Seuraa 
Viestejä45973

Houkuttaako se K18, K17, K16, K15 ikäisiä?

Ketä ylipäätään kiinnosta vapaus joka on = vastuu?

Eikö oo niin että vasta n. yli 18v. kun inhimillisesti on siinä iässä ettei enää o kehari, niin vois olla periaatteesa vastuullinen? Tai ryhtymässä vastuuseen..
(Osa jengistä jo kriminaalien talutusnuorassa..)

En oo sit sanonu että konservatiivisuus olis vaihtoehto.
Aattele ihan ite..

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Kuten jo toisessa ketjussa totesin, nuorille voisi antaa hiukan vapauksia. Tosin rajoitetusti ja aikuisen valvovan silmän alla.

Isoimpiin kaupunkeihin ainakin olisi hyvä saada esimerkiksi alle 18-vuotiaille tarkoitettu baari. Tarjolla vain olutta ja sitä miedompia aineita, alkoholia kuitenkin.

Nykymaailmassa aika moni nuori kuitenkin juo. Eikö ole parempi että se tapahtuu ammattitaitoisten tarjoilijoiden valvovan silmän alla kuin esimerkiksi puistossa ilman valvontaa ?

Idea toki vaatii paljon kehittelyä, esimerkiksi kuinka varmistaa turvallinen pääsy baarista kotiin, tarvitaanko lupa vanhemmilta jne. jne.

Esittämässäni muodossa tuo on vasta mielenkiintoinen ajatus.

Mielestäni ihmisellä tulisi yhteiskunnan puolesta olla vapaus tehdä mitä vain, jos se ei vahingoita muita ihmisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä28734

Huom: Keskustelunavauksella ei ole mitään tekemistä liberalistisen aatteen tai liberalistisen talouspolitiikan kanssa!

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope
Huom: Keskustelunavauksella ei ole mitään tekemistä liberalistisen aatteen tai liberalistisen talouspolitiikan kanssa!Tuo on vain sinun mielipiteesi kun et perustele.

Korpi
Mielestäni ihmisellä tulisi yhteiskunnan puolesta olla vapaus tehdä mitä vain, jos se ei vahingoita muita ihmisiä.Jep, lisäksi yhteiskunnan tulee mielestäni taata jotkut perusoikeudet:

Positiivinen vapaus voi siis tarkoittaa sitä, että yhteiskunnan jäsenille taataan tietyt oikeudet heidän lähtötilanteestaan, esimerkiksi varallisuudesta, riippumatta. Positiivinen vapaus on esimerkiksi sosiaaliliberalismin, sosialismin, kommunitarismin ja eräiden konservatismin muotojen korostama vapauden laji.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Positiivin ... nen_vapaus

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Pönni
Houkuttaako se K18, K17, K16, K15 ikäisiä?

Ketä ylipäätään kiinnosta vapaus joka on = vastuu?

Eikö oo niin että vasta n. yli 18v. kun inhimillisesti on siinä iässä ettei enää o kehari, niin vois olla periaatteesa vastuullinen? Tai ryhtymässä vastuuseen..
(Osa jengistä jo kriminaalien talutusnuorassa..)

En oo sit sanonu että konservatiivisuus olis vaihtoehto.
Aattele ihan ite..

Jos ihan ite aattelen, vastuu ja vapaus kulkee ja niiden pitää kulkea käsi kädessä jo nuoresta pitäen. Sitä mukaa kun kasvava nuori saa vapauksia, hänen tulee ottaa vastaan velvollisuuksia ja vastuuta tekemisistään. Kiinnosti tai ei.

Se on sitten minulle aivan sama, millä *ismillä tuota periaatetta kuvataan.

---

Nykyisin se ei kuitenkaan ole kovin helppoa kasvaa vapauteen ja vastuuseen kovin nuorena kun eletään urbaanissa laitosmaisessa kulttuurissa, jossa käytetään paljon aikaa istuen koulussa ja muutenkin opiskellaan asioita teorettisesti paljon ilman käytännön sovelluksia.

Ns. käsittäminen typistyy vain ymmärrykseksi josta puuttuu kokemus tekemisestä. Siinä ei vastuuntuntokaan sit ehkä kehity kun ei saa vapautta kokeilla? Vois olla noin?

Mikään kiirus ei ole urbaanilla teollisteknisen yhteiskunnan jälkeläisellä aikuistua kun eliniän ennusteet on kasvaneet ja n. 70v. alkaa olla jo ihan normaali ikä.

Nyt kun itte kattelen täältä viiskymppisen näkövinkkelistä niin en antais alle 18v. siinämäärin vapauksia kuin on annettu ennenvanhaan kun lapset joutui ihan pienestä toimittamaan aikuisten kanssa arkiaskareita ja vastaamaan niistä myös.
En kyllä ikäisillenikään olis antanut enkä etenkään pojille. Kun kuitenkaan ei voi oikein sukupuolisesti jaotella niin sit mieluiten niin että antaa lasten olla alpsia vaikka siihen maagiseen 25v:n asti ja viinakauppaankin vasta sitten. Kyllä sen maksansa ehtii tärvellä sen jälkeenkin.

Ajokorttiakin höösöttivät liberalistien taholta jo 16v:lle. aivan älytön ehdotus.
Välillä tuntuu että 18v.kin on ihan liian alhainen ja pitäis olla jotain liikennepuistoja vaan alle 25v.

Pikaluottoja ja lainojakaan ei ole järkevää antaa nuorille.
Sitten romahtais tietenkin kapitalismi mutta mitä sitten?
Rupeispahan yhä useampi ylipainoinen, huonokuntoinen II-luokan diabetesnuori kulkemaan fillarilla ja loppuis ne mielenterveysongelmatkin samalla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat