Seuraa 
Viestejä10327

Tuli kateltua uutisia. Oli yhteiskuntavaikuttamisaiheita.

1. Joku porukka yrittää kuulemma ajaa kolme (3) vuotta lisää työelämää. Vakavalla naamalla sitä ite ministerikin pohti. Olisi kovasti tärkeää.

2. Sitten vaihtuivat aiheet. Destia monottaa ulos yli parisattaa henkeä ja heti. Tapiola ennustaa vuoden 2010 työttömyysasteeksi 14 % (400 000 immeistä?).

Jossakin logiikka heittää tai sitten olen täysi tollo (Aweb tietää jo). Jos nuo uutiset laskee yhteen niin ei siitä taida saada kolmea työelämän lisävuotta. Ei sitten millään. Paitsi jos laskee työttömänkin työssä olevaksi. MInkä ne vissiin tekevätkin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Joo, aika outoa yhtälöä siinä väännetään kohdalleen.

Kaiken takana on se, että elinikä on noussut ja eläkevaroja ei riitä, kun ihmiset elävät niin pitkään.

Yksi keinohan ongelman ratkaisuksi olisi leikata eläkkeiden suuruutta. Siihen ei kuitenkaan voida mennä, koska silloin leikattaisiin myös päättäjien eläkkeitä.

Ronski
Yksi keinohan ongelman ratkaisuksi olisi leikata eläkkeiden suuruutta. Siihen ei kuitenkaan voida mennä, koska silloin leikattaisiin myös päättäjien eläkkeitä.Taitaa olla ns. naulan kantaan tuo!

Muistakin eduista vois byrokraatit joutua tinkimään. Se tarkoittais sosioekonomisen aseman heikkenemistä, nou mani, nou hani.

Rehelliset rittäjät raataa perse ruvella samoin kuin valtaosa palkanansaitsijoista mutta valtaeliitti naureskelee norsunluutornissaan. Niitten virnuilua sitten saa telkarista ja lehdistä kattella kateudesta vihreenä muut.

Jos nostettais vaan byrokraattien eläkeikää ja annettais muitten olla kun joutuvat kuitenkin välillä työttömiksi ja elämään kädestä suuhun, toisin kuin ne jotka syö suoraan valtion säkistä ikinä kohtaamatta samaa kuin byrokratian ulkopuolella olijat.

Toki matalapalkaisin porukka valtiolla ja kunnissakin on pätkätöissä, "maisterit" siellä vakivirat itteelleen säätää ja niistä isoimmat palkat rohmuaa samoin kuin luontaisetuja. Ei niitä saa byrokratiahierarkian alapäässä olevat. Ne vaan haukutaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sekin mietityttää että jos eläkeikää nostettais, niin onko ne siellä laskiskelleet että vaikka olis työttömiä niin työttömyyskorvauksia ja perustoimeentuloa olis helpompi pitää alempana kuin peruseläkkeitä, joita vois sit jopa nostaa kun olis vähemmän eläkkeensaajia kun porukkaa alkaa tietenkin kuolla tiuhemmassa tahdissa vuosi vuodelta ja siitä eläkkeiden nostosta sais taas populistinen oikeisto omatekoisia sulkia hattuunsa?

Sanakikkailukainhan siinä on mukana. Eläke kuulostaa ansaitulta ja työttömyyskorvaus, perustoimeentulosta puhumattakaan, nehän on jotain sossurahoja..

Epäsosiaaliseksi aivopestyt oikeiston äänestäjäthän tarttuu kulissitäkyihin kuin täit tervaan.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Ronski
Yksi keinohan ongelman ratkaisuksi olisi leikata eläkkeiden suuruutta. Siihen ei kuitenkaan voida mennä, koska silloin leikattaisiin myös päättäjien eläkkeitä.
On laitettava eläkekatto.

-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat