Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ovatko sikojen asiat niin kuin niiden tulisi olla?

Oikeutta Eläimille -yhdistyksen kampanjasivut:
http://www.sikatehtaat.fi

Sikaloita kuvanneet aktivistit kertovat näkemästään:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=47sDjRKMOWo

Kommentit (5)

Tarvittaisiinko siihen lisää työvoimaa, jos haluaa oloja parantaa?
Kyllä tuota varmaan moni voisi suostua tekemään, vaikkei mitään ylimääräistä palkkaakaan saisi. Niitä pitäisi miettiä ja kokeilla, miten esim. sikojen oloja voisi parantaa.

Jos meinaa jollain sikojen kasvattajalla olla liikaa kiireitä, niin voisiko siitä pyytää apua vaikka työvoimatoimistolta, joka voisi etsiä kiinnostuneita auttajia.
Jotain tuollaista.

Kyllähän siellä "mollin"(www.mol.fi) sivuilla on joskus sikojen hoitajia yms. hakusessa jo nytkin varmaan juuri tämänkin suuntaisten asioiden vuoksi.

Sikojen olot ovat usein huonoja, koska niiden katsotaan olevan vain tuotantoyksiköitä. Samoin ihmisten olot ovat huonoja, jos heidän katsotaan olevan vain tuotantoyksiköitä.
Suomessa on melko hyvin lainsäädännöllä määritelty johonkin rajaan asti eläinten kohtelu. Tietenkin jo lainsäädännössä olisi parantamisen varaa, mutta lähinnä valvontaan tulisi keskittyä. Vaikka sioille määrättäisiin elinkelpoiset olosuhteet, määräyksiä ei rahanahneuksissa/jaksamisen puutteesta välttämättä noudateta ilman valvontaa.
Tietysti myös sillä mitä ostaa (siis rahoittaa) voi vaikuttaa siihen, minkälaiset liiketoimet kannattavat. Jos ostaa vartavasten AtriaHK:n sikatehdassäilykkeitä a lá lisäaineliemi, niin tukee lihatehtailua ja nakertaa omaa terveyttään. Jos ostaa lihaa syödessään esim. luomulihaa, niin tukee eläinten olojen parantamista oman terveytensä lisäksi.
Kaikella on "hintansa", mutta elämän hyvinvoinnin ja oman terveyden kannalta olennaiset päätökset ovat hyvinkin pienen rahamäärän arvoisia.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007
Teekkari
Useimpien sikojen olot ovat lain mukaiset.Niin ovat. Tosin lain minimivaatimus 0,65 m2 / karju tms, on liian vähän.

Sikojen tuotanto rikkoo termodynamiikan sääntöjä siinä mielessä, ettei saadulla hinnalla (alle 1.5 euroa / kilo) saa edes sellaista rehumäärää, että sillä kasvattaisi kilon lihaa. Lisäksi sillä tietysti pitäisi saada tilat, energia, lääkkeet jne.

Oli miten oli, tuo kertoo joka tapauksessa, ettei sikojen elinoloihin, ts muuhun kuin ruoka, voi mennä montaa kymmentä senttiä / tuotettu kilo.

Se taas kertoo, ettei sianlihan hinta edes juuri nousisi, vaikka tilaa olisi kolminkertainen määrä nykyiseen verrattuna.

Sika tykkää maata röhnöttää kuralätäkössä. Kun siitä otetaan sitten kuva, se (sika) on ihan kamalan näköinen!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat