Seuraa 
Viestejä45973

Kuis kinkku paistetaan oikeaoppisesti? Vois jostain keikata ku kilohinta on yleensä halvempi kun kilon pikkupakkauksissa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Vierailija
Bushmaster
Kuis kinkku paistetaan oikeaoppisesti? Vois jostain keikata ku kilohinta on yleensä halvempi kun kilon pikkupakkauksissa.

Googlaa tai lue kinkunpaistopussipaketin kylestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347

Aluksi muurataan kevättalvella taloon leivinuuni. Hommassa otettava huomioon kantavat rakenteet tai voi käydä kuin entiselle sedälle jalassaunan kanssa, ettei lattia kestänytkään kiukaan painoa.

Useiden onnistuneiden käyttökertojen jälkeen voidaan harkita kinkun paistamista. Lämmitetään uuni koivulla tai lepällä maun mukaan ja runtataan perä uuniin.

Everything you know, is about to change.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197

Ei pidä unohtaa, että kinkun paistamiseen tarvitsee olutta. Meillä mies hoitaa tämän: laittaa kinkun uuniin töistä tullessa ja illalla valvoo kunnes kinkku on kypsä, vaatii ainakin sen kuusi olutta, huom. oluen määrää kannattaa rajoittaa siten, että kinkku saadaan varmasti ulos uunista ja paistaja lukee lämpömittaria oikein.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Piha6
Seuraa 
Viestejä1039

Se kinkku vuorattiin, siis päällystettiin kauttaaltaan sellaisella leipätaikinalla. En tiedä sitä taikinan reseptiä. Sit kun se kinkku oli kypsä, nii a vot mikä tuoksu. Ennen kuin päästiin itse asiaan, eli kinkkuun kii seuraavana päivänä, ni se kinkun kuumassa rasvassa kasteltu leipäpalakin ol iha shokeeraavan hyvää.

Tämä ajalta jolloin se ns. "jokapäiväinen leipä" ei ollut mikään itsestäänselvyys kuin nykyään on.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Nyt jo muutaman viestin jälkhin tuntuu, että ostakaa kaupasta kinkku valmhina.

Son tässävaihessa jo myöhästä alottaa kinkunteko, eise sikakhan kerkejä ennää jouluksi kasvaa.
Njaa onhan se etelässä villisikoja, senku torrakan kans
methän , sijanpyythön.

Sitte tapatta sijan , raajotta raajat erilhens
paistit ja lavat,ja kalttaatta sen rapavattan voi jättää methän. Niin ja kalttaamisen saattaa tehhä kotonaki.

Njaa sitte paisteista leikathan se potka pois , ne säästethän
laskiaiskeittova varten.
Kinkku suolathan saavissa,elikkä ensin keitethän kymmenen
litraa vettä , siihen panhan karkejaa merisuolaa kilo,ja annethan kiehuva. Keittokattilan pinthan nousee pikkusen jotaki vahtea , tai kummaa härmää, son suolamyrkkyvä se, se pittää ottaa kauhalla pois.
Kiehunu suolavesi kannethan kartanolle jäähtymhän, ja kattila peitethän hyvin, mielummin nostethan jollekki korkejammalle tellingille, ettei koirat ja kissat pääse lorahuttelemhan omia maustheitans sekhan.

Vesi ko on jähtyny, niin kinkku muljahutethan saavhin , ja vesi kaajethan päälle. Jos kinkku ei mene uphin niin varalta lisukheksi keitetty suolevesi kaajethan kinkun päälle.
Jos mennee uphin niin varalta keitetty suolavesi voihan nakata helvethin tai juopassa pois, tai pullottaa tulevaisuutta varten.

Niin joo mihin me jäimmäkhän? huh olipa se hyyvvää...

Niin kinkku annethan rauhassa suolautua kaks viikkova , kylmässä tai viileässä, näilläkeleillä vaikka ulkona, eise
suolavesi ny jäävy.

Sitte ko määrätyt pariviikkova on vilahtanu ohi, kannethan pirthin puolikuutijota kuivija koivuhalkoja, no ei niitä ny kannata ihan uppomitalla alkaa mittaamhan, kuhan nuin suunnilhens. sitte pirtinuuni lämmitethän nuilla puilla, samalla saapi tehhä taikinaa , ja pyöritellä siittä vaikka nisun näkösijä pallukoita, ja reikäleipätaikinaki son seki jotaki.

Kinkku panhan paistopushin , ja siihen iskethän se
paistomittari, tietenki se piikki eellä. Sitte pussi vain kiinni
tosin siihen pittää jättää pieni reikä, muuten se saattaa poksahtaa hajalle, ja poksahtaaki.

Mittarista näkkee ko uuninlunkaa raottaa miten kypsyminen ejistyy, niin paitti jos kinkku on pantu uunhin niin että mittari ylhens on näkösillä.

Jotaki son 60-80 astetta ko mittari alkaa näyttämhän kinkku
melekosen kypsä, riippuu siittä mistä roikkuu, kuinka kypsäksi kinkkuns halvaa. Niin että ruotaseeko sen uunista heti ko mittari lippoo kuuttakymmentä, vai ootteleeko että kaheksankymmentä ja vielä vähä aikaa ?

Eikäse haittaa vaikka sen kinkun vuorais ruisleipätaikinalla,niin semmosta savolaiset sanois SIKAKUKOKSI.

Hmm.. Enköhän käytä sukulaistyövoimaa - ja todennäköisesti myös sukulaisostovoimaa. Tänä vuonna vaan kinkun painoon saa heittää nollan perään, VHH:sta johtuen siitä tuleekin pääasiallista sapuskaa niin kauan kunnes pelkkä hajukin ällöttää, kuten aika monen safkan kanssa on päässyt käymään.

Nimimerkillä säännöllisesti kermassa paistettua sisäsikaa kilon päivässä kuukauden ajan syönyt.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä39966

Tuo ruistaikinakuori on ihan toimiva ratkaisu. Se on vain ruisjauhoja ja vettä sopivanpakuiseksi tahnaksi sekoitettuna. Jos ei jaksa läträtä taikinan kanssa, paistopussiakin voi käyttää. Parhaan laadun saa, jos suolaa kinkun itse suolavedessä, mutta kyllä kaupalliset suolavettä kinkkuun ruiskuttamalla suolatutkin ovat ihan siedettäviä, joskin hieman ylisuolaisia. Suolaaminen on usean viikon prosessi, joten voi olla, että se ei enää täksi jouluksi ehdi.

Kun kinkku on suolattu ja peitetty taikinalla, pannaan elektroninen mittari kylkeen ja kinkku leivinuuniin myöhään illalla. Varhain aamulla mittarin piippaus kertoo sitten, että on aamupalan aika (jos nyt joku ei ole herännyt herkulliseen tuoksuun jo paljon ennen). Sitten vaan leikataan sellaisia 2-3 senttisiä siivuja, pannaan sinappia päälle ja syödään vähähiilihydraattinen ateria. Kaupunkiasunnoissa leivinuunin voi korvata 120 asteeseen säädetyllä sähköuunilla.

Tuossa on kyllä yksi paha puoli, josta syystä olen tehnyt joulukinkun vain kerran. Naisväellä on tapana syödä kinkkua sivistyneesti ohuina siivuina leivän päällä. Pitää siis varautua, että 8 kilon kinkusta jää 7 kg itse syötäväksi. Puolet siitä maittaa kyllä oikein mainiosti, mutta se toinen puoli on melkoista pakkopullaa, niin psyykkisesti kuin fyysisesti (voiko proteiinin liikasaanti aiheuttaa huonon olon?). Se tietysti auttaa, jos voi kutsua nälkäisiä sukulaisia jakamaan kinkkua, mutta eivät nekään kehtaa sitä kunnolla syödä. Typerät käytöstavat harmittavat myös itseä, kun käymme loisimassa sukulaisten kinkuilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat