Seuraa 
Viestejä1308
Liittynyt21.11.2009

(Itse itseään muualta lainaten:)

Sekin päivä täytyy näemmä elää, kun filosofian professori vielä tällä vuosisadalla ylistää auktoriteettiuskoa (Mikko Yrjönsuuri, JY, HS 21.12.). Mitään muutahan Mikko-sedän aivopierusta ei jää jäljelle, jos sen sanomaa yrittää vähänkin syvällisemmin ymmärtää - eli ilmastonmuutoksen epäilijät ovat joko partureita tai toimittajia eikä tämän vuoksi epäilijöihin voi luottaa.

Samalla Mikko-setä ylistää tieteen erehtymättömyyttä unohtaen, että tiede on aiemminkin ollut oikein suurella porukalla pielessä. Ei luulisi teoreettisen filosofian professorin haksahtavan näin alkeelliseen virheeseen ("tiede tuottaa oikeaa tietoa -> kaikki tieteen tuottama tieto on oikeaa").

Ilmeisesti Mikko-setä ei myöskään ole tutustunut Climategaten paljastuksiin niiltä osin mitä ne paljastavat tieteen perusprosessien enemmän tai vähemmän törkeästä sormeilusta yhden ainoan "Oikean" näkemyksen pönkittämiseksi.

...tietysti - voihan olla, ettei kysessä olekaan aivopieru vaan postmodernin luonnontieteen kannattajan uskontunnustus.

---

Jatkopohdintana vielä - tuollainen ulostulohan on omiaan heikentämään tieteellisen prosessin luotettavuutta sinänsä eli siis se, kun perustellut epäilyt rinnastetaan samaan joukkoon 9/11-, kuulentolavastus- yms. -salaliittoteoreetikoiden höpinöiden kanssa, luo turhan arvonnousun näille jälkimmäisille foliohattupäille. Nyt jos osoittautuu, että AGW-teoria ja IPCCn raportit perustuvat puhtaalle huiputukselle, niin foliohattupäät voivat käyttää tätä argumenttina perustellessaan, että "...jos ilmastonlämpeneminenkin oli YKn salajuoni, niin..."

Anonyymi mielipide 15 mg

Mahdolliset haittavaikutukset

Sairauden tunne, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, näköhäiriöt, ärtyneisyys, unihäiriöt, masennus, pyörtyminen, hegenahdistus, oksentelu, ripuli, hiustenlähtö, impotenssi ja gynekomastia.

Kommentit (5)

kse
Seuraa 
Viestejä1308
Liittynyt21.11.2009
väläys
Pistä linkki.Tuo taitaa olla printtimedian lisäksi tyrkyllä muualla kuin maksullisessa HSn verkkoversiossa http://www.hs.fi/verkkolehti/mielipide/ ... 5251625676

Anonyymi mielipide 15 mg

Mahdolliset haittavaikutukset

Sairauden tunne, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, näköhäiriöt, ärtyneisyys, unihäiriöt, masennus, pyörtyminen, hegenahdistus, oksentelu, ripuli, hiustenlähtö, impotenssi ja gynekomastia.

Toivottavasti teoreettista filosofiaa ei aleta yleisemminkin katsoa vinoon - oli se hesarin kirjoitus sen verran limbo!

Pitäis siis vielä maksaa siitä että saa lukea aivopierua, oho!
Nytkö pitäis uskoa auktoriteettina kse:tä? Tähmitähäh?

Mitä se sano?
Kiistää koko ilmastonmuutoksen (joka olis vastoin evoluutiota), vai kiistääkö ihmisen osallisuuden ilmaston muuttumiseen?

Ilmastohan maapallolla on muutoksessa alituiseen. Välillä on tyyntä, välillä myrskyää, välillä lämpenee, välillä jäähtyy..

Periaatteessa kait niin että kun mannerlaatat maan sisäisen kuumana kiehuvan massan ansiosta liikehtii, se voi vaikuttaa maan painopisteisiin joihin vaikuttaa kuun vetovoima mangneettikenttineen, jne. Auringonpilkutkin on välillä voimakkaampia, välillä heikompia ja sekin vaikuttaa sitten kuuhun ja maahan.
Maan navat on vaihdelleet paikkaansa välillä.
Mikäs semmoinen proffa on joka ei sitä tiedä kun minä ompelijakin tiedän.

Väittääkö hän siis nyt että ilmastonmuutos on tykkänään ihmisten aikaansaamaa?
Vai mitä?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat