Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Suomen energiakulutus on n 1400 PJ vuodessa.

Asukasta kohti tämä tarkoittaa 9 kW jatkuvaa tehoa josta sähköä 2 kW.

Hajautetun energiatuotannon airueet voisivat kertoa miten esim 4 h perhe onnistuu tuottamaan jatkuvalla teholla 36 kW.

Tosin n 3 kW tuosta 9 kW tehosta on hukkalämpöä kun sähköä tuotetaan lauhdevoimaloissa. Ainakin 2 kW lienee liikenteen hukkalämpöä.

Tehoa tarvittaisiin siis 4 kW/henki jos sähkön ja liikenteen saisi ilman hukkalämpöä.

Tuulivoimalla toteutettuna ei tarvittaisi kuin keskimäärin 100 GW (20 käyttöasteella laskettuna). Ydinvoimalla toteutettuna riittäisi 20 GW. Vähempikin riittää jos ydinvoiman hukkalämpö käytetään lämmitykseen ja käytetään lämpöpumppuja.

Kommentit (8)

Norppa

Hajautetun energiatuotannon airueet voisivat kertoa miten esim 4 h perhe onnistuu tuottamaan jatkuvalla teholla 36 kW.
Ei perheiden energiasäästölle kannata irvailla, etenkin kun perheet eivät oikeastaan ole tuota enegiaa syömässä kuin pieneltä osin. Teollisuuden energiatehokkuuden lisäämisellä se säästö varsinaisesti saataisiin aikaan. Mutta sitähän ei Norppa kannata.

Norppa osui naulankantaan.

Finnairin mainos; lentäkää minne tahansa, muttei miten tahansa...

Pitääksemme elintasomme ja yleensäkin planeettamme, tarvitaan tätä;

No, millä tämä maailma pelastuu.
Samalla millä se on melkein tuhottukin.

Rahalla.

Amerikoissahan, tuo lama selätettettiin painamalla lisää rahaa, eli setelirahoituksella ja irroitettiin entisistä tilastokahleista ym ja vaihdettiin isommat moottorit setelipainoihin..

Dollarin kurssi ei siitä pahemmin kärsinyt.

Uskottavuus; jos pumpattiin taalaa ja euroa pelimiesten ja pankkien uskomattomiin pelastuksiin..

Tämän tilanteemme pelastamiseen painetut taalat ja eurot ym . ¤¤¤
Joten, Kööpenhaminaan rajaton luotto ja rahoitus kunnes päästöt ovat pudonneet, alle teollistumisen tason.

Tilanne vaatii keinot;

Maailmansota 2;
USA antoi rajattoman (unlimitted loan and support) tukensa,
rahassa ja materiaaleissa, joka laukaisi tilanteen ja natsismi selätettiin.

Rahalla ratkaistiin.

Tämän tilanteen eteen, jos painetaan lisää rahaa, uskottavuus talouteen ja yhteiseen hyvinvointiimme ym lisääntyy, enemmän kuin missään muussa yhteydessä.

Rajaton uusi ymmärrys, kestävään energiantuottoon ja teknologiaan siirtyminen=lähes loputon työmaa ja hyvinvoinnin lähde, meille kaikille, tämän vuosisadan loppuun.

Tuloksena= elämämme laadun parantuminen, joka suhteessa.

Työpaikkoja, toivoa ja suuntausta uuteen ymmärrykseen.

http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article119407.ece

Olemuksemme, habitus, "ihminen" ei elä pelkästä leivästä.

Antero Rantanen Kauppias evp kolmannessa polvessa

konsta
Norppa

Hajautetun energiatuotannon airueet voisivat kertoa miten esim 4 h perhe onnistuu tuottamaan jatkuvalla teholla 36 kW.
Ei perheiden energiasäästölle kannata irvailla, etenkin kun perheet eivät oikeastaan ole tuota enegiaa syömässä kuin pieneltä osin. Teollisuuden energiatehokkuuden lisäämisellä se säästö varsinaisesti saataisiin aikaan. Mutta sitähän ei Norppa kannata.Teollisuus ei vie yhtään energiaa. Piste. Sen energian vie ne perheet ja hallintokiinteistöt, jotka kuluttavat KAIKKI teollisuuden tekemät tavarat.

OK-talon energiakulutus on keskimääräisenä tehona n. 2 kW. 4h perheessä tämä tekee 500 W/nokka. Jos perhe lopettaisi täysin energiakulutuksen säästämällä niin ei olisi tarvetta kuin 34 kW teholle.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6889
Liittynyt8.11.2007
konsta

Ei perheiden energiasäästölle kannata irvailla, etenkin kun perheet eivät oikeastaan ole tuota enegiaa syömässä kuin pieneltä osin. Teollisuuden energiatehokkuuden lisäämisellä se säästö varsinaisesti saataisiin aikaan. Mutta sitähän ei Norppa kannata.

Näin on. Joku voisi suunnitella ja esitellä metalliteollisuudelle lämmön talteenottolaitteen ettei tarvitsisi puhaltaa uunien jätelämpöjä harakoille ja lämmittää samaa hallia samaan aikaan 160 kW:n sähkölämpöpuhaltimella.

Suomen liikenne kuluttaa nokkaa kohti 1,5 kW teholla. Perheessä se tekee jo 6 kW.

Eli jos asuisi kylmässä maakuopassa eikä liikkuisi minnekään niin 4h perheen ei tarvitsisi tuottaa kuin 28 kW jatkuvaa tehoa.

Tuosta 1,5 kW yli 1 kW on hukkalämpöä. Jos sen saisi hyödynnettyä niin lämmityksen vaatima energiakulutus tippuisi saman verran. Varaaja peräkärryyn?

Tai mikä ettei. Pieni varaaja jonka voisi tyhjentää liikennevaloissa ja heti perään täyttää kylmällä vedellä. Maantiellä tyhjennys olisi taajamien kohdalla. Tyhjennyksestä tipahtaisi riihikuivaa rahaa omalle tilille.

100 l vettä varastoi n 8 kWh lämpöä. Sen tuottamiseksi hukkalämpönä auto polttaa 1 l polttoainetta. Eli kaupunkiliikenteessä pitäisi tyhjentää 10 km välein. Maantiellä ehkä 20 km välein.

8 kWh lämpöä on arvoltaan 40 c. Jos ajoa tulee 40 km/pvä niin rahallinen hyöty olisi 1,60 EUR. Vuodessa tekee melkein 600 EUR. Sillä hinnalla voisin kyllä painaa tyhjennysnappia 10 km välein. Lisääntynyt paino tietysti lisää kulutusta jonnin verran.

Sattumoisin Suomen energiatarpeet saataisiin tyydytettyä jos jokainen suomalainen ostaisi itselleen 2 kW aggregaatin joka polttaa litran bensaa tunnissa. Sähkö syötetään verkkoon ja jäähdytysvesi kaukolämpöverkkoon. Siinä olisi hajautettua tuotantoa koko rahan edestä.

Norppa
Sattumoisin Suomen energiatarpeet saataisiin tyydytettyä jos jokainen suomalainen ostaisi itselleen 2 kW aggregaatin joka polttaa litran bensaa tunnissa. Sähkö syötetään verkkoon ja jäähdytysvesi kaukolämpöverkkoon. Siinä olisi hajautettua tuotantoa koko rahan edestä.Äärimmäisen viisasta, tiedän että eräs professori ehdotti samaa. Käytännössä edullisempaa olisi varmasti 2-4 talon yhteiset yksiköt, jos ovat lähellä toisiaan, kuten useimmiten ovat.

Kokonaishyötysuhde olisi yli 90%, mikä on aivan eri luokkaa kuin maa- tai ilmalämmön käyttö, jos sähkö tehdään keskimäärin 40% hyötysuhteella.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat