Seuraa 
Viestejä45973

Runoilija, lauluntekijä yritti myös nähdä totuuden paikallisen hiukkasilmaisimen näyttöpäätteeltä eli tyttönsä ikkunan jääkukkakuvioista. Sehän toimii samoilla periaatteilla kuin sumukammioilmaisin. Kosteana pakkasyönä lämpimämpään lasiin tiivistyy ilman kosteus joka lasin pinnalla tapahtuvat heikot ilmavirtaukset levittävät pienistä esteistä johtuen kauniisiin kaareviin muotoihin. Nämä kosteat alueet jäätyvät muodostaen kauniita lehti tai kukkakuvioita, aivan kuin kasvin osia. Onko elämä näin saanut alkunsa ja siitä kehittynyt? Minä vaan kysyn.
Tiedemiehet ovat saaneet selville hiukkaskiihdyttimillään aina vaan pienempiä atomin rakenneosia. Protoni muodostuu kahdesta ylös kvarkista ja yhdestä alas kvarkista, niiden yhteenlasketut + ja – varaukset antavat protonille varauksen +1 alkeisvarausta. Erikseen näiden kolmen, protonin muodostavan kvarkin massat ovat vain murto-osa niiden yhdessä muodostaman protonin massaan verrattuna. Miten protoni saa lisämasaa? Ollaanko jo aivan alkeishiukkasissa vai mikä on massalisäyksen mekanismi?
Kun tehdään keinotekoinen sade niin levitetään lentokoneesta pilviin erittäin pieniä hiukkasia, kiteitä. Nämä toimivat ilman sisältämien vesimolekyylien tiivistymäkeskuksina ja näin syntyy vesipisaroita, alkaa sataa vettä. Tämmöinen selitys tai teoria tuntuu ihmisjärjellä ymmärrettävältä. Onko atomin alkeishiukkasilla jotain tällaista alkeisainetta, tiivistymishiukkasta, sellainen olisi ihmisen ajattelulle sopiva perusta. Jos se olisi vaikka pienen pieni graniitinsiru, se antaisi jonkunlaista varmuutta tähän ihmisen eloon ja ajatteluun. Ei se ole ainakaan tavallista materiaa, ainoa mikä pysyy tiedemiesten saadessa tietoa alkeishiukkasista on sähkömagneettinen voima. Onko tämä maapallo ja peruskallio allamme, kaikki materia vain pieniä sähkömagneettisten pyörteiden yhteeliittymien kiderakenne?
Ei ole ihme että eturivin fyysikotkin alkavat kirjoitella runoja. Tulihan lauluntekijäkin katsellessaan hiukkasilmaisintaa sellaiseen tulokseen että: Turhaan, aivan turhaan…
Kotisivullani enemmän asiaan liittyvää, (ei runomitassa.)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Zäp
Seuraa 
Viestejä2315
penttih
Tiedemiehet ovat saaneet selville hiukkaskiihdyttimillään aina vaan pienempiä atomin rakenneosia. Protoni muodostuu kahdesta ylös kvarkista ja yhdestä alas kvarkista, niiden yhteenlasketut + ja – varaukset antavat protonille varauksen +1 alkeisvarausta. Erikseen näiden kolmen, protonin muodostavan kvarkin massat ovat vain murto-osa niiden yhdessä muodostaman protonin massaan verrattuna. Miten protoni saa lisämasaa? Ollaanko jo aivan alkeishiukkasissa vai mikä on massalisäyksen mekanismi?Kvarkkien välillä vaikuttaa voimia jotka sitovat osat yhteen protoniksi. Näiden voimien aikaansaama sidosenergia ilmenee massana Einsteinin kuuluisan E = mc^2 -kaavan mukaan.

Samat voimat sitovat protonit ja neutronit yhteen atomiytimiksi. Ytimen massa ylittää samaan tapaan rakenneosiensa yhteenlasketun massan, ja kun esim. uraaniydin halkeaa, osa tuosta massaerosta vapautuu ydinenergiana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat