiseen asti ja sitten "ei haluta olla tukemassa väkivaltakoneistoa"

ohh, tekopyhyyden määrää, kiitos tämän "väkivaltakoneiston" täällä ei liehu venäjän lippu puhumattakaan stalinin puhdistuksista.

Toope
Seuraa 
Viestejä24875
Liittynyt23.7.2006
Leuka
Eihän tuossa ole mitään epäselvyyttä: Linnaan tai sivariin.

Neiti meni armeijaan eikä kestänyt. Olisi miettinyt etukäteen.

Vxxxn neiti.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Toope kirjoitti:

Neiti meni armeijaan eikä kestänyt.
11 kuukautta armeijassa ja alikersantin koulutus viittaavat kyllä johonkin muuhun. YLE:n uutinen aiheesta antaa mielestäni jonkinnäköistä kuvaa kyseisen yksilön tilanteesta, kun evidenssi on tässä tapauksessa perustettava yksinomaan uutisoinnin varaan.

Onkos tämä nyt sukupuolijuttu niin että vastaava keskeytys miehen taholta olis jotenkin vähemmän nalkuttamisen ja motkottamisen, suorastaan kaakattamisen arvoinen asia?

On varmaa ihanaa kun löytyy edes joskus joku nainen jota haukkua oikein porukalla, etenkin korostaen sitä naiseutta siinä.

Naistenhan Ei Tarvitse olla pätkääkän sen fiksumpia kuin miehet on. Muistakaa se.
Tuossa tapauksessa ei kuitenkaan näy mitään sovinistista miehiin kohdistuvaa. Naiselta vaan loppui into kesken. Eiks olis paree toimia jämäkästi ja lopettaa tuo ruikutus. Tukka pois ja linnaan jos laki niin määrä ja vielä sakot pälle jos niikseen on.

Turhat pulinat pois.
Asntoo, taakse pstu!

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Pönni

On varmaa ihanaa kun löytyy edes joskus joku nainen jota haukkua oikein porukalla, etenkin korostaen sitä naiseutta siinä.

Naistenhan Ei Tarvitse olla pätkääkän sen fiksumpia kuin miehet on. Muistakaa se.
Kommentoin uutisen pohjalta, joka kertoo naisen kieltätyneen tukemasta armeijan kaltaista väkivaltakoneistoa On aika omituista jos ensin on 11 kuukautta, käy aliupseerikoulun ja sitten huomaa ettei voikaan tehdä tätä. Tähän sisältyi komiikkaa, ei tiukkapipoisuutta.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat