Seuraa 
Viestejä1916

Suomen Ufotutkijat ry:n keskustelufoorumilta löysin tällaisen helmen:
http://www.ted.com/talks/lang/fin/jill_ ... sight.html

Video on tekstitetty suomeksi. Siinä aivoanatomian tutkija Jill Bolte Taylor kertoo kärsimästään aivoverenvuodosta, joka tuotti hänelle ennalta arvaamattomia kokemuksia. Ilmeisesti oikea aivopuolisko otti ylivallan ja tuotti jonkinlaisia mystisiä kokemuksia.

Taylor mm. pitää käsissään aitoja ihmisaivoja, joista selkäydin roikkuu kuin köydenpätkä.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Hyvä pätkä. Samanlaisena olen itsekin asian jotenkin ajatellut vahvisti hieman käsityksiä. Kohta varmaan aletaan leimaamaan ihmisiä hihhuleiksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lääketieteessä keskitytään aivohalvauksen yhteydessä lähinnä objektiivisesti havaittaviin oireisiin, joita ovat usein mm. videossakin mainitut voimakas päänsärky, toispuoleinen halvaus, sekavuus sekä puheentuottamisen ja -ymmärtämisen häiriöt. Taylor toi ilmi harvemmin käsitellyn puolen omasta aivohalvauksestaan, eli oman subjektiivisen kokemuksensa, joka muistuttaa erehdyttävästi monien psykedeelisten aineiden aikaansaamaa tilaa.

Lääketiede käsittelee aivoja ja ihmismieltä valitettavan yksinkertaisesti, vaikka mielellä on todistetusti uskomaton kyky paitsi käsitellä ja muokata havaitsemaansa todellisuutta, myös luoda käsittämättömän monimutkaisia sisäisiä maailmoja. Subjektiivista kokemuksista on kuitenkin vaikeaa tehdä objektiivista tiedettä, eivätkä lukemattomat huuhaatutkimukset ja uskonnolliset käsitykset yhtään helpota asiaa. Tieteellistä lähestymistapaa on viimeisimpien joukossa kokeillut mm. Rick Strassman DMT:tä koskevissa tutkimuksissaan. DMT, eli N,N-dimetyylitryptamiini on ihmiselimistössäkin esiintyvä aine, joka aiheuttaa suurissa määrin (yli 0,01mg/kg IV) hyvin voimakkaita psykedeelisiä kokemuksia. Strassmanin teorian mukaan tietyissä tilanteissa tapahtuva DMT:n voimakas eritys käpyrauhasesta saattaisi olla syynä ihmisten hengellisiin ja mystisiin kokemuksiin.

Osa minusta haluaisi uskoa, että arkipäiväinen havaintotodellisuutemme ei ole pelkästään sitä miltä se näyttää, mutta tieteellisesti ajateltuna varmaa on ainoaan se, että voimme subjektiivisesti tietyissä tilanteissa kokea maailman hyvin, hyvin erilaisena.

Eiköhän tuo Jill Bolte Taylor tiedä ihmisen aivoista paljon enemmän kuin me palstalaiset yhteensä

Sinisiirtymä
Eiköhän tuo Jill Bolte Taylor tiedä ihmisen aivoista paljon enemmän kuin me palstalaiset yhteensä

Mielenkiintoista oli havaita se, miten mainiosti Joku on keksinyt, miten tietoisuus rakennetaan; laitetaan olentoon sekä rinnakkaisprosessit että sarjaprosessit ja niiden kokonaisuus on maallinen elämä.

Eipä taida ihminen vielä pitkään aikaa saada aikaan mielellistä tekoöälyä - paitsi tietysti kopioimalla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat