Seuraa 
Viestejä45973

Oma arvioni on että 4Q 2009 tulosjulkistuksen jälkeen tulee taloudessa uusi pudotus, mutta se ei jää siihen. Uskon että pohjat nähdään vuoden 2011 kesällä. Työttömyys on huipussaan suomessa vuonna 2012 jolloin työllisyys alkaa elpyä ja seuraavan nousukauden alku näkyy. Vuonna 2016 on taas suuren kuplan ainekset kasassa kaikkien aikojen talouskasvun jälkeen supersyvästä lamasta.

Palataan asiaan 2011 ja katotaan kuka ennusti lähimmäs.

Ai miksikö luulen. No siksi että kehittyvät valtiot tuo lamasta selvidyttyä markkinoille sellaista ostovoimaa mitä ei olla ennen maailmassa nähty. Energian kysyntä kasvaa aivan uusiin mittoihin ja autoteollisuus lopultakin porskuttaa, mutta mukana on uudet kovat tekijät.

Myös siksi luulen koska työttömyysluvut on lisääntymään päin. Työttömyys tulee kasvamaan ainakin seuraavat pari-kolme vuotta ja lopulta se tulee koko kansantaloudelle isoksi rasitteeksi. Firmat ei palkkaa uutta porukkaa seuraavana vuonna jos edellisvuonna on tehty isoja harvennuksia. Harvennuksista pitää saada ensin hyöty irti ja irtisanomiskulut maksettua.

Puhutaan että uusia työpaikkoja avautuu hoiva-alalla.
Pitää paikkansa, mutta ei niitäkään pilvin pimein tule.
Kunnat lyö jarrua ja katkoo kuluja. Isomman allon suurista ikäluokista siirtyessä vanhainkoteihin tulee uusi suuntaus ja halukkaita outsoursataan ulkomaille halvemman kustannuksen maihin hoivattavaksi. Eläkkeiden verotaakka rasittaa suomea vielä pitkään.

Näillä ja muillakin tuntumilla väitän että laskusta tulee pitempi kuin finassialan guru-ukot väittää, mutta nousukaudesta tulee myös kaikkien aikojen räjähdysmäisin kehittyvien valtioiden imun takia globaalisti.

Tästä syystä tulemme törmäämään tilanteeseen jossa energian hinta nousee pilviin. Sekä sähkö että polttoainen maksavat yhtä aikaa maltaita.

Tässä pientä ennustetta tulevaisuuteen muutaman vuoden sisään.

Ostakaa hautausfirmojen osakkeita tai perustakaa sellainen. Niillä on loistava tulevaisuus seuraavat 20 vuotta.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat