Seuraa 
Viestejä45973

Nyt kauppoihin on tullut LED-televisioita ym. Onko joku ostanut esimerkiksi tuon Samsungin LED-television? Meillä olisi pian uuden television hankinta ja mietityttää, että kannattaako jo nyt ostaa Samsungin LED-television vai vanhemman tekniikan television ja odotella vielä edistynempää LED-tekniikkaa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Nykymalleissa on riskinä että saakin pelkän LED taustavalon, joka ei ole sama asia vaan huonompi koska usein niiden värintoisto ei ole kovin hyvä.

Toinen vaihtoehto on että siellä LCD ruudun takana on LED matriisi jota voidaan paikallisesti himmentää ja kirkastaa jolloin kuvaan saadaan parempi näennäinen kontrasti. Tässä on ideana sama kuin "dynaamisessa kontrastissa", eli taustavalon kirkkautta säädetään kuvasisällön mukaan. Ihan hyvä idea, mutta aiheuttaa eräänlaista hehkua kontrastirajoille koska sen ledimatriisin tarkkuus on paljon pienempi kuin itse telkkarin kuvan.

Kolmas vaihtoehto on ihan oikea LED televisio jossa kuvapisteet ovat valodiodeja, mutta näitä ei käsittääkseni ole vielä markkinoilla missään.

Jos uudelle telkkarille on tarvetta vuoden parin sisään, niin ei kannata jäädä odottelemaan vaan ostaa sellaisen "LED" telkun missä on se matriisi taustalla. Aitojen LED töllöttimien hinta nimittäin ei ihan heti tipu vaikka niitä tulisikin markkinoille kohtapuoleen.

Kuvan laatu kuitenkin kannattaa käydä tarkistamassa jossain muualla kuin siellä mustassa pörssissä, koska kauppiaat peittelevät valovuotoja ja muita kuvan virheitä käyttämällä kirkkaita spottivaloja joiden alla kuvan kontrasti korostuu kun taustavalon voi riipaista täysille. Sitten omassa olohuoneessa se näyttää ihan haalealta ja verkkokalvot palaa irti silmistä siinä hohteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat