Seuraa 
Viestejä45973

Albert Einstein ei aikoinaan hyväksynyt kvanttimekaniikkaa. Hänen mielestään kvanttimekaniikka on vain välivaihe ennen jotain toista mallia. Hän ei hyväksynyt esimerkiksi kvanttimekaniikan abstraktia todennäköisyysaaltoa eli sattumaa. Maailma oli deterministinen.

Tyhjän avaruuden geometrinen rakenne ei sisälly kvanttimekaniikkan Standardimalliin. Tyhjän avaruuden pituudet ja suunnat eivät siinä ole kvantittuneet. Kuitenkin tyhjän avaruuden geometrinen rakenne on oleellinen osa fysikaalista maailmaa. Myös Suhteellisuusteorian mukaan tyhjällä avaruudellla on tietyt ominaisuudet. Se on siis muutakin kuin "ei mitään".

Tyhjän avaruuden rakenne voidaan määritellä solurakenteiseksi ja avaruus näyttämään isotroopiselta. Sellainen avaruus on absoluuttinen mutta ei sama kuin Newtonin absoluuttinen avaruus. Solurakenteinen avaruus on myös ns. Lorentz-yhteensopiva eli Lorentz-muunnokset toimivat siinä.

Solurakenteisen avaruuden ominaisuudet kuvataan geometrian avulla. Geometria on havainnollinen ja ymmärrettävä toisin kuin vaikkapa abstrakti algebra. Niinpä kvanttimekaniikan ei-lokaalisuus tulee geometrian avulla ymmärretyksi. Geometrian avulla saadaan myöskin ratkaisu kvanttimekaniikan mittausongelmaan, joka on yhä kvanttimekaniikan tulkintaan liittyvä matemaattisesti hallitsematon ongelma. Geometria tekee siitä hallitun. Samalla ymmärretään, mitä tarkoittaa "aaltofunktion romahdus".

http://www.netikka.net/mpeltonen/siirre ... teoria.htm

Pekka Virtanen

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat