Öljyjen hurmiossa

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Oliiviöljyä, rypsiöljyä, kalaöljyä, cameliatee öljyä, kookosöljyä...

Mitä vielä pitäis laittaa listalle?

Ainii, VOITA!

Eikös noi kookösöljyt olis parempi vetää suoraan pähkinästä ryystämällä ja loput lusikalla?

Kommentit (4)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Kookosöljyn käytössä tärkeintä on että kyseessä on neitsyt- eli kylmäpuristettu öljy. Täten siinä on kuulema kaikki hyvät ainekset tallella. Mutta käsittääkseni lyhytaikainen kuumentaminen ruokaa laittaessa ei haittaa ravintoarvojen kannalta, vai miten lie?

Sitenhän ne tietenkin myös ovat tallella että syödä rouskuttaa sen kookospähkinän, mutta sen pähkinän käsittely on kyllä helevetin vaikeaa (kokeilin joskus 20 v sitten). Pähkinän sisällä oleva neste on kookosmaitoa, se öljy on sitoutuneena kovaan valkeaan ainekseen, eli nimenomaan rouskuttamiseksi menee.

Vierailija
Korpi
Hamppuöljy; muuta et tarvitse. Ks. esim. Finola.
Kyllä taas näkee sun avatarista..... ei, kyllähän se totta on, että hampunsiemenöljy on terveellistä ja hamppu muutenkin erittäin aliarvostettu ja turhaan dissattu kasvi. Pisti vaan hymyilyttämään

Uusimmat

Suosituimmat