Seuraa 
Viestejä45973

Joulupukki-tutkielma

Yleisön pyynnöstä julkaisemme tutkimustuloksemme koskien Joulupukin olemassaoloa.

o Tietoomme ei ole tullut lentävää porolajia. 300 000 eläinlajia on tässä vaiheessa tutkimatta (suurin osa näistä on hyönteisiä). Ei ole täysin mahdotonta että Joulupukin lentävät porot ovat tosiaan olemassa.

o Maailmassa on noin 2 miljardia lasta (alle 18-vuotiasta), mutta koska Joulupukin toimialueeseen ei kuulu muslimit, hindut, juutalaiset ja buddhalaiset, Joulupukki joutuu vierailemaan vain noin 15% maailman lapsista (378 miljoonaa). Koska taloudessa on keskimäärin 3.5 lasta, Joulupukki joutuu vierailemaan 108 miljoonassa kodissa. (Olettaen että jokaisessa perheessä on vähintään yksi kiltti lapsi)

o Joulupukilla on 31 tuntia aikaa työskennellä, ottaen huomioon eri aikavyöhykkeet sekä maapallon pyörimisliikkeen, olettaen että hän matkustaa loogisesti idästä länteen. Pikaisen laskutoimituksen tuloksena huomaamme, että Joulupukille tulee 967,7 vierailua sekunnissa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisessa talossa on joulupukilla aikaa noin 1/1000 sekuntia parkkeerata, hypätä alas reestä, jakaa lahjat, juosta takaisin rekeen ja matkustaa seuraavaan taloon.

o Ottaen huomioon että nämä 108 miljoonaa pysähdystä ovat jakautuneet tasaisesti ympäri maapallon ja kahden talon välinen matka on keskimäärin noin 1.3 kilometriä, kokonaismatkaksi tulee noin 140 miljoonaa kilometriä. Tämä tarkoittaa sitä, että Joulupukin reki kulkee noin 1040 kilometrin sekuntinopeutta, 12 500-kertaisella äänennopeudella. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että normaali poro kulkee nopeimmillaan noin 25km/h.

o Reen paino on toinen mielenkiintoinen tutkimuskohde. Olettaen että jokainen lapsi saa vain keskikokoisen Lego-paketin (500g), reki painaa 189 000 000 kg, lisäksi tulee ottaa huomioon

o Joulupukki, joka on usein kuvattu reilusti ylipainoiseksi. Maalla normaali poro voi vetää korkeintaan noin 140 kiloa. Vaikka olettaisimme että lentävä poro (kts. kohta #1) voisi vetää KYMMENKERTAISEN määrän verrattuna normaaliin, reen vetämiseen ei riitä kahdeksan, eikä edes yhdeksän poroa. Tarvitsemme 135 000 poroa. Tämä nostaa massan, ottamatta huomioon kelkan painoa, 210 000 000 kiloon.

o 210 000 000 kg matkustaen 1040 km/s saa aikaan mahtavan ilmanvastuksen. Tämä saa porot lämpiämään samaan tapaan kuin avaruusaluksen sen palatessaan maan ilmakehään. Porojen etummainen pari kuluttaa 14.3 KVANTIMILJOONAA joulea / sekunti / poro. Lyhyessä ajassa porot syttyvät liekkeihin saaden aikaan ketjureaktion, joka johtaa kaikkien porojen räjähtämiseen. Koko porolauma höyrystyy 1/4260 sekunnissa. Joulupukki kohtaa samalla 17 500-kertaisen painovoiman. 120-kiloinen Joulupukki painautuu reen takaosaan 1 959 016 kilon voimalla. Tutkimuksissamme tulimme siihen lopputulokseen, että jos Joulupukki jakoi lahjat viime jouluaattona - hän on nyt kuollut. Toinen vaihtoehto on se, että Joulupukki on huijausta (mikä on tosin todella epätodennäköistä, maailmasta löytyy niin paljon todistajia jotka todistavat nähneensä Joulupukin säännöllisesti vähintään kerran vuodessa).

kävin tämän jouluaiheisen tutkimuksen osoitteesta: http://www.mankeli.com/huumoritekstit/37/

  • ylös 3
  • alas 0

Sivut

Kommentit (66)

Pukki ei edes noudata lakeja. viime viikolla Hesarin NYT -liitteessä oli juttu pukin toiminnasta. en lähde kirjoittamaan mitään, koska en muista juttua tarkkaan enkä omista lehteä.

Jos Jeesuskin on noussut kuolleista, niin ei luulisi Pukille kovin hankalaa tuon olevan.
Miksi sitä paitsi tutkijat eivät ole pohtineet vertauskuvien mahdollisuutta tutkittaessa tarinoita Joulupukista? Vai saako vertauskuvia soveltaa vain esim. Raamatun yhtä ongelmallisiin tarinoihin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Tutkielmassa ei ole huomioitu sitä yksinkertaisinta selitystä, joka on vieläpä kaikenlisäksi fakta:

Joulupukki pystyy multiploitumaan!

Joulun alla joulupukista alkaa liikkumaan enenevässä määrin toisisitaan hieman eroavia kopioita. Kaikki ovat oikeita joulupukkeja. Syitä joulupukin multiploitumiseeen on lahjojen jakoprobleeman lisäksi myös muita: Esimerkiksi eri variantit osaavat eri kieliä.

Tarkkaavainen havainnoitsija oppii nopeasti huomaamaan eri joulupukkien erot. Näkyvien piirteiden lisäksi on löydettävissä ns. "aitopartasia pukkeja" sekä "tekopartaisia pukkeja", jälkimmäisten ollessa huomattavasti yleisempiä.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19813

Tuohon Volitansin oivaan huomioon pitää hieman lisätä:

Joulupukki esiintyypi lahjojaan jakelemassa yhtäällä aattoiltana ja toisaalla jouluaamuna ja joissan maissa Pukki ilmestyy vasta uutena vuotena. Lisäksi Itämaan Viisaat (ja näitähän piisaa) on valjastettu lahjoja jakelemaan.

Joten tuo 31 tunnin työskentelyaika ei aivan pidä paikkaansa ja sen mukana romahtaa tuo laskelma kuin korttitalo

Ja tämä väärä laskelma on muuten ollut jo aikaisemmin täällä jossain topiikissa. Tai ainakin hyvin saman kaltainen

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

kyl pukki meill ain tule tos kuure tiätämill, se on taattu juttu se. älkkä yhtä epäilkkö pukin aitout, te oles kaik liia nuari siihe. Kyl näi o.

Kiitos, velhoseni! [/b

]Toivottavasti en nyt kutsunut pirua & herättänyt nukkuvaa karhua jne.
Nuo aiheet loikkasen aina sirosti yli

Mummo
heiluttaen valksipulinippua

Huolimatta kattavasta tutkimuksestasi olen täysin vakuuttunut että joulupukki on olemassa! Mistä ne lahjat muuten tulisivat? ystäviltä ja tutuiltako? ei kai! älähän nyt piru vie ota pohjaa pois mun vankoilta uskomuksiltani prkl

Joulupukki tuomittiin ottamaan tappava myrkkyjuoma,
kun hän ei tunnustanut painovoiman olemassa oloa rankasta painostuksesta huolimatta.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19813
Liittynyt
Joulupukki tuomittiin ottamaan tappava myrkkyjuoma,
kun hän ei tunnustanut painovoiman olemassa oloa rankasta painostuksesta huolimatta.

Älä perhana - sithä mää oon leski

Joulumuori

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Wikipediasta lainaus:

Joulupukin taustalla on 6. joulukuuta 345 tai 352 kuollut Myran piispa P. Nikolaus (tunnetaan myös Nikolaus Barilaisena). Eräissä maissa Nikolaus tuokin lahjoja 6. joulukuuta. Yhdysvalloissa traditio on yhdistynyt joulupukkiin (Santa Claus), joka uskomuksen mukaan jakaa lapsille aina jouluaattona lahjoja ja liikkuu lentävillä poroilla. Vaikka Joulupukki nykyisin on täysin vastaava hahmo kuin Santa Claus, nimitys juontaa ilmeisesti vanhan suomalaisen perinteen nuuttipukkiin. Nuuttipukit eli usein pukin taljaan pukeutuneet nuoret kiertelivät Nuutinpäivän (13.1., vuoteen 1708 asti 8.1.) aikaan taloissa syömässä ja juomassa joulun tähteitä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Santa_Claus

Edit: Coca Colalla on sormensa pelissä Joulupukin suhteenkin, pukeutumisessa.

Lierikki Riikonen

lierik
Wikipediasta lainaus:

Joulupukin taustalla on 6. joulukuuta 345 tai 352 kuollut Myran piispa P. Nikolaus (tunnetaan myös Nikolaus Barilaisena). Eräissä maissa Nikolaus tuokin lahjoja 6. joulukuuta. Yhdysvalloissa traditio on yhdistynyt joulupukkiin (Santa Claus), joka uskomuksen mukaan jakaa lapsille aina jouluaattona lahjoja ja liikkuu lentävillä poroilla. Vaikka Joulupukki nykyisin on täysin vastaava hahmo kuin Santa Claus, nimitys juontaa ilmeisesti vanhan suomalaisen perinteen nuuttipukkiin. Nuuttipukit eli usein pukin taljaan pukeutuneet nuoret kiertelivät Nuutinpäivän (13.1., vuoteen 1708 asti 8.1.) aikaan taloissa syömässä ja juomassa joulun tähteitä.http://fi.wikipedia.org/wiki/Santa_Claus[/quote]
No entäs Petteri Punakuonon tarina?
Hänestähän tuli alkoholisti, kun DedMoroz menetti miehensä.

vilpittömästi kysyen: Lasse Sakari Liittynyt

Andúril
Kyllä Joulupukki on olemassa. Tässä on hänestä kuvakin!

Olkaa kiltisti, tai pukki tulee...


No ei ihme että Jammu-setä jäi kiinni, kun käytti silmiin pistävän punaisia vaatteita.

Mielenkiintoista. Tuo aloitusviestin teksi löytyy sellaisenaan meidän englanninkielen kirjasta, tietenkin englanniksi. Erona ainoastaan se, että teksti on kirjoitettu yhtenäiseksi ja mittausyksiköt on vaihdettu. Kirjan ensimmäinen painos painettiin vuonna 96, joten nyt voi ihan hyvillä mielin huutaa, että vanha!

Mitä joulupukki teorioihin tulee, uskon että hän elää yhä. Luulen, että Mauri Kunnas on erittäin oikassa oman pukkiteoriansa kanssa. Teorian voivat kaikki lukea, kunhan kehtaavat käydä kirjastossa.

lierik
http://fi.wikipedia.org/wiki/Santa_Claus

Edit: Coca Colalla on sormensa pelissä Joulupukin suhteenkin, pukeutumisessa.


Ja tuon Coca-Cola -pukin alkuperäisversion on käsittääkseni suunnitellut ja piirtänyt joku suomalainen (vai ahvenanmaalainen). Nimeä en muista, mutta joku voinee täydentää...

itikka
Mitä joulupukki teorioihin tulee, uskon että hän elää yhä.

Valitettavasti joulu on nyt peruutettu pojat ja tytöt...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat