Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Olet vähän vihreään päin ja haluat edes hieman kutistaa ekologista jalanjälkeäsi, mutta haluat maku- tai terveyssyistä syödä lihaa tai ainakin eläinproteiinia. Mitä teet? Kuinka pitkälle haluat mennä?

1. Syö sikaa naudan sijaan. Naudanlihan tuottaminen kuluttaa kaikista mainstream-lihoistamme eniten luonnonvaroja. Sian hyötysuhde on parempi. Nauta joka tapauksessa sulaa ihmismahassa huonommin.

2. Syö kanaa sian sijaan. Kanalla on vieläkin parempi hyötysuhde kuin sialla. Muniakin kannattaa syödä.

3. Syö pikkukaloja isojen kalojen sijaan. Silakkaa ja sardiineja pöytään. Pikkukalat ovat alempana ravintoketjussa ja niiden tuotto on suurempi. Isoja allaskaloja ruokitaan usein pikkukaloista tehdyllä jauholla, mikä on aikamoista haaskausta. Ja jos ei, niin sitten ne ovat villeinä käymässä kovin harvalukuisiksi (mm. tonnikala).

4. Syö hyönteisiä. Kutakuinkin paras mahdollinen hyötysuhde eläinproteiinin saamiseksi. Kaupallisia hyönteisvalmisteita saamme kuitenkin vielä odottaa (lukuunottamatta pakastermarjojen joukkoon eksyneet ötökät). Jos ötökät ällöttävät, yksi hyvä vaihtoehto on ruokkia kanoja kasvatetuilla hyönteisillä, sitten syödä kanat.

Kommentteja?

Kommentit (2)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

No toki, jos ammut itse tai sulla on metsästäviä tuttuja. Riistaa ei EU:n säädösten mukaan saa kuitenkaan myydä joten sitä ei saa lähikaupasta. Ja kuten isot kalat, voi riistakin muuttua harvalukuiseksi ja/tahi uhanalaiseksi.

Mikäs on tilanne hirvien kanssa Suomessa?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat