Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Itse kysymys olisi että jos on joskus (esim 1v sitten) ollut hyvässä aerobisessa kunnossa mikä on liikkumattomuuden takia rappeutunut, kun alkaa taas udestaan liikkua niin nouseeko kunto nopeammin takaisin samalle tasolle kuin edellinen/alkuperäinen kunnon nousu?

Lisäksi kysyisin mitä kehossa fysiologisesti tapahtuu aeroobisen kunnon noustessa/laskiessa? ja säilyykö hyvän kunnon fysiologiset tekijä mitenkä hyvin kun on kausi jolloin ei liiku lainkaan?

edit: Ja kysyisin vielä että uskaltaako aloittaa intensiivisemmän kunto ohjelman nyt kuin ensimmäisellä kerralla, eli miten hyvänä kehon palautumiskyky on pysynyt 1 vuoden aikana?

edit 2: ikää on siis 22 vuotta

Jani

Kommentit (2)

Ikä ja edellisen ajallinen kesto ja kovuus? Nuorella kuntokehitys on nopeampaa ja palautuminenkin. Hapenottokyky ja lihasten hermotus heikkenee ja palautuu edelliselle tasolle nopeasti. Jänteiden ja nivelten sopeutuminen on rajoittavin tekijä. Lihasten kasvu on kymmenkertainen niihin nähden.

Kyllä todennäköisesti nousee nopeammin. Saman kuntotason saavuttaminen uudestaan on helpompaa toisella kerralla kuin ensimmäisellä kerralla, vaikka välissä käydään alkuperäisellä tasolla (olettaen, ettei tauko ole vuosien mittainen). Elimistöön jää saavutetusta kunnosta jonkinlainen muistijälki. Ehkä se muuttaa geenien ilmenemistä tms., en ole lukenut mitään järkevää selitystä asialle.

Kunnon parantuessa mm. veritilavuus kasvaa, hiusverisuoniston määrä lihaksissa lisääntyy, sydämen iskutilavuus kasvaa, maitohappoaineenvaihdunta tehostuu, hermosto sopeutuu ja lihaskestävyys paranee.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat