Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tänne toinen toistaan ikävämpien abortti- ja maahanmuuttokeskustelujen sekaan sopiikin pakanajuhlista parhaimman vilvoittava tuulahdus. Siispä jouluaiheisia videoita, kuvia ja linkkejä.

Näillä voi paatuneinkin pakana virittäytyä joulun tunnelmaan:
Awake Ye Scary Great Old Ones
Carol of the Old Ones
I'm Dreaming Of a Dead City

[size=150:3kg8ovjn]Iä, Iä, Cthulhu fhtagn![/size:3kg8ovjn] [size=85:3kg8ovjn]<- Hyvää joulua, kai...[/size:3kg8ovjn]

EDIT1: Sen verran voivat moderaattorit katsoa läpi tahmaisten kämmenlonkeroidensa, että poistavat tai siirtävät viestiketjun vapaaseen sanaan vasta lahjapakettien raa'an nyljennän jälkimainingeissa.

Sivut

Kommentit (29)

********************************VIIME HETKEN LISÄYS*********************************
Tähän viestiketjuun voi sitten häpeilemättä retostella omilla joulunajan hyvillä teoillaan. Aloitan omallani: vein rasiallisen laatukonvehteja paikalliseen kehitysvammaisten toimintakeskukseen ja ostin sieltä myös aimo läjän tekemiänsä käsitöitä - tietysti vaihdoin kuulumisia työntekijöiden kanssa lämpimän kahvikupposen äärellä.
**************************************************************************************

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Ostin itselleni vielä lahjoja 600 eurolla, ettei tule paha mieli siitä, että saan vaan niitä perinteisiä sukkia ja suklaata muilta lahjaksi.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

En kuulu kirkkoon, joten joulu on minulle pääasiassa Coca-Colan juhla

Kävin juuri tänään ostamassa juomat joulun palvontariittejä varten.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Joulu on (maallistunut ja kaupallistunut) uskonnollisella taustalla sävytetty perhejuhla, joten uskonnottomana ja perheettömänä joululla ei ole itselleni erityistä henkilökohtaista merkitystä. Lähinnä pitkä viikonloppu, jolloin pitää keksiä jotain tekemistä ajan tappamiseksi. Tekosyy löhötä, herkutella, röpötellä ja kukaties (hartaimpien ihmisten kauhuksi) lähteä baariin.

Mainituista seikoista huolimatta toivotan omalta osaltani (ilman sen syvällisempää sisältöä) kaikille palstalaisille mitä parhainta joulua!

Jaa notta vielä hyviä tekojakin? Niistä en tiedä, mutta pahoja piisaa senkin edestä. Cthulhu tuokoon säkillisen hyvin ansaittuja risuja.

YLE uutisoi:

HILJAINEN JOULU IHMETYTTÄÄ ULKOMAALAISIA

Joulu on perhejuhla, ja perinteitä pullollaan. Mutta miten viettävät pyhäpäiviä ne, joiden perhe on toisella puolen maailmaa ja joille suomalaiset jouluperinteet ovat täysin vieraita? Tamperelaiset vaihto-opiskelijat leipovat joululeivonnaisia ja viettävät juhlapyhiä yhdessä.

Tampere on opiskelijakaupunki, jossa opiskelee suomalaisten lisäksi suuri määrä vaihto-opiskelijoita. Heidän joulunsa kotimaassa poikkeaa usein paljon siitä, millaisen joulun he kohtaavat Suomessa.

Projektinsuunnittelija Maria Virtanen Tampereen yliopistolta vetää korkeakoulujen vaihto-opiskelijoille suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa käsitteleviä kursseja. Kursseilla kerrotaan myös suomalaisesta joulusta.

- Joulupukki on suomalaisen kulttuurin tärkein ja ulkomaalaisten tuntemin hahmo. Hän on turismin kannalta merkittävä. Lisäksi kirjallisuudessa ja taiteessa on paljon viittauksia häneen. Tämän vuoksi joulupukista jutellaan opiskelijoiden kanssa paljon, Virtanen hymyilee.

Lisää mausteita
Suomalaisessa joulussa ulkomaalaisia kiinnostaa myös perinteinen jouluruoka.

- Riisipuuro kiinnostaa etenkin aasialaisia, jotka ovat innostuneita aina riisistä. Monet ovat halunneet tehdä sitä itsekin ja se on ollut monille makuelämys marjakeiton tai sekametelisopan kanssa, Maria Virtanen kuvailee.

Joululaatikoihin moni haluaisi lisää mausteita, mutta leivonnaiset maistuvat monien suussa, kansalaisuudesta riippumatta.

- Piparkakut ovat olleet monelle eurooppalaiselle tuttuja, ne maistuvat tutulle mutta hieman oudoille. Monet afrikkalaiset ovat tykästyneet niihin ja yksi kenialainen poika halusi jopa itse leipoa niitä.

- Tähtitorttujakin kuulemma leivotaan innokkaasti. Yksi puolalainen tyttö kertoi, että hän on löytänyt maailman parhaan keksinnön: valmistaikinan, josta voi kätevästi leipoa tähtitorttuja. Hän on kuulemma tehnyt niistä omia sovelluksiaan. Täytyy varmaan Puolaan lähteä viemään tätä meidän tähtitorttutaikinaa, Virtanen nauraa.

Oudon hiljainen joulu
Moni ulkomaalainen kokee Maria Virtasen kokemuksen mukaan oudoksi suomalaisten tavan viettää joulu vetäytymällä perheen pariin pois muusta sivistyksestä.

- Se on ollut jännä asia monelle, että meillä ei ole varsinaisia bileitä joulun aikaan, vaan se kuuluu enemmän pikkujouluperinteeseen.

- Monelle voi olla myös yllätys se, että kaupat ovat kiinni ja kadut hiljaisia joulun aikaan. Esimerkiksi aasialaisilla vietetään vasta uutta vuotta tammi-helmikuun puolella ja se on vuoden tärkein juhla. Heille ei joulu ole niin merkittävä. Siksi heille kerrotaan, että Suomi on lähes kokonaan kiinni kolme päivää ja ruokaa kannattaa varata, Virtanen kertoo.

Perhe on monella pitkän matkan päässä, eikä kalliisiin lentomatkoihin ole mahdollisuutta. Silti vaihto-oppilaat eivät välttämättä vietä jouluaan yksin.

- Sellaiset nuoret, jotka eivät lähde vanhempiensa luokse jouluksi, järjestävät usein yhdessä omia kokoontumisia. Osa voi tehdä omien maidensa jouluruokia, joillakin voi olla muita juttuja mielessä. Jotkut tekevät yhdessä matkoja lappiin, katsomaan joulua siellä. Eräät korealaiset ovat lähdössä lumilautailemaan. Monille sellaisille, jotka eivät vietä joulua, tämä on talviurheilun aikaa, Virtanen kertoilee.

YLE Tampere

http://yle.fi/alueet/tampere/2009/12/hi ... origin=rss

Aiheeseen liittyen. Myöskin mielenkiintoista olisi tietää, mitä mieltä ulkomaalaiset ovat - ainakin allekirjoittaneen mielestä pääosin karmaisevan masentavista - joululauluistamme.

"Hetken kestää elämä, synkkä ja ikävä; ja vaiennut vaikerrus on vankilan" - Joulun riemua suomalaisittain

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30784
Liittynyt16.3.2005

No, emäntä otti lapset ja häipyi suorittamaan ikiaikaisia sukurituaalejaan. Itse pinnasin kiertueelta. Jouluna pitäisi sentään tajuta olla epäsosiaalisesti kotona oman perheen kanssa.

Maristaan nyt sitten siitäkin, että tässä iässä pitää joululahjat hommata ihan itse, koko perheelle. Nauttikaa nyt te, joille joulu on vielä saamisen ilon juhla, tosissanne. Se kun on ainoa oikea jouluilo. Sitten kun se menee, jäljelle jäävät vain stressi ja ylensyönnin tuottama ähky.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

No, eipä yhtään ihmetytä, ettei Spagettihirviölle ole äänestäjiä, kun Cthulhun kannattajat ovat nimen vääntäneet muotoon nuudelihirviö. Voi olla, että pastafarien kosto on lähellä tai sitten ei...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Stinger kirjoitti:

No, eipä yhtään ihmetytä, ettei Spagettihirviölle ole äänestäjiä, kun Cthulhun kannattajat ovat nimen vääntäneet muotoon nuudelihirviö.
Blääh, rienasin omaa uskontoanikin, jota kuulutan jo facebook-profiilissani. Suoraan käännettynähän tuo kyllä oli muistaakseni Nuudelihirviö.

Voi olla, että pastafarien kosto on lähellä tai sitten ei...
Ei ne nyt jouluna sentään. Kai?

Neutroni kirjoitti:

Nauttikaa nyt te, joille joulu on vielä saamisen ilon juhla, tosissanne
Minulla on sellainen mielikuva ennen lahjojen avaamista, että rahallisesti investoin enemmän kuin mitä tulen pakettien avaamisen jälkeen saamaan.

Viidestoista vuosi joulupukkina ansiokkaasti takana. Onnistuin jälleen kerran välttämään glögitarjoilujen houkutukset.

Nyt pääsee rauhoittumaan oman joulun viettoon. tiedä vaikka ne tontut olisivat hommanneet mulle Barksin piirtämiä aku ankkoja joita ilmaisin pukilta odottavani

[size=150:1hunreko]******JOULUINEN JÄLKIKATSAUS******[/size:1hunreko]

LAHJAT
Annetut:
*Laadukas, puulla päällystetty ja porokuvioinen taskumatti isälle
*Pipo- ja kaulaliinayhdistelmä äidille
*Wii-paketti pikkusiskolle ja -velille

Vastaanotetut:
*Che Guevara-herätyskello.
*Kirkasvalolamppu (hyvästi kaamosväsymyksen rippeet)
*Lapaset
*Löylytuoksuja (salmiakki, eukalyptus ja savuyrtti)
*Pörrösukat
*Rautalankapuzzlepeli
*Shampoota, deodoranttia ja kosteusvoidetta
*Yöpuku

RUOAT
*Hirvenpaistia
*Kinkkua
*Teerentäkkää

*Graavilohta
*Kirjolohenmätiä (sipuli- ja tillihakkeluksen kera)
*Maustesilliä
*Savulohta (myös kera raejuuston ja kermaviilin)
*Suolalohta

*Lanttulaatikkoa
*Perunalaatikkoa
*Porkkanalaatikkoa

*Italiansalaattia
*Perunasalaattia
*Rosollia
*Sienisalaattia
*Tavallista salaattia (joka tosin jäi koskemattomaksi)

[size=150:1hunreko]*************************************[/size:1hunreko]

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005
Mummo
Koirat ovat kivoja jouluvieraita. Saa lausua jännittäviä tosilauseita, kuten "Varokaa, matolla on vielä pala korvaa!"Mää lahjoin pari hauvaa lehmän henkitorvella. Enpä tiennyt moista herkkua olevankaan, mutta kyllä näkys kelpaavan!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat