Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Miksi eräät ihmiset vastustavat työurien pidentämistä?

Ei se itseäni ainakaan haittaisi vaikka olisi eläkeikä 80-vuotta.

Kommentit (11)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Ei muakaan haittaisisi. Taitaa vain työtävieroksuvat ihmiset vastustaa tota eläkeiän nostoa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

"Eläkeputken" voisi poistaa ja keskimääräisen eläkeiän nostaa vaikka 65 vuoteen pidentämällä alle 65-vuotiaiden työuraa.

Sittenkun saataisiin se karmea luku nuorisotyöttömyydestä pois, eli viimekesäinen 45% nuorisotyöttömyyden huippu laskettaisiin alle 10% prosenttiyksikköön, niin se työura pitenisi myös sieltä alkupäästä.

Yksi mahdollisuus on korottaa työttömyys jonnekkin 30% lähelle, niin pakosti olisi pitkät työurat niillä, jotka työtä tekevät.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Ihmisen tulisi hyväksyä, että työnkuvaan voi tulla ajan mittaan muutoksia. Vanhat jäärät ei välttämättä ole enää hyödyllisiä siinä, mitä ovat viimeiset vuosikymmenet tehneet.

Vastaavasti myös vastavalmistuneiden täytyy ymmärtää, että työtehtäviin kuuluu muutakin kuin sellaiset tehtävät joihin heidät on kurssitettu. Reaalimaailman esimerkki on esimerkiksi päiväkotityöntekijät, jotka eivät ole käyneet vaipanvaihtokurssia, eivät myöskään vaihda vaippoja lapsilta. Desing-jakkuhan voi tahriintua.

Työsopimuksia tulisi uudistaa muodosta

"henkilö suorittaa hänelle määrätyt tehtävät"

muotoon

"henkilö suorittaa hänelle annetut tehtävät sekä osallistuu aktiivisesti työyhteisön olojen kehittämiseen ja ylläpitoon, ylläpiten omaa ammattitaitoaan, jakaen oman osaamisensa sekä kehityksensä yhdessä muiden työyhteisöön kuuluvien kanssa"

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Mitä jos työttömyys, työläisyys tai johtajuus määriteltäisiin jo esikoulussa. Oletetaan että 30%:n työttömyys on tavoite pitkien työurien saavuttamiseksi

Jokaiselle lapselle arvottaisiin luku välillä 1-100, kaikki yli 60 pisteen tuloksen saavat pääsisi peruskouluun ja tämän jälkeen työvoimaksi.
Lisäpisteitä voisi kerätä seuraavasti:
- vanhemmilla puolueen jäsenkirja, lisäpisteet edellisen eduskuntavaalin kannatusprosentti x2, parempi jäsenkirja otetaan huomioon. Esim. keskustan puoluekirjalla saisi nytten +46 pistettä. Melkein varma työpaikka siis, yhteiskuntaluokka voisi riippua myös seuraavista.

- Koulun aloittanut sisarus +5p

- Jokaisella Valtion virkamiehellä olisi jaettavana 5 pistettä + 1 piste jokaista suoraa alaista kohden.

- Yli 200 työntekijän yrityksen toimihenkilöt (5p) ja johtajat (15p) saisivat jakaa pisteitä (tuttujen tai omille) lapsille. Toimitusjohtajat saisivat valita suoraan yhden kouluun pääsijän vuosittain.

- opettajilla (ei tuntiopettajat) olisi käytettävissä 5p, joita voisi käyttää vain omien oppilaitten sisaruksiin.

Noin esimerkkinä, pisteet laskettaisiin lopulliseen versioon niin, että taivoite 70% koulukkaista ylittyisi hieman mahdollisten poismenojen takia.

Näin säästettäisiin jo huimasti luokkakoossa, opetuksessa ja muutenkin kouluttamattomat köyhät olisi helpompi pitää aisoissa. Koulutuksen taso parantuisi kun luokkakoot olisi pienemmät, ja tuottavuus pitkässä työurassa parempi. Moni käy kalliit koulut vaikka ei ikinä pääse tuottavaan työhön, turhuutta sellainen.

Maahanmuuttajat ovat työvoimapulan ratkaisemisessa erityisasemassa, joten he pääsisivät tietenkin suoraan huippukouluihin. Opetus tapahtuisi heidän valitsemallaan kielellä ja kulttuurilla, jottei opetus häiriintyisi.

Lopuille työttömille voisi kouluttaa perustaitoja, jotta he osaavat olla poissa tieltä tarvittaessa, eivätkä tarvitsisi jatkuvaa holhousta.

Koko työelämä- ja eläkejärjestelmä on mielestäni todella sairas. Ihmiset painavat parhaat vuotensa töitä ainoana palkintonaan hikinen palkka ja joskus kaukaisessa vanhuudessa odottava eläke.

Onneksi oma opiskeluala kiinnostaa ja voin tulevaisuudessa halutessani määrätä oman työtahtini täysin itse ilman huolta taloudellisesta toimeentulosta. Harkitsin lukion jälkeen vakavasti iloisen sosiaalipummin uraa, mutta kunnianhimo ei antanut periksi.

Korpi
Harkitsin lukion jälkeen vakavasti iloisen sosiaalipummin uraa, mutta kunnianhimo ei antanut periksi.Sosiaalipummin elämä voi käydä tylsäksi hyvin äkkiä. Parasta vois olla sellanen 3 päivää töitä viikossa. Riippuen tietysti työn mielekkyydestä.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009
ÄKSDEE
Sosiaalipummin elämä voi käydä tylsäksi hyvin äkkiä. Parasta vois olla sellanen 3 päivää töitä viikossa. Riippuen tietysti työn mielekkyydestä.
Meinaatko että 4 päivän tauon jälkeen pääsisi enää tehokkaasti työhön kiinni? Sellasen tauon jälkeenhän työt on melki opeteltava alusta alkeen uudelleen.

Viikonloppuvapaat ja muut lomat ovat laiskoja varten.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Todellisuus tuskin on se, että yksi yhtenäinen työura jatkuu pidemmälle, vaan että niitä työuria tulee useita peräkkäin. Välissä joutuu ehkä uudelleen koulunpenkillekin.

Varsinkaan fyysisesti vaativissa ja kuluttavissa tehtävissä tuskin pystyy jatkamaan kovin vanhana. Toisilla aloilla saattaa käydä niin, että koko alkuperäinen ammattikunta katoaa olemasta. Tai sitten vain muuten kyllästyy ja haluaa vaihtaa alaa ihan vapaaehtoisesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat