Seuraa 
Viestejä45973

Mielenterveystyö on mielenterveyslain 1 pykälän 1 momentin mukaista sallittua palvelua silloin, kun millä tahansa perusteilla keskenään "erilaisiksi" luokiteltujen osapuolten ja tahojen keskinäistä yhteisymmärrystä sekä keskinäistä tapaa saada toinen toistensa logiikka taustasyineen empaattisessa ja eettisesti kestävässä hengessä avatumaan toiselle ja muille tahoille.

Yhdessäkään maailna terveysjärjestön WHO:n luomassa ICD-tautiluokituksen psykiatrian diagnoosikriteereissä ei esittetä, että puhe tai käytös vosivat olla tauteja. Maailmanlaajuinen ihmisyhteisö WHO lähtee siitä, että psyykkistä tautia on potilaan itsensä sisäinen tuska.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Suomessa ei tarvitse kuin sanoa että tekisi mieli tehdä jotain väkivaltaista (koska niin kovin v-tuttaa), niin johan paukkuu diagnoosia. Täällä pitää olla kivestä hakattu tai puusta puserrettu. Mutta annas olla kun otetaan viinaa. Sitten saa panna vaikka paikat paskaksi. Varsinkin jos on rokkari tai joku muu stara.

Toisaalta sitten taas toista puolta ajatellen, en suinkaan päästäisi mitään joukon voimalla riehujia terveen papereilla sillä perusteella että joukon jäsenet eivät voi olla yhtäaikaa hulluja. Mikseivät muka voi? Jos väkijoukko joutuu sellaiseen hurmiotilaan että on pakko lynkata joku, esim. kivittää, niin terveeksikö se käytös pitäisi hyväksyä sillä perusteella että se nyt on sen kansan tapa?!

Mielestäni kokonaiset kansat voivat kärsiä mielenterveysongelmista. Ja se on paha ongelma sellainen että on pakko päästä päättämään jonkun ihmisen elämästä jonkun ikivanhan homeisen heimotavan mukaisesti. Tai päästä kostamaan, esim. siten että miesjoukko raiskaa syylliseksi katsotun miehen lapset. Että onkin tervettä menoa se.

Mutta kaikki tämä painetaan villaisella koska joukolla ja massalla on aina oikeus puolellaan, vaikka mitä tekisi. Yksittäiset ihmiset saavat diagnooseita ja tuomioita. Tarpeeksi suuri lössi kun riehuu niin ketään ei voi syyttää mistään. Paitsi jotakuta jotenkuten johtajaksi miellettyä.

Rousseau

Toisaalta sitten taas toista puolta ajatellen, en suinkaan päästäisi mitään joukon voimalla riehujia terveen papereilla sillä perusteella että joukon jäsenet eivät voi olla yhtäaikaa hulluja. Mikseivät muka voi?

Voivat olla. Mielestäni myös valheellisen sotapropakandan levittäminen ja sillä uskoteltujen ihmisten pakottaminen hyökkäämään toiseen maahan on sairasta. Ja sairasta on myös se, että tällaisen sodan jälkeen lässytetään lisää valheita - muka sotaveteraanien säästamiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat