Seuraa 
Viestejä45973

http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/ti ... in-rotilla

http://fi.wikipedia.org/wiki/Muskimoli

Olisiko tuosta muskimolista potentiaalia ihmisten stressi lääkkeksi...
Yhteiskunnan sähköiskuin stressaamat yksilöt saisivat juuri sen verran voimia, jotta jaksaisivat hyppätä pois rotan pyörästä, tekemällä järkeviä johtopäätöksiä

Ja voishan niitä järkeviä päätöksiä hyödyntää missä tahansa yhteiskunnallisessa asemassa sitten onkin, näennäisesti pyörittämällä rattaita... kukaan välttämättä tajua, että pyörität yks kaks yllättäen toiseen suuntaan... ei ainakaan stressantunut rotta.

Onko joku rotta kenties perehtynyt kyseiseen lääkkeeseen tarkemmin...

T:Ratatouille

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (19)

pienisieni

Olisiko tuosta muskimolista potentiaalia ihmisten stressi lääkkeksi.Miksi stressiä pitäisi hoitaa lääkkeillä.
Eräät kärpässienet sisältävät muskimolia ja iboteenihappoa, josta poistuu kuumentamalla CO2 ja syntyy muskimolia, joka on GABAerginen agonisti (GABA, gamma aminobutyyrihappo)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Gamma-aminovoihappo
Myrkytysoireet alkavat 1/2–3 tunnissa, mm. mielialan muutokset, huimaus, sekavuus, tajunnan häiriöt,
lihasnykäykset ja kouristukset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
fenomenologi

Miksi stressiä pitäisi hoitaa lääkkeillä.

Pyrin välttämään stressiä, mutta kuten feno tiedät vallan hyvin, joudumme tilanteisiin, joissa olisi hyvä olla stressilääke, jottei tulisi tehtyä järjettömiä johtopäätöksiä stressisenä. Nyt vaan sattui sattumaan muutama stressi piikki, ei sen kummempaa... eikä se personoitunut, kuin bugiseen käyttöjärjestelmään (länsimainen "sivistys" yhteiskunta), kaksi vaihtoehtoa ... pakene, tai yritä parantaa... parantaminen on ehkä tavallaan stressaavampaa... mutta kun luonne on mitä on, ei pysty vetäytymään vuorillekaan piiloon, tai egolinnoitukseen...

Eli, jos toi muskimoli olisi vaikka parempi lääke stresiin kuin esim: viina, niin ehkä se pitäisi ottaa yleiseen käyttöön... jaksaisin ehkä käydä töissä kauemmin... ja pyörittää niitä rattaita osaltani järkevästi toiseen suuntaan.

fenomenologi

Eräät kärpässienet...

juu ei valkoinen, se tappaa.
fenomenologi

sisältävät muskimolia ja iboteenihappoa, josta poistuu kuumentamalla CO2 ja syntyy muskimolia, joka on GABAerginen agonisti (GABA, gamma aminobutyyrihappo)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Gamma-aminovoihappo
Myrkytysoireet alkavat 1/2–3 tunnissa, mm. mielialan muutokset, huimaus, sekavuus, tajunnan häiriöt,
lihasnykäykset ja kouristukset.Ei ole kokemusta gabasta muutoinkun töissä kooma potilaina. Aika vähän kait kuitenkin loppujen lopuksi kuolee...
Onko toi muskimolin vaikutus muka ihan sama, kuin gamman.
Jotain saman suuntaistahan on selvästi havaittavissa...
Ja eikö se oikein annosteltuna voisi olla lääkkenä stressiin silti parempi kuin esim: etanoli, joka ei ainakaan järkevyyttä lisää...

Kokemuksia kaivataan kipeästi... kaikkein parashan jos joku rotta olisi kokeillut molempia, kokemukseenhan on hyvä pohjata tulkinta... tai näin ainakin itse katson elämää... joka sekin on kokemus...samassa junassa me olemme, määränpää riippuu kaiketi osaltaan meistä jokaisesta... saa nähdä käykö niinkuin jyväskylässä, pahaltahan tuo välillä näyttää kun ulos katsoo...ole siinä nyt sitten stressaamatta, ja popsi onnellisuuspillereitä ja tuijota töllöä... yritän keksiä jotain muuta...onneksi sisällä sentään on lämmintä...saa nähdä koska sähköt katkee täältäkin.

Korpi
Erowid tietää - sen tosin varmaan jo tiesitkin:
http://www.erowid.org/plants/amanitas/amanitas.shtml
http://www.erowid.org/experiences/subs/exp_Amanitas.shtml[/quote]
Tui tuli tui, kyllä ihan yllätyksenä, vai että huumehörhötkin suosivat rottien stressilääkettä, eli se muskimolikin oli sittenkin vain huume, jota narkkarit väärinkäyttää, kun eivät jaksa reppanat käydä enään töissä, pomojensa kenkiä kiillottaa...

No onneksi voin ottaa aina d-vitamiiniä ja siihen päälle heittää onnellisuuspillerin ja liuottaa ne vatsassani pulloon kosmoa. Rectumiin pamia, sekin kummasti rauhoittaa...saahan sitäkin mansikankin makuisena kun viikon juotuani alan 0 promillessa kramppaamaan.

Juu, unohdetaan... muskimolikin... kai se olisi lääkkeenä jos se olisi hyvä lääke stressiin, eikö niin, tiesinkö oikein.

Ja olishan se väärin lääkefirmojakin kohtaan, jos joku saisi lääkkeet takapihaltaan kerättyä... hys, hys asiasta ei voi edes puhua, josko vaikka teinit tajuaisivat tämän ja vaihtaisivat ne järkevät onnellisuus pillerinsä muskimoliin... pillerit joita vedetään enemmän kuin buranaa.

Eiköhän ne teinit ole juuri noilla sivuilla joita esittelit, ei nyt eletä enään mitään huumeet on pahoja aikaa, kun samaan aikaan omia lapsiamme dropataan mitä ihmeellisimmillä kamoilla lääkefirmojen piikkiin.

Se mitä kaivataan on avoin keskustelu. Eikä mikään sekopäinen hyssyttely.

Ilman http://www.erowid.org kaltaisia paikkoja teinit imppaisivat bensaa ja muita liuottimia laajalla sektorilla, onneksi tästä on päästy.

Muskimoli kuuluu aineena ns. nonbenzodiazepine-ryhmään eli sillä on samanlaisia vaikutuksia kuin bentsoilla mutta vaikutustapa on erilainen.

Bentsoja ja muita rauhoittavia on testattu masentuneilla ja todettu, etteivät ne tehoa masennukseen hyvin vaan itsemurhariski kasvaa.

Sen sijaan teho stressiin on loogisesti ymmärrettävissä, koska stressissä aivot käyvät ylikierroksilla. Muskimoli siis tavallaan rauhoittaa (rottien) mieltä ja auttaa näkemään asiat selkeästi, kun taas ylikierroksilla käyvät aivot sortuvat helpommin virheisiin.

Tietyssä mielessä voisi kysyä, miksi masennuksesta kärsiville määrätään masennuslääkkeitä, jos ei stressistä kärsiville määrätä stressilääkettä. Masennus altistaa varmaan yhtä lailla virheille työelämässä, kun henkilö on väsynyt/puhditon/ei jaksa ajatella -> syntyy virheitä.

Peruste voisi olla se, että kun henkilö on tarpeeksi masentunut, hän tekee itsemurhan - lääkitys on tehokas tapa estää itsemurhia. Mutta eikö tavallaan ole hyödyllistä, että itsemurhien kautta "liian" masentuneet aiheuttaisivat luontaista poistumaa väestössä? Luonto siis korjaisi automaattisesti virhealttiita yksilöitä pois populaatiosta.

Jos henkilö kärsii liiasta stressistä, tekee suuren virheen työssä, saa potkut -> taaskin systeemi korjaa itseään automaattisesti.

Mutta jos ajatellaan, että hyväksytään lääke masennukseen niin miksei sitten stressiinkin?

Suomen luonnossa kasvaa siis potentiaalisesti valtava määrä hyödynnettävissä olevaa lääkettä. Ulkomailta tulevat marjankerääjät voisi pistää keräämään kärpässieniä ja lähettämään ne lääkefirmalle, jossa tapahtuisi tuotteen jatkojalostus.

Business on kuitenkin businessta. Lääketehtaat kehittelevät mieluummin Zolpidemin yms. kaltaisia nonbenzodiazepine-lääkkeitä, joihin saavat patentit ja joita voivat myydä kalliilla hinnalla.

Vasta sitten kun muskimolilla on tehty tarpeeksi kauan yliopistotasoista tutkimusta ja sille vakiintuu jokin tarkka lääketieteellinen käyttötarkoitus, voi joku lääkeyhtiö ehkä innostua valmistamaan siitä markkinoille lääkettä - samaan tapaan kuin Solvay valmistaa Marinolia.

Zolbidemin yms. lääkkeiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole pelkästään rauhoittavia vaan niihin kuuluu myös: "- - Increased appetite - - Increased libido - - Uninhibited extroversion in social or interpersonal settings - - Increased impulsivity - -"

Tämä selittänee, miksi viikingit osasivat aikoinaan käyttää kärpässieniä taisteluun lähdettäessä. Kaikki muistavat tämän sarjakuvasta "Asterix ja viikingit"...

Käyttökirjo voisi siten olla paljon laajempikin kuin Zolbidemin nykyinen käyttöalue. Lisäksi rottakokeissa on kai havaittu rotilla hermoverkon elpymistä ja Alzheimerin taudin vähenemistä.

Asia on vähintäänkin jatkotutkimisen arvoinen! Lähtömateriaali on helppo tunnistaa, kerääjiä on helppo siten ohjeistaa keräämiseen, ja muskimolin eristys lähtömateriaalista lienee kemiallisesti melko simppeli proseduuri lääketehtaalle.

Kuka olisi uskonut 30 vuotta sitten, että suomalaisista tateista saisi hyvän vientituotteen Italiaan? Ennakkoluulottomin silmin hyviä kansainvälisiä businessmahdollisuuksia on siellä sun täällä.

pienisieni
Se mitä kaivataan on avoin keskustelu. Eikä mikään sekopäinen hyssyttely.

Juurikin näin. Itsellä ei toistaiseksi ole kokemusta kärpässienistä, joten ajattelin tuoda panokseni tähän keskusteluun antamalla vielä vähemmän asiasta tietäville luotettavan tietolähteen. Ihmisten käsitykset psykoaktiivisista aineista kun perustuvat valitettavan usein pelkästään virallisten lähteiden suoltamaan valheelliseen propagandaan.

Kiinnostava tutkimus joka tapauksessa ja kiitokset sen esille tuomisesta. Yksi potentiaalinen kandidaatti lisää luonnossamme kasvavien lääkeaineiden joukkoon. Punakärpässieni on onneksi ainakin toistaiseksi pysynyt laillisena - toisin kuin se toinen syksyisen luontomme taikasieni.

Oletteko muuten huomannut, kuinka raflaavasti Solvay markkinoi Marinolia: "A unique pathway to multiple benefits"!

Lääketehtaan tutkijoilta ei menisi varmaan kovin pitkään kehittää synteettinen muskimoli, jolle sitten lätkäistäisiin myyvä nimi, INN-koodi ja tehokas slogan.

Kärpässienistä valmistettu ekstraktio voisi toimia samalla tavalla kuin Jenkeissä joidenkin osavaltioiden myyntiluvat yksityisille kotikasvattajille. Valtio valvoisi näiden yksityisten myyjien toimia ja sitä, että tuotteen laatu täyttää normit.

Lääkettä ei luonnollisesti myytäisi kuin reseptillä.

Potentiaalia kannattavaan liiketoimintaan voisi olla vaikka kuinka paljon, ja punavalkoiset sienet tekisivät Suomea hauskalla tavalla tunnetuksi.

Esim. ison meren toisella puolella Kanadassa puhdas tuote on täysin laillista:
kauppa

Hommaa ei kuitenkaan pitäisi hoitaa tuolla tavalla vaan ensin riittävä määrä tutkimuksia ja sitten myynti valtion tiukan kontrollin kautta.

Muskimoli näyttäisi erittäin lupaavalta Alzheimerin taudin hoidossa.

V. 2005 tehdyn tutkimuksen mukaan suuret määrät tauriinia sekä muskimoli estivät beta-amyloidi-proteiinin aiheuttamia tuhoja rottien aivoissa. Beta-amyloidin katsotaan olevan keskeisessä roolissa Alzheimerin taudin synnyssä:

Brasilian tutkimus

Toisessa tutkimuksessa, myös vuodelta 2005, rotille 24 tuntia ennen beta-amyloidi-hyökkäystä annettu muskimoliannos suojasi aivoja beta-amyloidin haitoilta, sitä paremmin, mitä enemmän muskimolia oli annettu:

Korean tutkimus

Tämä ei koske muskimolia vaan muita psykedeelejä. Tarkemmin 5-HT[size=60:6tk43jsi]2A[/size:6tk43jsi] reseptorin agonisteja. Toisella foorumilla oli keskustelua LSD:n ja psilosybiinin vaikutuksesta henkilöihin jotka kärsivät aistiharhoista. Muutamalla henkilöllä nämä aistiharhat olivat poistuneet LSD:n tai psilosybiinin nauttimisen jälkeen.

Nykyäänhän näitä aistiharhoja hoidetaan lääketieteellisesti epätyypillisillä antipsykooteilla jotka toimivat päinvastoin kun niitä vertaa LSD:hen. Olisi jännittävää jos joku tekisi tutkimuksen, auttavatko LSD ja psilosybiini näihin vaivoihin pysyvästi.

Mielestäni tämä olisi melko järkeenkäypää, sillä nämä aineet aiheuttavat nopean 5-HT[size=60:6tk43jsi]2A[/size:6tk43jsi] "alasreguloinnin" joka vähentää harhaisuutta jopa ilman näiden aineiden vaikutuksen alaisena olemista.

Mielestäni on todella harmillista, että näiden aineiden laillinen status vaikeuttaa tällaisia tutkimuksia. Mielestäni näissä aineissa on hurjan paljon potentiaalia.

DOI (2,5-dimethoxy-4-iodoamphetamine) ja muut 5-HT[size=60:1odp1zee]2A[/size:1odp1zee] agonistit toimivat äärimmäisen voimakkaina TNF-alpha inhibiittoreina. Niistä tutkitaan nykyisten alzheimer lääkkeiden korvaajia.

[size=60:1odp1zee]source: Yu B, Becnel J, Zerfaoui M, Rohatgi R, Boulares AH, Nichols CD. Serotonin 5-Hydroxytryptamine2A Receptor Activation Suppresses Tumor Necrosis Factor-α-Induced Inflammation with Extraordinary Potency. Journal of Pharmacology And Experimental Therapeutics. 2008;327:316-323. doi:10.1124/jpet.108.143461[/size:1odp1zee]

Mitä muskimoliin tulee niin paljon tehokkaammalta ja sanoisin jopa turvallisemmalta se vaikuttaa bentsoihin nähden stressin lievitykseen. Pidempiaikaisesta käytöstä en osaa sanoa, tekisi mieli tehdä empiiristä tutkimusta asiasta joku päivä.

Sama koskee dextrometorfaanin ja muiden NMDA-antagonistien käyttöä masennuksen hoidossa. Luin jostain, että kerta annoksen on todettu toimivan tehokkaana antidepressanttina noin kaksi viikkoa.

Harbin

Sama koskee dextrometorfaanin ja muiden NMDA-antagonistien käyttöä masennuksen hoidossa. Luin jostain, että kerta annoksen on todettu toimivan tehokkaana antidepressanttina noin kaksi viikkoa.

Dextrometorfaanin ongelma lienee, että se voi aiheuttaa hengenvaarallisen serotoniini syndrooman käytettynä yht' aikaa muiden masennus lääkkeiden kanssa...

Toisin sanoen, tyhmä voi päästä hengestään... pienillä annoksillahan dextrometorfaani on hyvä yskän hillitsijä.

Deksrometorfaani kuuluu käsittääkseni kategoriaan "trisykliset masennus" lääkkeet.

Masennus oireet pysynevät hetken poissa... mutta varsinainen ongelma ei korjaannu.

Dextrometorfaani on dissosiatiivi, joten se ei boostaa "järkevää" ajattelua... joka on oman käsitykseni mukaan ainoa tapa päästä masennuksesta kokonaan eroon.

Itse lähtisin korjaamaan masennusta "järkevillä" päätöksillä... en nyt sitten osaa sanoa olivatko viikingit järkeviä, kun ottivat muskimolia, blokkasivat pelkonsa ja lähtivät tappamaan ihmisiä... taistelivat järkevästi... mutta toimivat silti tappokoneina

Olisko taas noihin "viikinkikone" ajattelu mallien formatointiin olemassa omat lääkkeensä... niistä ehkä myöhemmin...

Korpi

Kiinnostava tutkimus joka tapauksessa ja kiitokset sen esille tuomisesta. Yksi potentiaalinen kandidaatti lisää luonnossamme kasvavien lääkeaineiden joukkoon. Punakärpässieni on onneksi ainakin toistaiseksi pysynyt laillisena - toisin kuin se toinen syksyisen luontomme taikasieni.

Onnneksi muskimolia saa sentään tutkia... hallusinogeenien tutkiminenhan on kielletty, pysyväis päätöksellä, mikä on mielestäni sairaan yhteiskunnan merkki.
Ottaen huomioon, että hallusinogeenit ovat monissa kulttureissa "pyhiä" lääkkeitä.
http://www.maps.org/
Tuolla taitaa olla ainoat tieteelliset tutkimukset hallusinogeeneistä.

Syy hallusinogeenien kielto päätökseen ei ole mikään salaliitto, käsittääkseni senkin takana oli ahnas ego, joka ajatteli lyödä rahoiksi painamalla lsd lappuja tsiljoona kappaletta kotilabrassa ja myymällä ne sievoisella voitolla 60-70 luvun taitteessa.

jees, kyllä tuo amanita on ihan pätevä apu skarppaamiseen, kun oppii sen ettei kyse ole päihteestä, eikä annostele niinkuin päihtyäkseen eli oppii sen "homeopaattisen" hyödyntämisen.
ite en kyllä sitä missään mielen kriisitilanteessa suosi, niinkuin en muitakaan vastaavia/erilaisia, koska en piä mielekkäänä rakennella ittensä ulkopuolella olevien varaan, mutta voisi kai se olla ulkopuoliseen tottuneelle parempi vaihtoehto, kuin monet muut trendikkäämmät..

kujala
Mutta jos ajatellaan, että hyväksytään lääke masennukseen niin miksei sitten stressiinkin?

Niin jos ei stressiä hoideta ajoissa seuraa jotain… ei kivaa. Eriasteista oirehdintaa… psyyke, fysiikka (huonontunut immuunivaste) jne…

En nyt puutu siihen tekijään kuinka paljon ihmisen pitäisi systeemin/luonnollista stressiä sietää, lähes jokainen ihminen voidaan kuitenkin saattaa tilaan, jossa käy niin kuin villi norsulle… se murtuu, tekee mitä kouluttaja (systeemi) sanoo, ajattelematta juurikaan itsenäisesti, toimii koneena… aivan sama mikä olisi systeemi… ja kuka on kouluttaja.

Norsujenhan psyyke murretaan valvottamalla, väkisin seisottamalla ja hakkaamalla kepillä... katsokaapa joskus... helpolla se ei onnistu, mutta onnistuu silti...

kujala
Lääkettä ei luonnollisesti myytäisi kuin reseptillä.

Kannatan avointa tutkimuksia, mutta vastuuta omasta lääkitsemisestäni, en jätä lääkäreille, lääkefirmoille… jokainen toki tehköön mitä lystää… Lakia pitää tietysti kunnioittaa, sen muuttamista voinen silti omalta osaltani edesauttaa…

Suomen luonnosta voi kerätä ihan laillisestikin lääkkeet yllättävän moneen vaivaan, mihin niitä reseptejä silloin tarvitaan? Jos on tietoa mitä mihinkin vaivaan ja lääkkeet metsässä.? Tieto, osaaminen ja halu valmistaa omat lääkkeensä riittänee… ei simpanssit metsässäkään kysele mitä lääkettä toftori tänään söisin, ihminen on monessa asiassa tyhmempi kuin lajitoverinsa.

Lisäksi on ajauduttu tilanteeseen, jossa moni ”huume” etenkin monet hallusinogeenit, voisivat toimia loistavina lääkkeinä suht. moneen vaivaan, mutta jopa niiden tutkiminen on kielletty… systeemissähän ei ole mitään vikaa? Hallusinogeenit ovat alkuperäiskansojen keskuudessa arvostetuimpia lääkkeitä…

kujala

Jos henkilö kärsii liiasta stressistä, tekee suuren virheen työssä, saa potkut -> taaskin systeemi korjaa itseään automaattisesti.
Mutta jos ajatellaan, että hyväksytään lääke masennukseen niin miksei sitten stressiinkin?

Elät jossain matrixin konemaailmassa… systeemisi on kuollut. Systeemisi ei sinua auta, jos sinä masennut… sinä teet sen itse, tai jätät tekemättä… lähimmät ystäväsi ovat vain koneita, jotka huolehtivat systeemin toimivuudesta, eivät sinusta...

Ja jos parhaat lääkkeet on lukkojen takana, vaihtoehtosi on juurikin kuvaamasi itsemurha. Sinä saat palvella pyhää systeemiä, itse katson että siinä systeemissä on hyvinkin paljon bugeja… ihminen joka palvelee systeemiä on oiva kuvaus… ihminen palvelee konetta, kun koneen pitäisi palvella ihmistä. Ihmsestä on tullut kone. Ja kone ei elä, sen paremmin kuin mikään systeemi.

Korpi
Punakärpässieni on onneksi ainakin toistaiseksi pysynyt laillisena - toisin kuin se toinen syksyisen luontomme taikasieni.

Laittomuuden perusteet tullaan vielä tarkastamaan… Hollannissahan kaikki on päin **** kun ovat laillistaneet taikasienet?
Eiköhän informaation vapautuneempi kulku pikkuhiljaa ala vaikuttamaan myös täällä pers pohjolassa, jossa jo esi-isämme koristelivat kuusensa punakärpässienillä, ja naamioituivat siksi itsekseen…
Jos ei muuta, niin kunnioitetaan perinteitä ainakin kerran vuodessa…

http://www.shamana.co.uk/shamana.files/siberian1.jpg
http://www.fileitunder.com/uploaded_ima ... 787044.jpg

T:Lucy neito

pienisieni
Dextrometorfaanin ongelma lienee, että se voi aiheuttaa hengenvaarallisen serotoniini syndrooman käytettynä yht' aikaa muiden masennus lääkkeiden kanssa...

Toisin sanoen, tyhmä voi päästä hengestään... pienillä annoksillahan dextrometorfaani on hyvä yskän hillitsijä

Hengissä minä ainakin olen:: Mutta joo, pointtini ei todellakaan ollut se, että kannattaisi itse lähteä itseään lääkitsemään. Siinä käy huonosti. Paremminkin näin tieteellisestä(?) näkökulmasta.

pienisieni
Deksrometorfaani kuuluu käsittääkseni kategoriaan "trisykliset masennus" lääkkeet.
Ei kuulu, ei lääketieteellisesti eikä kemiallisesti. Dekstrometorfaani on NMDA-antagonisti ja sigma-agonisti.

pienisieni
Masennus oireet pysynevät hetken poissa... mutta varsinainen ongelma ei korjaannu.
Näin se menee nykyisten SSRI-lääkkeidenkin kanssa. Itseäni kiinnostaa tämä aihe, sillä koin näiden kyseisten lääkkeiden (sivu)vaikutukset erittäin hankalina.

pienisieni
Dextrometorfaani on dissosiatiivi, joten se ei boostaa "järkevää" ajattelua... joka on oman käsitykseni mukaan ainoa tapa päästä masennuksesta kokonaan eroon.
Ajatellaan asiaa vaikka siitä näkökulmasta, josko näille nykyisille mömmöille löytyisi parempia vaihtoehtoja. Sitäpaitsi, oletko varma, että sitä dextrometorfaania pitää edes ottaa dissosioivia annoksia antidepressiivisen tehon saavuttamiseksi? Itse en varmaksi mene sanomaan, mutta uskon että tuo on mahdollista. Tässä vaiheessa varoitan, että seuraava pätkä varmasti provosoi joitain ihmisiä: Itse olen hallusinogeenejä ja psykedeelejä kokeillut, ja omasta mielestäni näiden avulla saanut "solmuja" ja vaikeita ajatuskuvioita pääni sisältä avattua. Jos tämä ei ole rakentavaa ja "järkevää", mikä on?

pienisieni
Itse lähtisin korjaamaan masennusta "järkevillä" päätöksillä [...]
Tämä ei valitettavasti aina onnistu. Oletko koskaan tavannut vakavasti masentunutta henkilöä? Toki lääkkeet ovat vain "ensiapua", joita joskus tarvitaan että saadaan toipumisprosessi liikkeelle. Harmi vaan, että tällä hetkellä näitä lääkkeitä käytetään niin väärin.

Anteeksi, että tulin puhumaan omiani tänne teidän muskimoli lankaan. Tuppaan innostumaan tällaisista aiheista

Isoin pointtini DXM suhteen on, vaikka aiheuttaa hallusinaatioita... se ole psykedeeli.

Tosinsanoen hallusinaatio tuottava substanssi, ei tarkoita psykedeeliä n. "mieli""ilmaista"

DXM ei siis ole ”solmuja” aukaiseva lääke… ja muutenkin olen hyvin skeptinen kaikille lääkkeille, jotka ovat syntetisoitu luonnon ulkopuolelta, ihmisälynvoimin … lääkkeitä, joilla ei ole pitkiä lääkinnällisiä perinteitä…

Jos nyt psykedeeleistä on kiinnostunut, ehkäpä silloin kannattaisi valita lääkkeeksi, joku psykedeeli, jolla on pitkät shamanistiset perinteet… ja tällöinkin valita niistäkin ne ld50 turvalliset vaihtoedot. Ja muuttaa suomesta pois, koska ne ovat täällä laittomia, vaikka kuuluvat aivokemiaan

Tämän jälkeen ei tarvitsisi pelätä kuolevansa kuin ihmetykseen…

Psykedeeleihin ei tule riippuvuutta, päinvastoin niillä hoidetaan riippuvuuksia… niiden kanssa ei myöskään voi pelleillä… voit olla varma, että viimekädessä sinä olet pelle kaikkine fiksuine ajatuksinesi, tilanteessa, jossa huomaat ettet tiennyt paskan vertaa… lääke joka pistää sinut polvillesi, herättää kunnioitusta… mutta myös pelkoa tuntemattomasta…

Harbin
Deksrometorfaani kuuluu käsittääkseni kategoriaan "trisykliset masennus" lääkkeet.*Ei kuulu, ei lääketieteellisesti eikä kemiallisesti. Dekstrometorfaani on NMDA-antagonisti ja sigma-agonisti. *

Hyvä, että korjasit… pikaisesti tulkitsin väärin… en ollutkaan varma… johonkin masennuslääkekategoriaan kaiketi kuuluu mao-estäjät ?
Omasta mielestäni DXM on harhaanjohtavaa skeidaa... aivan turha keksintö, yskään on parempiakin lääkkeitä.

Harbin
Oletko koskaan tavannut vakavasti masentunutta henkilöä? Toki lääkkeet ovat vain "ensiapua", joita joskus tarvitaan että saadaan toipumisprosessi liikkeelle. Harmi vaan, että tällä hetkellä näitä lääkkeitä käytetään niin väärin.Käsitykseni masennuksesta poikkeaa hieman perinteisestä… on hieman spekulatiivista puhua masennuksesta muiden kohdalla…omalla kohdallani psykedeeleistä oli Suuri apu.

Annetaan nyt sitten lipsua... kuvainnollinen näkemykseni omasta "masennuksestani" (silloin kun "sitä" vielä oli)...

Alitajunnassa on niin paljon kamaa (paskaa) piilotettuna, ettet sitä kaikkea järkeilemällä pintaan saa. Tai vaikka saisitkin, sillä ei ole merkitystä eheytymisenkannalta, päinvastoin, tieto masennuksen syistä voi vain lisätä tuskaasi… kun olet kykenemätön, voimaton muuttamaan syitä… näet "selvästi" syyt, muttet voi niille mitään.

Tietoisuuden muutokset auttavat sukeltamaan pinnan alle ”paskaan", mutta ennenkaikkea pinnan alla voi "paskaa" uudelleen ohjelmoida… ongelma on, ettei ihminen halua suorittaa uudelleen ohjelmointia, pelkää muutosta egossa, minäkuvassa. Haluaa olla minä… haluaa nähdä tavalla jolla näkee… sillä minähän tiedän mikä minä olen, ja tietohan on käsitteenä jotain, mitä ei voi muuttaa … ja täten tieto itsessään estää jo muutoksen, patoaa elämän joen.

Mitä älykkäämpi masentunut on, sen paremmin hän tietää masennuksensa syyt… tosin sanoen vaikeampi tapaus.

On aivan sama, että ”tiedämme” juovamme, olevamme masentuneita jne… jos ja kun se on pidemmän päälle vahingollista, tilanteeseen on lääke uudelleenohjelmointi… Joka tapahtuu tietoisuutta muuttaen… esim: meditaatiossa vapautuva dmt:n avulla. Tämä ei tapahdu tiedon avulla siitä, että juo… eikä edes sillä, että tietää miksi juo… vaan sillä, että muuttaa ne miksit toisiksi. Toisin sanoen, jeppe ei koskaan tiennyt miksi joi/masentui… kun juomiseen tulee päätös.

Jälkeenpäin sitä vain huomaa, kuinka tyhmä ts. tietäväinen sitä olikaan ollut.

Ihmiset pelkäävät vapautta, haluavat olla koneita… masentua ja juoda jne… viimekädessä kukaan ulkopuolinen ei voi auttaa, vastaukset kun löytyvät sisältä. Ja sekös pelottaa… ja pelko rampauttaa… alitajunta tappaa merkityksettömän elämän tavalla tai toisella… ketään ei voi pakottaa tutustumaan itseensä.

Minulle voi väittää olevansa masentunut… mutta minun ei tarvitse sitä uskoa, alkoholistikin voi sanoa olevansa sairas… sitäkään en usko. Juokaa ja masentukaa… sinä sen teet.

Mutta muistakaa, että siihen on olemassa lääke, ellei muuttumis halua ole, kuolette pois ennen aikojaan alitajuntanne voimin…

Ihmisen on kuoltava mystisesti eheytyäkseen.

T:alias jumalan mekaniikka

pienisieni
DXM ei siis ole ”solmuja” aukaiseva lääke… ja muutenkin olen hyvin skeptinen kaikille lääkkeille, jotka ovat syntetisoitu luonnon ulkopuolelta, ihmisälynvoimin … lääkkeitä, joilla ei ole pitkiä lääkinnällisiä perinteitä…

Jos nyt psykedeeleistä on kiinnostunut, ehkäpä silloin kannattaisi valita lääkkeeksi, joku psykedeeli, jolla on pitkät shamanistiset perinteet… ja tällöinkin valita niistäkin ne ld50 turvalliset vaihtoedot. Ja muuttaa suomesta pois, koska ne ovat täällä laittomia, vaikka kuuluvat aivokemiaan

Sinulla on hyviä mielipiteitä, mutta kapeakatseisuutesi ja absoluuttisuutesi pistää väkisin hieman hymyilyttämään. Tiedät itsekkin asiaan varmasti hyvin tutustuneena, että tässä maailmassa absoluuttiset asiat ovat harvinaisuus.

Tiede.fi, keskustelua kaikille tieteestä kiinnostuneille.
Täten ehdottaisinkin, että jättäisimme molemmat tämän kiihkoilun väliin ja keskityttäisiin olennaiseen.

Harbin

Tiede.fi, keskustelua kaikille tieteestä kiinnostuneille.Täten ehdottaisinkin, että jättäisimme molemmat tämän kiihkoilun väliin ja keskityttäisiin olennaiseen.Tarkoittaako tuo, ettei voi subjektiivisista näkemyksistä keskustella kysyttäessä tai laajempaan sektoriin viitatessa? Ei minua haittaa, vaikka näet eri tavalla...vaikket absolut vodkaa mainostaisikaan.

Vastaan kysymykseen kuin kysymykseen... esitän vain mielipiteen... painotan, en siis väitä tietäväni mitään.

Jos nyt puhutaan substansseista, joita ei saa tutkia miten vältät subjektiivisuuden?
Tai "tiedon" etsimisen "epätieteestä". Kokemusperäisyydestä.

En tunne kiihkoilevani... päinvastoin... olen hyvinkin neutraali erilaisten asioiden ja ilmiöiden suhteen...

Kyllähän esimerkiksi psykedeelit voi leimata huuhaa lääkkeiksi, mutta samaan aikaan aivosi erittävät maailman vahvinta hallusinogeeniä... tämä tekee tieteestä huuhaata, ellei se tutki kyseisiä substansseja... en tule muuttamaan kantaani.

Jatketaan toki muskimolilla, jos siitä nyt jollain on lisää sitä oikeaa tieteellistä tietoa... ihan hyviä linkkejähän on jo tullut muskimolin mahdollisista eduista...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat