Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tällainen ketju vielä puuttui. Yleensä suurilla muutoksilla on aina hyvät ja huonot puolensa. Ilmaston lämpeämisen haittapuolista on kerrottu runsaasti, nyt tähän voisi listata, mitä hyviä puolia on lämpenemiskehityksessä ja hiilidioksidin kasvussa. Pysykää otsikon aiheessa, muissa ketjuissa on muuta juttua jo riittämiin.

Aloitan:

- Suomen maataloudessa kasvukausi pitenee
- Metsien kasvu voimistuu
- Joillain kuivilla alueilla, kuten Saharassa, sateisuus lisääntyy ja tämä edistää kasvillisuuden kasvua. Afrikassa se voi lisätä ruuan tuotantoa.
http://news.nationalgeographic.com/news ... ahara.html

Venäjän arktinen tundra kasvaa pensasta ja pajukkoa. ( lämpeneminen siellä voi tosin olla seurausta niistä kulotuksista ja nokipäästöistä) Pajukon kasvusta on haittaa porotaloudelle, mutta runsaampi kasvisto voisi tehdä viljelyn ja muunlaisen karjatalouden siellä kannattavammaksi. Asutus voisi myös laajeta, kun ilmasto-olot olisivat suotuisammat.

http://yle.fi/alueet/teksti/lappi/2009/ ... 82996.html

Kommentit (2)

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327
Liittynyt26.4.2009

Hyshys! Kyllähän sinä tiedät että ilmastonmuutosta hillitsevät negatiiviset palautekytkennät sekä lämpenemisen mahdolliset hyödyt ovat ehdottomasti kiellettyjen puheen/tutkimusaiheiden listalla!

Riso abundat in ore stultorum

Lämpenemisennusteiden mukaan ilmasto tulee joka tapauksessa lämpenemään n. parilla asteella vuosisadassa, jopa viidellä asteella, ellei päästöjä saada rajoitettua.

Siksi, jos tähän ennusteeseen uskoo, pitäisi alkaa miettiä myös lämpenemiseen sopeutumista ja sitäkin, mitä hyötyjä ihmisille tai luonnolle siitä voi olla.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat