Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
[size=150:34s5wu4o]Totuus Putinin "suorasta linjasta": Hankalat tyypit lukkojen taakse![/size:34s5wu4o]12.12.2009 09:11

Vladimir Putinin äskettäinen suora linja tv:ssä oli tiukasti etukäteen käsikirjoitettu show, johon ei päästetty mukaan yhtään yllättävää kysymystä tai etukäteen hankalaksi tiedettyä kansalaista.

Näin kertovat radioasema Svoboda ja Vedomosti-lehti, jotka ovat haastatelleet nelituntiseen kysymysmaratoniin osallistuneita ihmisiä sekä niitä, jotka pidettiin visusti poissa suorasta lähetyksestä.

Esimerkiksi Pikaljovon kaupungissa ammattiyhdistysjohtaja Svetlana Antropova joutui suljetuksi lukkojen taa.

Antropova kertoi, että aluksi hänen oli määrä esittää työntekijätahon ensimmäinen kysymys pääministerille. Yllättäen Venäjän valtiollisen tv:n edustajat kuitenkin poistivat hänet kysyjien listalta eikä hänen annettu tulla edes yleisöksi tv-kameroiden eteen. Sen sijaan Antropova suljettiin ohjelman ajaksi tehtaalla yhteen kabinettiin, joka lukittiin.

Samanlaisen kohtalon koki Sajano-Shushenskajan vesivoimalaitoksen onnettomuuden uhreja edustava Nikolai Zholob. Hänet lähetettiin hyvissä ajoin ennen suoraa lähetystä "lepäämään" sanatorioon. Kun Zhlob yritti lähteä pois parantolasta osallistuakseen Putinin ohjelmaan, hänelle vastattiin, ettei häntä päästetä.

Putin oli ohjelman aikana satelliittiyhteydessä useisiin Venäjän tehdaskaupunkeihin, ja kaikissa kaava oli sama. Kysymysten esittäjät oli valittu etukäteen tehtaiden johtajien suosituksesta ja heille kerrottiin myös ennalta, mitä on soveliasta kysyä ja mitä ei.

- Kaikki oli etukäteen suunniteltua kuten neuvostoaikana, sanoi Ladan tehtaiden vaihtoehtoisen ammattiyhdistysliikkeen aktivisti Andrei Lajpin.

Tiukasta ohjeistuksesta kertoi myös pietarilainen opiskelija Andrei Kurikov.

Kurikov olisi oman kertomansa mukaan halunnut kysyä jotain opiskeluun liittyvistä asioista, mutta ohjelman taustahenkilöt ilmoittivat, että hänen olisi esitettävä "yhteiskunnallisesti merkittävä kysymys" Putinin mahdollisesta presidenttiehdokkuudesta 2012.

Tästä voi puolestaan päätellä sen, että Putin ja hänen taustajoukkonsa nimenomaan halusivat, että joku esittää kysymyksen pääministerin aikeista palata takaisin presidentiksi.

Venäjän Newsweekin toimittaja Mihail Fishman on jo useamman vuoden tutkinut, miten Putinin "suora linja" orkesteroidaan.

- Kaikki, jotka pääsevät ääneen ohjelmassa, käyvät läpi erikoiskontrollin. Heidän ilmaantumisensa sinne ei ole sattumaa ja jokainen tietää roolinsa, Fishman kuvaili.
Mitäpä entiseltä KGB pomolta voi odottaakaan Ja puhuvat vielä demokratiasta

Kommentit (9)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007

Neuvostoliitto millä nimellä hyvänsä on edelleenkin Neuvostoliitto...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

ovolo
Seuraa 
Viestejä6224
Liittynyt7.7.2007
Seppo_Pietikainen
Neuvostoliitto millä nimellä hyvänsä on edelleenkin Neuvostoliitto...Tsot...tsot pojat! Sehän on paratiisi meidän naapurissa, mikäli nimimerkkiä Tvomas on uskominen.

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Liittynyt24.3.2009
ovolo
Seppo_Pietikainen
Neuvostoliitto millä nimellä hyvänsä on edelleenkin Neuvostoliitto...

Tsot...tsot pojat! Sehän on paratiisi meidän naapurissa, mikäli nimimerkkiä Tvomas on uskominen.

En ole niin kiriottanut joten älä uso.

Pääsenkö minä esittämään pääministerille kysymyksiä telkkarissa vastaavanlaiseen ohjelmaan? Tuo uutisjuttu on russofobista mikä on ainoa hyväksytty median linja Venäjää kohtaan.

Virossa ei tykätty kun Johan Bäckman pääsi Ylen keskustelulähetykseen lausumaan mielipiteitään. Tänä vuonna saannut kaksi maahantulokieltoakin Viroon! Näin meillä EU:ssa.

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Missä ihmeen aikavyöhykkeellä Tvomas on, kun lähettää viestejä tuntia ennen kuin on edes merkitty kellonaika tapahtunut oikeassa maailmassa.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6224
Liittynyt7.7.2007
Tvomas
ovolo
Seppo_Pietikainen
Neuvostoliitto millä nimellä hyvänsä on edelleenkin Neuvostoliitto...

Tsot...tsot pojat! Sehän on paratiisi meidän naapurissa, mikäli nimimerkkiä Tvomas on uskominen.

En ole niin kiriottanut joten älä uso.No, et ihan noilla sanoilla ole sanonut. Mutta Venäjällä ja CCCP:ssä mielestäsi on ollut ja nytkin on kaikki hyvin, ja Stalin Baltian miehityksineen halusi vain pelkkää hyvää Baltian maille. Viro ja Suomi on fasistivaltioita, talvisodan aloitti Suomi, jne.

Kun netistä lukee juttujasi, niin ne on niin yksisilmäistä Venäjän ihannointia ja muiden syyllistämistä historian vääristelyineen. Millä ihmeen vaaleanpunaisilla silmälaseilla sinä katsot maailmaa ja vääristelet todellisuutta omien mieltymisiesi ja päähänpinttymiesi mukaan. Maksaako FSB edes kunnollisia kirjoituspalkkioita?

Leuka

Mitäpä entiseltä KGB pomolta voi odottaakaan Ja puhuvat vielä demokratiastaPutinin mielestä demokratiaan ei voida päästä muuten kuin likvidoimalla demokratian vastaiset ainekset.

Suggestion
Leuka

Mitäpä entiseltä KGB pomolta voi odottaakaan Ja puhuvat vielä demokratiastaPutinin mielestä demokratiaan ei voida päästä muuten kuin likvidoimalla demokratian vastaiset ainekset.Mitenköhän tuo eroaa muiden "demokratioiden" käytännöstä?
Ei se ole yksin Putinin mielipide vaan kaikkien "demokraattisten" valtioiden.
Kaipa tiedät, ettei ole olemassa sellaista käytäntöä kuin demokratia?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat