Seuraa 
Viestejä519

[size=150:2p3s966h]Savolaiset ja karjalaiset rupusakkia?[/size:2p3s966h]

Psykiatri Hannu Lauerma laukoi varsin kivoja päätelmiä savolaisten ja karjalaisten väkivaltaisuuden syistä Epäkorrektia -ohjelmassa (TV1, su 13.12.2009).

Olisi ollut kiva kuulla myös muun Suomen väkivaltaisuudesta jotain, esim. millaista väkivaltaa etelän eliittipiireissä harjoitetaan (sehän ei ole tilastoitavissa, koska se on useimmiten kätkettyä, päätyy harvoin mediaan tai oikeuteenkaan asti tai on kokonaan tabu-asia) ja millaisia seurauksia sillä on seuraaville sukupolville ja yhteiskunnalle kokonaisuudessaan. Nyt puhun siitä väkivallasta, joka saa juoksemaan vessanpöntölle oksentamaan, kun siitä kuulee tai lukee.

Ei tapot ole ainoa väkivallan muoto, joita Suomen on syytä hävetä. Ei niissä tosin mitään kehuttavaakaan ole. Ne eivät kuitenkaan ole maamme ihmisten tekemien hirveyksien 'aatelia'.

Huono kohtelu synnyttää lähes aina lopulta väkivaltaa, kun sitä on jatkunut tarpeeksi kauan. Köyhyys, puute, rahapula, hätä tulevaisuudesta, sairaudet, huoli perheen ja lasten selviämisestä, jatkuvan solvaamisen kohteena ja heittopussina olo laukaisevat varmasti väkivaltaa ja traumatisoivat jo itsessään. Mielestäni savolaisilla ja karjalaisilla on uskomaton paineensietokyky, jos ajatellaan, mitä he ovat joutuneet kokemaan ja joutuvat kokemaan edelleen.

Elämme näköjään niin monilla eri tasoilla täällä Suomessa ja myös monissa eri maailmoissa. Se ei ole hyvä asia.

Mihin Lauerma mustamaalauksillaan pyrki? Ketä päätelmät auttoivat ja ketä ne palvelivat?

Tällaisista aineksista voi syntyä kipinöitä vaikka sisällissotaan alttiina aikoina? Onko Lauerma itse nyt liian syvissä vesissä vai leikkasiko Enbuske kommentteja ohjelmaan tarkoitushakuisesti?

Muuten, minun tulkintani on se, että Karjala menetettiin, koska Suomella oli huono johto. Jos joku tässä maassa on pahasti mokannut ja mokaa, niin se ei ole kansa, vaan maan johto. He myös maksakoot, korvatkoot ja hyvittäkööt mokansa. Olisivat siis varautuneet myös tähän lamaan. Siitä heille, vallanpitäjille maksetaan palkkaa. Johto on vastuussa aina.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Miten olet ajatellut laittaa n. 55 vuotta sitten Karjalan menetyksetä "vastuussa" olevat poliitikot vastuuseen?
Harva taitaa tulla vastaamaan!
Enbusken ja ohjelmassa esitetyt mielipiteet tuskin ovat kovin syvällistä historian tulkintaa.

Toope
Seuraa 
Viestejä28734

Osittaisena savolaisena voisin mennä vetämään turpaan tuolle Lauermalle, toivottavasti ei ole pohjalainen (vaikka siltä kuulostaakin). Niillä on yleensä kuulemma puukko mukanaan, vähän kuten mustalaisilla.

Välitän toki vain puukoista, en ennakkoluuloista.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat