Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Iltaa, olen tutkinut kivespussejani ja huomasin että oikeassa kiveksessä on kyhmy, joka on n. 1/4 kiveksen koosta, tätä kyhmyä ei löydy vasemmasta kiveksestä. Onko kyseessä kasvain, vaiko turvonnut / ylikasvanut lisäkives?

Ajattelin kysyä näin internetissä ennenkun hakeudun lääkäriin, en haluaisi turhaan jonottaa ja maksaa sairaala käyntejä. Kysymys siis onkin, onko hoitoon hakeuduttava?

Huolestuttaa aika kovasti. Kiitoksia vastaajille jo etukätene, ja asiaanliittymättömät kommentit voi jättää oman mielensä sisään!

Kommentit (5)

Suosittelen itsetehtyä kastraatiota. Säästyy paljon vaivaa, kun ei tartte internetissä kysellä sellaisia johon tietää, ettei varmaa vastausta saa. Ohjeet löydät jostain karjankasvatusta käsittelevästä oppikirjasta.

Lääkäriin vaan. Ei siinä voi mitään menettääkään. Minä menisin heti. Löysin kerran kivespussien ja peräontelon väliseltä alueelta kyhmyn. Melkein pyörryin suihkukoppiin kun pesulla ollessa huomasin sen. Aamuun mennessä se oli kuitenkin pienentynyt melkein olemattomaksi, koska olikin vain jokin tulehtunut ihohuokonen. Mutta siis jos on kiveksessä, niin lääkärille näyttämään.

Kannattaa käydä näyttämässä sitä, varsinkin jos on kova patti kyseessä.
Kives tutkitaan ultraäänellä, mikä kestää pari minuuttia.
Kivessyövässä koko kives alkaa yleensä kasvamaan, katso onko ne muuten saman kokoiset.

Kiitoksia ihmisille vastauksista, lääkäri reissun jälkeen selvisi että kyseessä oli siemennesterakkula, eli ei mitään vaarallista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat