Seuraa 
Viestejä45973

Tässä tiedustelen mikä on palstalaisten kanta tähän asiaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Sitä pitäisi myös tiedustella venäläisiltä,jotka siellä asuvät nyt. Toisaalta haluammeko tänne merkittävän venäläisvähemmistön ylimalkaan. Eipä kyllä ahvenanmaalasten mielipidettäkään otettu huomioon, kun se Suomen alueeksi tunnustettiin. Ahvenenmaan asukkaat olisivat mieluummin kuuluneet Ruotsiin.

Milläkähän ne kaikki Karjalan asukkaat nykyisin elävät, kun alue kuulostaa olevan niin rappiolla? Oli miten oli, Karjalaan pitäisi investoida suuria summia infsraktuuriin jotta se saavuttaisi suomalaisen elintason kohtuuajassa. "Jäljet pelottavat" sanoi jänis, kun kettu houkutteli sitä kylään ja jänis huomasi että luolasta ei ollut muita kuin ketun itsensä paluujälkiä. Viittaan tässä Saksojen yhdistymisestä saatuun esimerkkiin. DDR:n yhteiskunta oli taloudellisesti huomattavasti kehittyneempi, kuin oletan nykyisen Karjalan olevan. Silti Saksa ajautui Euroopan rikkaimman valtion asemastaan huolimatta taloudellisiin vaikeuksiin suurelta osin yhdistymisen aiheuttamista kustannuksista kansantaloudelle.

Se väestönosa joka Karjalasta sotien jälkeen muutti pois, alkaa olla jokseenkin pieni, ainakin niitten osalta siitä jotakin muistavat, eivät siis olleet pikkulapsia. Ja mikä estää nykyisissä olosuhteissa Karjalaan kaipaavien muuttamista sinne eläkepäiviä viettämään. Osalla Karjalan palauttamista vaativlla taitaa olla muitakin intressejä kuin ns. oikeudenmukaisuuden toteutuminen. Kohtelihan Suomi Petsamoakin 20- ja 30-luvuilla kuin siirtomaata ikään. Eikä se Pietarin sotilaspoliittinen maantieteellinen asemakaan ole miksikään muuttunut.

Silti on kiehtovaa ajatella mitä jos...

Suomesta muuttaisi uudisalueelle aktiivistä väestönosaa, suuret rakennusprojektit työllistäisivät ainakin Karjalan paikallista asujaimistoa, Laatokan rantatontit olisivat kuumaa kamaa. Erilaiset keinottelijat löytäisivät pian tiesä sinne, jollei jo oma pääoma tassä suhteessa riittäisi. Ja ne Karjalan koivikot, Viipuri ja Monrepos. Äänestä en koska ei ole asiasta niin ehdotonta mielipidettä. Haikaillaan nyt kuitenkin vielä jonkin aikaa. Maailmanpoliittinan tilannekin saattaa muuttua nopeasti, kuten Eroopan lähihistoriasta näemme.

Lierikki Riikonen

Minusta tässä karjala takaisin haaveilussa on sekoittunut romattinen kaipuu takaisin siihen lapsuuden 30 luvun karjalaan ja joidenkin mielestä epäoikeudenmukaisesti meiltä vallattu alue.

Muistuttaisini mieliin, että Suomi hävisi sodan ja karjalan petsamon sekä sallan menetys oli loppujen lopuksi aika pieni hinta itsenäisyydestä.

Eikä sitä 30 luvun romantisoitua kuvaa karjalasta saada koskaan takaisin aivan kuten kukaan ei pysty palaamaan niihin oman lapsuutensa lämpimiin ja onnellisiin kesiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä46542

Ei missään nimessä. En ainakaan, mikäli venäläiset eivät rahtaisi alueen asukkaita Siperiaan (tai jonnekin muualle) ennen alueen luovutusta. Mitään hyötyä alueesta tuskin olisi sukupolviin, mitä nyt muutama mielenkiintoinen hyönteinen alan harrastajille. Samanlainen pohjaton kankkulan kaivo se olisi kuin aikanaan Itä-Saksa Länsi-Saksalle.

Asukkaista tyhjänäkin Karjala aiheuttaisi vain ongelmia ja närää suomalaisten keskuudessa. Arvatenkin entisten karjalaisten jälkeläiset alkaisivat silmät kiiluen vaatia alueita itselleen ja suunnattomasti verorahoja niiden kunnostamiseen säädylliselle tasolle. Muut taas muistuttaisivat sodan jälkeen karjalaisille pakkoluovutetusta omaisuudestaan ja rähinä olisi valmis.

Historiallisten "vääryyksien" muistelulla ja kansalliskiihkoilulla tavataan pedata uusia levottomuuksia. Tämä on yleinen modus operandi kautta Maa-planeetan.

edit: Vastasin siis EI.

Aatos
Samalla logiikalla kai Ruotsi voisi vaatia Venäjältä Suomea takaisin.

Ja saamelaiset Lappia takaisin usealtakin maalta...

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

Karjala takaisin vaikka pulo kerralllaan!

no ei va, eihän se ole enää ees suomalaista, olenkin siirtynyt Olviin

Tietty jos sen tyhjänä sais ni, saatas aika paljon lisää mettää

Voihan sinne muuttaa, jos oikein kovasti tahtoo. Alueiden rajat eivät ole niin kovin ehdottomia, ainakaan omasta mielestäni.
Koko kansallisvaltio on muutenkin tuulesta temmattu ajatuskyhäelmä, harvemmin valtion alueella asuu vain yksi kansa, joka on noussut asuttamansa maan turpeesta eikä ole koskaan ollut missään tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Tämän väitteen olisin voinut jättää myös esittämättä, koska ne joiden se pitäisi tajuta, ovat samoja ihmisiä jotka tuskin koskaan sitä tajuavat ja sen sijaan keksivät jonkin syyn miksi väitteen esittäjä on viallinen yksilö, jonka ajatuksissakin on oltava jotain vikaa.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19810

Mitään Karjalaa takaisin. Sodittiin, hävittiin, menetettiin. Olkoot tuo raiskattu maa.

Mahtaisi olla meininki, kun alkaisi takaisinperintä. Evakkoja oli kuitenkin n. 450 000 ja eiköhän heillä liene jokunen perillinenkin. Taitaisi olla melkoisen kiivasta rajankäyntiä.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
DedMoroz
Mahtaisi olla meininki, kun alkaisi takaisinperintä. Evakkoja oli kuitenkin n. 450 000 ja eiköhän heillä liene jokunen perillinenkin. Taitaisi olla melkoisen kiivasta rajankäyntiä.

Rajankäyntiä? Omaisuutensa menettäneet saivat valtiolta korvauksen. Pitäisi kai lähteä siitä, että takaisin saadut maat olisivat yksiselitteisesti valtion.

NaCl
Tässä tiedustelen mikä on palstalaisten kanta tähän asiaan.

Ongelmaksi tulisi karjalan nykyinen väestö ja valtavat oikeusprosessit ja veriset taistelut siitä mikä maapläntti kenellekkin kuuluu. Sitten otetaan huomioon vaikkapa pohjanmaalaiset jotka joutuivat antamaan maata karjalaisille, jotka evakuoitiin alueelle. Perkele vastustan palautusta vaikka joskus nuorempana ajoin sen palautusta. Eihän siinä ole oikeasti kysymys kuin omaisuudesta jota karjalaisten jälkeläiset tavoittelevat. Heitä sanotaan olevan miljoona entäs sitten ne 4 miljoonaa muuta. Edes karjalaiset itse eivät karjalaa takaisin tahdo. Edes ne jotka ovat vielä elossa. Kyllähän siinä samalla isoille varpaille astuttaisiin ja meillä on asiat ihan tarpeeksi hyvin ilman sitä karjalaa. Nytkin leikataan puolustusmenoja ja vaaditaan karjalaa takaisin samaan hengenvetoon vaikka venäjällä kehitys on päinvastainen.
Kyllähän se kaunis ajatus olisi että alueesta muodostuisi eu:n portti pietariin, mutten tahtoisi sitä rikollista, syrjäytynyttä, kouluttamatonta ja ikääntyvää eläkepommia -> n. 400 000 nykyistä asukasta suomen kansalaiseksi edes 10 vuoden siirtymäajalla. MEHÄN heidän eläkkeensä maksaisimme jokatapauksessa sillä venäjältä saatava eläke ei antaisi edes ruokaa pöytään vuokran jälkeen. Käytännössä ilman helvetillisiä ja rikollisia lieveilmiöitä emme tuota porttia edes voisi rakentaa. Johan se on viisumiasioissa nähty. Lisäksi meidän tulisi myydä ensin ajatus venäläiselle jota taas ajatus ei kiinnosta. Kuriilit palautuivat joten olisihan se mahdollista palauttaa se karjala. Tarvitsisimme vain muun eu:n tuen ja arvatkaa 2 kertaa tuleeko tukea jos nytkin taloudelliset edut ajavat heittämällä tshetsenian kansanmurhan ohi eu:n arvomaailmassa.

NaCl
Tässä tiedustelen mikä on palstalaisten kanta tähän asiaan.

Ensin tulisi selvittää OMAT motiivimme ja halumme. Veikkaampa tai eipä minun tartte veikata kun asiasta tiedän melko paljon -että edes suomen kansaa ei saada ajatuksen taakse.

Suomen menettämästä Karjalasta voitaisiin tehdä oma valtio, nimeksi sille voisi laittaa vaikka "Laatokan tasavallan".

Kansallisuudet olisi nykyisin siellä asuvilla Venäläisillä ja kaikilla nillä jotka on joutuneet muuttamaan sieltä pois.
Kielet venäjä ja Suomi.

Maailmasssa olisi yksi Suomenkielinen valtio, missä ei olisi pakko opiskella Ruotsia ...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat