Seuraa 
Viestejä45973

Sukunimen vaihtaminen onnistuu siis hakemuksella, maksaa 166 euroa ja kaavake löytyy maistraatista. Nämä tiedetään.

Kysymys koskeekin sitä, millainen nimi voidaan hyväksyä käytännössä. Mielessä olisi sukunimen vaihtaminen englanninkielisen mukaiseksi, perusteena se että asioin paljolti ulkomaalaisten kanssa ja ettei vastaavaa sukunimeä ole rekisteröity Suomeen.

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (8)

Bushmaster
...perusteena se että asioin paljolti ulkomaalaisten kanssa ja ettei vastaavaa sukunimeä ole rekisteröity Suomeen.

Ei kelpaa perusteeksi, eikä "danish" ole sukunimi, vaan leivonnainen.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Lyhentäminen voi auttaa. Serkku sai amerikan kansalaisuuden ja samalla yhdyssanasukunimi lyheni, kun yhdyssana osoittautui jenkeille mahdottomaksi lausua. Historia toistaa itseään. Samalla lailla se sukunimi lyheni viime vuosisadan alkupuolella amerikkaan matkanneilla sukulaisillakin

Riso abundat in ore stultorum

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsittääkseni sukunimen muuttamista suunnitteleva saa tutkittavakseen vapaiden sukunimien listan. Jos siitä ei löydy mieleistä, voi anoa lupaa johonkin varattuun sukunimeen. En muista miten se nyt tapahtuu, siis tämä jälkimmäinen toimenpide. Ennen kaikkea mietin miten se anominen tapahtuu, eli kysytäänkö lupaa joltain sukuseuralta vai keneltä. Kokonaan Suomessa tuntemattoman sukunimen omaksumisesta en tiedä. Luulen, että epäsuomalaisen nimen ottamisessa tulee ongelmia, kun se menee jonkin lautakunnan mietittäväksi.

Tiedän että esim. Guns 'n' Roses -yhtyeen laulajan nimi ei ole kelvannut suomalaisen lapsen nimeä rekisteröitäessä. Perusteena juuri epäsuomalaisuus. Mutta tässä olikin kyse etunimestä.

Yksi tuttu ihminen muutti sukunimensä, koska ei halunnut enää olla tunnettu samalla nimellä kuin isänsä. Nimenmuutosta motivoi siis perheriita. Ennen kuin hän keksi muuttaa sukunimensä, hän yritti ratkaista tilanteen hankkimalla uuden isän. Hän laittoi lähimarketin ilmoitustaululle hakemuksen, jossa kertoi etsivänsä miestä joka suostuisi adoptoimaan hänet tyttärekseen. Marketin henkilökunta poisti ilmoituksen. Minustakin sukunimen muuttaminen oli lopulta parempi ratkaisu.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Ilmateur

Tiedän että esim. Guns 'n' Roses -yhtyeen laulajan nimi ei ole kelvannut suomalaisen lapsen nimeä rekisteröitäessä. Perusteena juuri epäsuomalaisuus. Mutta tässä olikin kyse etunimestä.William Bailey?

Hankkii sopivan nimisen vaimon tai miehen. Siinähän nimi hoituu samalla. Voi tämän jälkeen myös perustella helpommin epäsuomalaisen etunimen lapselle.

Etunimen vaihtaminen on ilmoitusluontoinen juttu, käytännössä kukaan ei valita ellei nimi koostu numeroista ja muista epäkuranttisuuksista.

(Suku)nimiä on rekisteröity rajallinen määrä, mutta rekisteröimättömiä on rajaton määrä. Miten voidaan antaa lista rajattomasta määrästä? Nimen olemassaolon voi tarkastaa väestörekisterikeskuksesta. Jos on 0/0 niin on mahdollista.

CE-hyväksytty
Ilmateur

Tiedän että esim. Guns 'n' Roses -yhtyeen laulajan nimi ei ole kelvannut suomalaisen lapsen nimeä rekisteröitäessä. Perusteena juuri epäsuomalaisuus. Mutta tässä olikin kyse etunimestä.William Bailey?Taiteilijanimi Axl Rose ei kelvannut. Muistaakseni halusivat tytön nimeksi Axl Rose, siis tyyliin Axl Rose Möttönen.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Ilmateur

Taiteilijanimi Axl Rose ei kelvannut. Muistaakseni halusivat tytön nimeksi Axl Rose, siis tyyliin Axl Rose Möttönen.

Siitä tulikin Akseli Roosa Möttönen?

Wikipedia
Vuoden 2006 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan Akseli-nimen on saanut 10 625 henkilöä, joista yksi on nainen.

We're all mad here.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat