Seuraa 
Viestejä45973

Miksi lahjat pitää aina kääriä (usein vielä käyttäen teippiä kuin käärettä muumiossa) kirjaviin papereihin ja nauhoihin?

Paperien väriaineet ovat myrkyllisiä, joten niitä ei saa polttaa ja toisaalta niitä ei myöskään saa laittaa tavalliseen jätepaperin keräykseen.

Ja nauhat ovat muovia, joten kaatopaikalle nekin matkaavat.

Eikö lahjassa kuitenkin ole tärkeintä se sisältö ja ajatus lahjasta, ei se miten kiiltelevä ja kirjava se on?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (14)

Vierailija

Sanoisin, että on lähinnä tapana tehdä niin. Käärepaperi itsessään ei loppujen lopuksi ole tärkeä (paitsi lapsille ja lapsenmielisille), mutta nauha rusetilla symboloi tavaran erityismerkitystä lahjana.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19813

Kyllähän se kääre aina lisää lahjan arvoa (ja jännitystä) - vähän niin kuin pihistys pokerissa

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ymmärrän toki, että lahjojen avaamiseen ja joskus paketoimiseenkin liittyy sitä jotain, joka on joulua. Mutta onko se pakko tehdä niin luonto haittaavasti? Miksi ei riitä, että lahja on esim jossain pussissa jota voi myöhemmin käyttää johonkin muuhun (jos ei muuten niin roskapussiksi) tai jos on pieni lahja niin vanhassa kirjekuoressa. Voihan sellaisen päälle vaikka tussilla raapustaa itse jotain kuvia ja samalla toteuttaa omaa luovuuttaan.

Säästyisi siinä paljon aikaakin, vaikka monissa liikkeissä onkin nykyään pakkauspalvelua. Kaikenlainen ylenpalttinen glitter ja muut hörhöttimet ovat mielestäni kuitenkin juuri sitä kaupallista joulua. En siis mitenkään kiellä jouluksi koristelua tai muutan, enkä lahjojen paketointiakaan, mutta onko niitä papereita ja naruja silti pakko käyttää (niin paljon)?

Meillä kotona kierrätettiin kaikki lahjapaperit (jos eivät liikaa olleet repeilleet) vielä muutama vuosi sitten. Ja nyt on sovittu ettei lahjoja osteta ollenkaan. Sillä säästytään paljolta stressiltä ja pistetään kaupalliselle joululle turpaan. Ei sen joulun tarvitse kokonaan olla lahjoja.

Ja vaikka lahjat jollekin olisivat se tärkein osa joulua, niin mikäs siinä, eikun ostamaan/tekemään ja sitten antamaan ja saamaan lahjoja. Mutta sen voisi tehdä ekologisemmin. Arvostavatko esim. lapset sitä pakettia ulkonäön perusteella? (toivoisin jonkun asiasta tietävän eli vanhemman vastaavan kun en omista lapsuuden ajoista muista. tai sitten vain ne lahjat olivat se tärkeämpi osa niin ei jääneet paketit mieleen)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47420

Meillä oli joskus vaimon kanssa pitkä keskustelu aiheesta. Minusta se tietysti oli turhaa, mutta vaimo oli toista mieltä. Heidän suvullaan on tapana ostaa joku halpa lahja mahdollisimman monelle, ja paketoida se huolellisesti. Lahjat eivät ole niinkään tärkeitä kuin ajatus ajan ja vaivan uhraamisesta lahjan saajalle. Kuulemma tyhjä kaunis paketti on parempi kuin sanomalehteen kääritty lahja. Kyllä kai se niinkin toimii.

Paketoin sitten sinä jouluna kaikki vaimon ostamat lahjat erilaisiin monitahokkaisiin. Aikaa meni varmaan pari työpäivää, kun väänsin dodekaedrejä, ikosaedrejä, kuutio-oktaedrejä ja sen sellaisia, mutta kyllä ne paketit selvästi ilahduttivat saajia. Joillakin on ne vieläkin tallella, olisiko siitä nyt 3 tai 4 vuotta.

Lapsille on varmaan aika turha paketoida kauniisti. Ainakin meillä äidillä oli täys työ hillitä lapsia olemaan repimättä papereita kierrätyskelvottomiksi. Meistä lapsista taas lahjat olisi varsin hyvin voinut kääriä sanomalehteen.

Ei ole pakko paketoida. On ilo antaa ja saaja ilostuu lahjasta, vaikkei sitä paketoikkaan. Lahjasta sitä ilostuu, eikä lahjan paketoinnista. Tänään annoin pomolleni lahjan ilman peketointia. Kovasti ilostui.

Ei tietenkään ole pakko paketoida! Toisaalta kaunis, loppuun asti ajateltu lahjan ulkoasu käärepapereineen ja nauhoineen korostaa lahjan saajan merkitystä ja tärkeyttä lahjan antajalle, sillä hän on uhrannut vaivaa ja ajatusta myös paketointiin. Viimeistään paketointiin voi uhrata omaa aikaa ja vaivannäköä, omaa kädenjälkeä, vaikka sisältö olisikin ostettu kaupasta.

Oma villi veikkaus: Lahjakääröt on kiedottu narulla alunperin teipin puutteen takia. Ei nimittäin pelkkä paperi pysy kiinni.

Jade
Eihän lahjoja todellakaan ole PAKKO paketoida kun voi ne antaa hienossa lahja kassissakin

Toki. Kassit vain ovat usein kalliita. Niiden hyvä puoli on kyllä siinä, että ne on helpompi kierrättää useita vuosia, eivätkä lapsetkaan varmaan niitä niin usein revi

Ite kerran käärin lahjan sanomalehteen ja siittä tuli TOSI hieno, eroittui hyvin muista lahjoista ja se samalla kiinnosti enemmän muita. Suosittelen muitakin vaikka käärimään lahjan sanomalehteen, ei ainakaan ole kallis lahjapaperi

Nappi Mazzoli XVII
No ajaa vessapaperikin asian... siis ei-käytetty.

Ja senhän voi sitten vielä käyttää, jos uskaltaa eikä sitä ole pahasti revitty

Sanomalehti (tai muu lehtipaperi) on sinänsä hieno idea, että sitä voi jäädä lukemaan ja toisaalta sen voi ainakin laittaa paperinkierrätykseen

Kannatan vankasti Rouva Neutronia tässä tärkeässä kysymyksessä.

Hienoja lahjaideoita olisi, mutta tuo kurja kukkaro estää niiden toteutuksen

Hyvän ja rakkaan ajatuksen voi silloin välittää ostamalla jotain halpaa ja pientä, joka kuitenkin on saajaa ajatellen hankittu ja paketoimalla lahjan kauniisti. Varmasti Neutronin dedokadrowhatever-pakettien saajat ilahtuivat eniten, kun hoksasivat, miten paljon vaivaa ja ajatuksia lahjapakettiin oli varattu.

Samalla mielellä teen joulukortit. Kaikki ystävät ja sukulaiset tietävät varsin hyvin, että olen varsinainen pääsiäiskäsi kaikissa askarteluissa.

Siksi vaivannäköni näkyy kortin ideassa: ne ovat niin yksinkertaisia ja kuitenkin mietittyjä, että vastaanottajat taatusti tietävät, että heitä on lujasti ajatelu ja vaivaa nähty, ennenkuin kortti on postiin pantu.

Olenpa kerran lahjani sanomalehteenkin käärinyt. Idea on siinä, että lehden sivut täytyy silittää haalealla raudalla ennen paketoimista. Tällöin painomuste ei tartu lahjaan ja koristeeksi voi valita vallan koreita nauhoja.

Mummo
rähmäkäpälä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat