Seuraa 
Viestejä45973

Tähdet ja Avaruus lehdessä oli artikkeli, että jättiläistähdistä löytyi selittämättömiä kirkkausvaihteluja. Ja edelleen, että monissa Auringon kokoisissa Tähdissä ilmenee elinkaaren loppupuolella outoja jaksollisia kirkkausvaihteluja, joita ei ole voitu selittää. Muta jos sen enempää ajattelematta heittäisi teorian näin lonkalta. Verrataampa esim. kynttilän palamiseen, jossa poltto-aine, Steariini, on loppumaisillaan, niin siinä on samanlainen ilmiö havaittavissa. Ennen sammumistaan liekki palaa isompana ja kirkkaampana ja sammuu lopulta hitaasti. Mutta Auringon koko huomioon ottaen tapahtuma on pitkäkestoinen ja artikkelin mukaan syklit ovat kestoltaan yhden ja viiden vuoden välillä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Pulsari
Tähdet ja Avaruus lehdessä oli artikkeli, että jättiläistähdistä löytyi selittämättömiä kirkkausvaihteluja. Ja edelleen, että monissa Auringon kokoisissa Tähdissä ilmenee elinkaaren loppupuolella outoja jaksollisia kirkkausvaihteluja, joita ei ole voitu selittää. Muta jos sen enempää ajattelematta heittäisi teorian näin lonkalta. Verrataampa esim. kynttilän palamiseen, jossa poltto-aine, Steariini, on loppumaisillaan, niin siinä on samanlainen ilmiö havaittavissa. Ennen sammumistaan liekki palaa isompana ja kirkkaampana ja sammuu lopulta hitaasti. Mutta Auringon koko huomioon ottaen tapahtuma on pitkäkestoinen ja artikkelin mukaan syklit ovat kestoltaan yhden ja viiden vuoden välillä.http://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinko
Onhan noita selitelty. Ei kai ne nykytieteelle ihan outoja ole.

---

Neutroni
Seuraa 
Viestejä37953

Kynttilän palaminen ilmassa ja tähden kehitys ovat fysiikaltaan täysin poikkeavia prosesseja. Ei niitä tuolla tavalla vertaamalla saada mitään mielekästä tietoa tähdistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Kynttilän palaminen ilmassa ja tähden kehitys ovat fysiikaltaan täysin poikkeavia prosesseja. Ei niitä tuolla tavalla vertaamalla saada mitään mielekästä tietoa tähdistä.Ei siinä artikkelissa mainittu tähden syntymisestä mitään, ainoastaan kirkkauden vaihtelusta tähdessä. Oletin, että kysymyksessä on sammuva tähti, josta ko. kirkkauden vaihtelu voisi johtua. Enkä maininnut kynttilän ja Tähden fysiikasta mitään, ainoastaan niiden poltto-aineiden loppumisesta. Ja kynttilä on voinut palaa vaikka pöydällä, ei missään ilmassa? Vai luuliko lainauksen kirjoittaja, että kynttilä paloi Avaruuden ja maan välimaastossa. ....Jospa nimim. Neutroni saisi jotakin hätkähdyttävää faktaa kyseisestä tähdesta, jolloin tiedemiehetkin olisi ällikällä lyöty. Odotellaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat