Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Laitan tämän tännekin jos vaikka joku osaisi sanoa miksi tämä ei voi pitää paikkansa, niin voisin lakata ahdistelemasta lääkäreitä ja tutkijoita että tutkisivat tämän ihan virallisesti.

Ymmärrän kyllä että tässä on paljon enemmän muuttujia, mutta kehittelin tällaisen yksinkertaisen teorian siitä mikä voisi olla elintasosairauksien, autoimmuunisairauksien ym. taustalla.

Eli kun suoliston normaalifloora ei saa riittävästi kuituja ja se saa liikaa tärkkelystä tai sokeria, bakteerikasvusto kehittyy epäedulliseen suuntaan. Kun suolistossa on maitohappobakteereja, jotka siis käyttävät ravintonaan kuituja, ne tuottavat typpioksidia. Sitä käyttävät ravintonaan gram negatiiviset bakteerit (esim E.coli). Jos kuitujen saanti loppuu tai tapahtuu jotain muuta mikä tappaa maitohappobakteerit, jäävät myös gram negatiiviset bakteerit ilman ruokaa. Ne alkavat kuolla ja erittävät kuollessaan endotoksiinia. Endotoksiini, joutuessaan tekemisiin suoliston epiteelin kanssa, saa sen tuottamaan rajusti typpioksidia. Bakteerit saavat taas ruokaa ja lisääntyvät. Kun ruoka loppuu, vapautuu taas endotoksiinia ja taas bakteerit saavat ruokaa jne. Gram positiivisten (tai muiden hyödyllisten) bakteerien vähetessä ne eivät pysty suojaamaan elimistöä endotoksiinilta. Immuunijärjestelmä toimii siinä tapauksessa täysin loogisesti jos ja kun se hyökkää näiden ”häiriintyneiden”, liikaa typpioksidia, tuottavien solujen kimppuun. (Tilannehan on vaarallinen sillä typpioksidi lisää suoliston läpäisevyyttä liiaksi.) Aivan kuten se toimisi loogisesti siinä tapauksessa kun se hyökkää haiman kimppuun kun se tuottaa jatkuvasti liikaa insuliinia. Liika insuliinihan tappaa. Elimistö pyrkii korjaamaan tilannetta myös nostamalla mm. kortisonintuotantoaan, kortisonihan sitoutuu typpioksidiin. Muiden kudosten ruvettava tuottamaan enemmän ja enemmän typpioksidia jotta pystyisivät toimimaan korkeasta kortisonitasosta huolimatta. Hätäisenä johtopäätöksenä, oletan että immuunijärjestelmä ei välttämättä kohdista hyökkäystään vain esim. suolistoon, vaan alkaa tuhota muitakin typpioksidia tuottavia soluja esimerkiksi muuta sidekudosta, hermostoa jne. Immuunijärjestelmä voi myös reagoida kohonneeseen kortisonitasoon ja alkaa tuhota munuaisia. Tai se voi reagoida muuhun tämän reaktion aiheuttamiin hormonituotannon muutoksiin ja ne muutokset ovat laajat. Immuunijärjestelmä edelleen yrittää suojata elimistöä, eikä se ole mitenkään häiriintynyt.

Tähän johtopäätökseen olen siis tullut koska rupesin hoitamaan omaa CUa samoin kuten hevosten kolihäiriötä ja siitä joskus seuraavaa IBDtä tai kaviokuumetta. Ehkä kornia, mutta tulehdus hävisi ja samalla tumavasta-aineeni tipahtivat 1280stä 80een. Mutta eipä siitä nyt sen enempää.

Tuntuu että mitä enemmän asiaa selvitän sitä vakuuttuneemmaksi vain tulen.

Voisiko olla että syy meidän hyväosaisten uusiin sairauksiin olisi suoliston bakteeriston epätasapaino? Ruoka ei tietysti ole ainut vaikuttava tekijä, kuten ei hevosillakaan, mutta yleisin. Perusteita tähän voisi kaivella vaikka kuinka, mutta taitaa mennä liian pitkäksi tämä viesti. Ajatus tästä varmaan jo selviää.

Sivut

Kommentit (56)

K-vitamiineja hevosella syntyy riittävästi suolistomikrobien toimesta. Puutetta syntyy yleensä vain pitkän antibioottikuurin, vaikean ripulin ja varsomiskomplikaatioiden takia. E. coli on tuossa vain esimerkkinä. (En nyt ihan osaa sanoa mitä kaikkia bakteereja siellä on.) Se on varmasti tärkeä bakteeri tuon koko ekosysteemin kannalta, mutta senkin kuuluu olla oikeassa paikassa ja oikeassa suhteessa muihin bakteereihin. Koliäiriössä tai vahvalla väkirehuruokinnalla kaikkien suolistobakteerien määrä vähenee. Hevosella tämä bakteeritoiminta todella massiivista, mutta kyllä niiden kolihäiriötkin ovat aika paljon tappavampia kuin ihmisten. (Vaikea sanoa kun eri lähteiden tiedot vähän vaihtelee, mutta käsittääkseni painoon suhteutettuna hevosella on noita bakteereja ainakin viisinkertainen määrä.) Tuo kolihäirö myös heikentää suoliston kykyä ottaa vitamiineja talteen ja vastaavasti tarve lisääntyy sairastelun johdosta, vääristynyt bakteerikanta kuluttaa vitamiineja (lähinnä B-ryhmää). Meidän ruokavalion pohjan muodostaa tärkkelyskasvit (peruna, viljat, riisi). Käytännössä ei niin suositusten mukaisesti myös sokeri. Joka hevonen kuolisi tällä ruokavaliolla juuri noiden suolistobakteerien toimimattomuuden takia. Voisi hyvin kuvitella että ihmisellekin jotain vastaavaa reaktiota tulisi ja luulenpa että se on juuri nämä elintasosairautemme.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Minusta on jotenkin vaikea kuvitella näin äkkiseltään että aloitusviestissäsi mainitsemasi kaltainen itsetuhoketjureaktio syntyisi vain sen takia että saa hiukan vääränlaista ravintoa.. kuvittelisin että keho olisi kehittynyt hiukan älykkäämmäksi ettei tuollaista pääsisi tapahtumaan noin vain.. en tiedä, kunhan mutuilen. Jotenkin vaan epäuskottavalta kuulostaa minun korvaan.

くそっ!

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Ihminen on älykäs olento, mutta ei kai meidän mahamme sen älykkäämpi ole kuin muidenkaan nisäkkäiden? Jos kerran hevosten suoli tulehtuu sopimattomasta ravinnosta, niin miksei ihmisten? Ihminen on sekasyöjä, mutta ravinnossa on tapahtunut suht nopea muutos -onko aivan selvää, että evoluutio on pysynyt viljelyksen ja teollistumisen tahdissa? Eihän ihminen olisi pelkän älynsä takia levittäytynyt niin laajalle, vaan siksi, että älykkyyttään oppi viljelemään...

Onhan tässä pureksittavaa, mutta sairaudet ovat varmasti ketjureaktio. Mikä oikeastaan siis on se syy? Ja miksi kehot reagoivat eri tavoin samaan oireeseen? (Tarkoitan, että autoimmuunitauteja on erilaisia, vaikkakin on suurempi riski saada toinen, jos on jo yksi.)

Eipä tässä olekaan kyse itsetuhoreaktiosta vaan elimistön yrityksestä sopeutua sille sopimattomaan ravintoon. Minusta tämä olisi suorastaan nerokasta elimistöltä. Voisihan se vain saada myrkytyksen ja kuolla heti. Eläimillä taas, ravinnon koostumus ja määrä säätelee mm. tiineeksi tulemista. Miksi se ei vaikuttaisi ihmisen hormoneihin?

Miksi sitten eri kudokset? En tiedä. Kyllähän autoimmuunitaudit oireilevat yleensä vähän joka puolella kehoa, mutta pääasiallinen tuhoutuva kudos määrää taudin nimen. Eri ihmisillä on erilainen bakteerikanta ja harva syö täysin samanlaista ravintoa. Elintavat ja ympäristö ovat hyvin erilaisia. Vaikuttaisiko lisäaineet ym. Esim. Aspartaami taisi vaikuttaa aivojen välittäjäaineiden määrään. Voisiko elimistö sen takia katsoa että hermosto on nyt eniten häiriintynyt. Paljon urheilevalla kortisonin tuotanto on voimakkaampaa, menisikö niiltä munuaiset, homeille altistuvilta keuhkot jne. Vähän vaikeita kysymyksiä ihan maallikolle.

Tuota tärkkelystä hevosen suolistossa hyödyntävät ainakin streptokokkibakteerit ja siitä seuraa suolen liika happamoituminen. Suolistoa suojaavat bakteerit eivät enää viihdy ja suolen seinämä saattaa ärsyyntyä pahasti. En kyllä sitten tiedä onko ihmisellä mitä muita normaaleja streptokokkeja kuin nuo suussa olevat. Tiedän muutenkin aivan liian vähän tästä. Ainakin maitohappobakteerit estävät E.colin kiinnittymisen suoliston seinämään. Muista gram negatiivisista bakteereista esim. salmonellasta tiedetään että se aiheuttaa joskus ”ohimenevän reuman”. Miksi ei pysyvä väärä bakteeritasapaino voisi aiheuttaa pysyvää reumaa? Aiheuttajaa ei poisteta ja siihen laitetaan päälle vielä kortisoni, niin krooninenhan se on.

Yksittäisiä bakteereja mm. reuman syylliseksi on käsittääkseni etsitty kauan, mutta tässä siis erona vain että kyse on sen koko eliösysteemin häiriöstä, joka on ainakin useimmiten korjattavissa. Monet taudinaiheuttajabakteeritkin pysyvät kyllä kurissa jos suolisto on terve. Pitää siis syödä kuituja, varsinkin vesiliukoisia, tiheästi ja jättää nuo pahimmat tärkkelykset ja sokerit pois. Voi syödä vaikka kaakaopapuja… Tai ihan vaikka sieniä, marjoja, hedelmiä ja kasviksia ym. Rasva on myös aika turvallista. Lihasta ei ole kokemusta hevosilla, mutta koirilla kyllä. Jos söisi pääasiassa lihaa ja rasvaa, ei tärkkelystä ja sokeria saisi olla oikeastaan ollenkaan. Ei kannata käyttää pikkuvaivaan antibiootteja ja kortisonia, eikä tehdä äkillisiä muutoksia ruokavaliossa, ei kannata ylirasittaa itseään jne. Ja tämä ei maksa mitään ylimääräistä. Voisi selittää sen miksi on niin vähän tutkittu aihe. (Paitsi että suurin syy miksi hevosillekin syötetään tärkkelysrehuja, on se että se on halpaa.) Tuo perinnöllisyys painaisi sen verran että jotkut rodut/suvut ja yksilöt ovat sopeutuneet paremmin käyttämään niukkaa ravintoa.

Nämä bakteerikannan häiriöt voivat olla hyvin lieviä tai tappavia ja ihan mitä vain siltä väliltä. Hevoselle voi tulla vähän verenpaineen nousua, voi tulla suolistotulehdus, kaviokuume(joka on ryhmä tulehdussairauksia, jossa bakteerit eivät ole niissä tulehtuvissa kudoksissa) tai vaikka sepsis, jos bakteerit pääsevät verenkiertoon. Eli siinä tapauksessa että tuo elimistö ei onnistukaan rajoittamaan tuota liiallista typpioksidin tuotantoa.

Älä kutsu tätä teoriaksi!

Eli kun suoliston normaalifloora ei saa riittävästi kuituja ja se saa liikaa tärkkelystä tai sokeria, bakteerikasvusto kehittyy epäedulliseen suuntaan. Kun suolistossa on maitohappobakteereja, jotka siis käyttävät ravintonaan kuituja, ne tuottavat typpioksidia.Kuiduthan ovat pitkiä hiilihydraattiketjuja siinä missä tärkkelyskin. Ainut ero on monosakkaridien välisissä sitoutumispaikoissa, joten avaruudellisen rakenteen eron vuoksi ihmisen ohutsuolen hiilihydraatteja pilkkovat entsyymit eivät pysty kuituihin. Sen sijaan bakteerit pystyvät näitä hajoittamaan, ja muokkaavat niin kuiduista kuin tärkkelyksestä glukoosia. Maitohappobakteerit muodostavat hapettomassa glykolyysissa glukoosista maitohappoa! Mistä keksit tämän prosessin muka tuottavan typpioksidia? Sokereissa kun ei ole typpeä ollenkaan.

...ne tuottavat typpioksidia. Sitä käyttävät ravintonaan gram negatiiviset bakteerit (esim E.coli). Jos kuitujen saanti loppuu tai tapahtuu jotain muuta mikä tappaa maitohappobakteerit, jäävät myös gram negatiiviset bakteerit ilman ruokaa.Siis täh, tarkoitatko että E.coli käyttäisi muka energia-aineenvaihdunnassaan typpioksidia?

E.coli pystyy tyydyttämään energia-aineenvaihduntansa pelkällä glukoosillakin, jota se saa tärkkelyksestä ja kuiduistakin! On myös tehty tutkimuksia siitä, että pelkällä glukoosilla ruokitut E.colit sopeutuvat mutaatioiden kautta poikkeuksellisen nopeasti hyödyntämään glukoosia tehokkaammin, jos vain sitä on tarjolla.

Endotoksiini, joutuessaan tekemisiin suoliston epiteelin kanssa, saa sen tuottamaan rajusti typpioksidia. Bakteerit saavat taas ruokaa ja lisääntyvät. Kun ruoka loppuu, vapautuu taas endotoksiinia ja taas bakteerit saavat ruokaa jne.Missä tahansa tulehdusreaktiossa vapautuu typpioksidia laajentamaan tulehdusalueen verisuonia, jotta saataisiin tehokkaamman verenkierron avulla valkosolut tehokkaammin paikan päälle.

Jos väitteesi pitäisi paikkansa, tulehduksellisia suolistosairauksia sairastavilla olisi määrällisesti enemmän suolistobakteereja kuin terveillä, koska heillä on tulehduksen vuoksi enemmän typpioksidia.

Immuunijärjestelmä toimii siinä tapauksessa täysin loogisesti jos ja kun se hyökkää näiden ”häiriintyneiden”, liikaa typpioksidia, tuottavien solujen kimppuun... Aivan kuten se toimisi loogisesti siinä tapauksessa kun se hyökkää haiman kimppuun kun se tuottaa jatkuvasti liikaa insuliinia. Liika insuliinihan tappaa.Immuunijärjestelmä ei toimi niin, että se tuhoaa kudoksen joka tuottaa tarpeeseen nähden liikaa jotain molekyyliä.

Immuunijärjestelmä hyökkää solun kimppuun, jos sen solukalvolla on sopiva antigeeni, johon sytotoksinen T-tappajasolu vastaa puhkomalla solukalvon -> nekroottinen kuolema.

Solukalvolla on "proteiininäyte" kaikista kyseisen solun ilmentämistä geeneistä. Typpioksidia arginiinista muokkaavaa entsyymiä on lähes koko elimistössä! Joten vasta-aine tätä proteiinia kohtaan aiheuttaisi pikaisen kuoleman, kun jo pelkästään kaikki elimistön verisuoniston endoteelisolut (muista puhumattakaan) tuhottaisiin.

Tyypin I-diabeteksessa haimasta tuhoutuu koko beetasolupopulaatio. Ei siksi että ne tuottavat liikaa insuliinia. (Tavallista enemmän insuliinia tuottavat solut (esim. insulinooma- kasvain) ilmentää samaa insuliinia tuottavaa geeniä kuin tavallinen beetasolu.) Vaan siksi, että jokin tekijä on saanut antigeenin muodostumaan beetasoluun, jolloin ne tuhotaan. 1-diabetekseen sairastuvilla ei tietääkseni ole sairastumista edeltävässä vaiheessa yliaktiivinen insuliinituotanto.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005
Turbokameli
totinen
E. coli tekee suolistossa K2 vitamiinia, joka hillitsee inflammaatiota.Suoliston muodostamalla K2-vitamiinilla on vähäinen merkitys verrattuna ruokavaliosta saatuun.

Ihmisillä suoliston muodostasta K2-vitamiinista ei imeydy takaisin elimistöön juuri ollenkaan.

Rotat ratkaisivat saman ongelman syömällä järjestemällisesti paskaansa - koprofagiaa. Ihmiset ovat siis pahasti evoluutiossa jäljessä.

Paskan siirtäminen sairaaseen suolee on myös hyvin terapeuttista - onhan Norjassa jopa kakkapankki:

http://www.tiede.fi/arkisto/print.php?id=92&vl=

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005
Esc
jokin tekijä on saanut antigeenin muodostumaan beetasoluun, jolloin ne tuhotaan. 1-diabetekseen sairastuvilla ei tietääkseni ole sairastumista edeltävässä vaiheessa yliaktiivinen insuliinituotanto.

Pikkulapsilla tämä jokin tekijä on todennäköisesti perunan ja muiden juureksien kasvimyrkky bafilomysiini raskausaikana/vauvanruokana ja D-vitamiinin puute - geneettisen alttiuden omaavilla yksilöillä.

OD on toki parantanut Kawasakin mukaan kaikki potilaat yhtä lukuunottamatta myös ykköstyypin diabeteksesta, joten ihan peruuttamaton sekään sairaus ei taida olla.

Kasvisten kanssa kannattaa olla varovainen, kaiken maailman myrkkyjä löytyy ja niissä joissa "myrkkyjä" ei ole, löytyy runsaasti fruktoosia joka on ihmisen glukoosiaineenvaihdunnan pahin mahdollinen painajainen. Sillä saa tehokkaammin rasvamaksan kuin dokaamalla.

Samaan lykkyyn voi laskea myös kasviöljyt, jotka on täysin epäluonnollisesti revitty nykyruokavalioon vailla hajuakaan seurauksista mm. immuuni- ja umpieritysjärjestemille. Pavut ja palkokasvit ovat myrkkyä jo luonnontilassa, aika tuore idea repiä ne osaksi "terveellistä" ruokavaliota. Osittain toimiva, kyllä. Muiden kohdalla säkä on ollut huonompi.

Kasvissekoilu yleisesti ottaen on johtanut autoimmuunisairauksien käsiin räjähtämiseen. Keskittyminen tiettyihin lajeihin ja niiden ylijalostaminen on ollut katastrofaalista.

Vehnää en jaksa tässä edes käsitellä, menisi vain hermot. Lukekaa Life Without Bread Allan & Lutzilta and Dangerous Grains James Bralylta, jos gluteeniketju ei riitä vakuudeksi.

Sokerin ja fruktoosin kulutus on täysin räjähtänyt käsiin neoliittisellä ajalla ja erityisesti viimeisen muutaman kymmenen vuoden aikana. Molempi pahempi, insuliini ja glukoosi ovat molemmat nykyisin ainutlaatuisen pleiotrooppisia myrkkyjä.

Syökää ruokaa joka on puolustuskyvytön vasta kuolleena, niin vältytte enimmiltä länkkärisairauksilta. Ei tämän sen hifimpää tarvitse olla.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Lancetissa on ainakin joskus ollut juttua, että vauvana saatu D-vitamiinilisä liittyy pienempään riskiin saada nuoruusiän diabetes.

Varmasti kyseessä on myötävaikuttava tekijä, mutta selkeän syy-yhteyden osoittamiseen näyttö ei riitä!

Tyypin 1 diabeteksen määrä kasvaa Suomessa lineaarisesti, ja olettaisin että nykyään lapset saavat enemmän D-vitamiinia kuin kymmenen tai kaksikymmentä vuotta sitten, koska sitä suositellaan joka paikassa. Vai miten on?

Esc
Lancetissa on ainakin joskus ollut juttua, että vauvana saatu D-vitamiinilisä liittyy pienempään riskiin saada nuoruusiän diabetes.

Varmasti kyseessä on myötävaikuttava tekijä, mutta selkeän syy-yhteyden osoittamiseen näyttö ei riitä!

Tyypin 1 diabeteksen määrä kasvaa Suomessa lineaarisesti, ja olettaisin että nykyään lapset saavat enemmän D-vitamiinia kuin kymmenen tai kaksikymmentä vuotta sitten, koska sitä suositellaan joka paikassa. Vai miten on?
Hype on hyvin tuoretta. Maidon ja margariinin vitaminointikin on melko tuoretta. Kalan syönti ja ulkoilu vähentynyt. Itse en ainakaan ilman lähteitä usko että d-vitamiinin saanti on noussut niin että se ehtisi näkyä vielä diabetes luvuissa.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005
Esc
Lancetissa on ainakin joskus ollut juttua, että vauvana saatu D-vitamiinilisä liittyy pienempään riskiin saada nuoruusiän diabetes.

Varmasti kyseessä on myötävaikuttava tekijä, mutta selkeän syy-yhteyden osoittamiseen näyttö ei riitä!


Ei niin, Dee ei ole ilmeisesti ainoa tekijä. Jeesus sentään jos olisi !

Mutta olet aika huumorimiehiä, jos menet väittämään ettei yli 50 µg:n päiväannoksen 86%:n vähennys diabeteksessa olisi tilastollisesti merkityksellinen. Yhteys on tiedetty vuosikymmeniä ympäri maailmaa.

Esc
Tyypin 1 diabeteksen määrä kasvaa Suomessa lineaarisesti, ja olettaisin että nykyään lapset saavat enemmän D-vitamiinia kuin kymmenen tai kaksikymmentä vuotta sitten, koska sitä suositellaan joka paikassa. Vai miten on?

Vielä 60-luvulla Deetä annettiin 100-125 µg päivässä, nykyisin 10 µg.

Kannattaa tarkistaa lähteitä, eikä heittää veikkauksia huutomerkein.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

...olet aika huumorimiehiä, jos menet väittämään ettei yli 50 µg:n päiväannoksen 86%:n vähennys diabeteksessa olisi tilastollisesti merkityksellinen.En ole missään väittänytkään ettei se olisi tilastollisesti merkitsevä. Tulos on jopa kliinisesti merkittävä!

Pahoitteluni että kutsuin tätä teoriaksi… Kaikkeen en osaa ihan kommentoida, mutta yritetään.

Sain tuon typpioksidin tuoton mieleen täältä
http://funktionaalinenravinto.blogspot. ... sobko.html
Eivät siis tuota sitä kuidusta, mutta tuottavat silti. Ja sieltä samasta paikasta sain päähäni että E. coli käyttää sitä. Tulehduksellista suolistosairautta potevilla on usein ripulia tai ummetusta, olisikohan kaikilla ihmisillä joskus. Yksistään jo se vähentää bakteerien määrää. Hevosilla ainakin tuo ympäristön olosuhteiden eli PHn muutos vähentää jo bakteereja, joista suurin osa tulisi olla näitä kuituja käyttäviä bakteereja. Ja kyllähän tämä joskus aiheuttaa pikaisen kuolemankin, siksi kai solunsalpaajat ym. Tiedetään myös että reumataudeissa ja tulehduksellisissa suolistosairauksissa tuo typpioksidin tuotto riistäytyy käsistä. Tiedetään että esim. Crohnin tautia sairastavilla on suolistossaan vähemmän bifidobakteereja.

Eikös immuunijärjestelmä tuhoa joitakin kasvaimiakin? Eihän näitä käsittääkseni tunneta, miksi se immuunijärjestelmä hyökkää oman solun kimppuun. Ehkä se osaakin tunnistaa ylituottavan solun. Eihän se välttämättä tunnista sitä typpioksidin avulla. Olen tutkinut tätä lähinnä SLEn näkökulmasta jossa hyökkäys kohdistuu aika lailla joka paikkaan. Eikö ole omituista että aina kausiluontoisesti immuunijärjestelmä pyrkii tuhoamaan omia kudoksia ja sitten se taas hyväksyy kudoksensa ja sitten se taas tuhoaa niitä? En usko että on ihan vain tekemisen puutetta. Mikä tuhoaa oman kortisonin tuoton kun käytetään suuria annoksia tai pitkään lääkekortisonia? Voisiko olla kehon oma säätelyjärjestelmä?

Tuosta K2 vitamiinista. Hevoset ei syö lantaa (paitsi jos on kolihäiriö) tai lihaa. Voisiko olla että tietynlaisella bakteeritoiminnalla riittävä imeytyminen on mahdollista?

Fuktoosista tuli mieleen että fruktaanit aiheuttavat suurina määrinä hevosille kaviokuumetta. Liekö sillä nyt mitään tekemistä tämän kanssa.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
Esc
Tyypin 1 diabeteksen määrä kasvaa Suomessa lineaarisesti, ja olettaisin että nykyään lapset saavat enemmän D-vitamiinia kuin kymmenen tai kaksikymmentä vuotta sitten, koska sitä suositellaan joka paikassa. Vai miten on?

Minä luulisin että lapset saavat koko ajan entistä vähemmän D-vitamiinia. Lapset ja nuoret eivät enää ulkoile kuten ennen, ja äidit on peloteltu suojaamaan vauvat auringon syöpäsäteiltä peittävällä vaatetuksella ja aurinkovoiteilla läpi vuoden.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat