Seuraa 
Viestejä451
Liittynyt18.3.2008

Suomi on täynnä suuruudenhulluja. Nyt alkaa se aika vuodesta, jolloin suuruudenhullut ryömivät esille piiloistaan rellestämään.

Otetaan yksi suuri maailmanlaajuinen ongelma, ja ratkaistaan se ihan itse.

Liikalihavuus, ylipaino ja niiden aiheuttamat terveyshaitat, kuten diabetes ja metabolinen oireyhtymä on tällä hetkellä ehkä maailman suurin terveyttä uhkaava tekijä. Ylipainon lisääntyminen on globaali ongelma ja levinnyt jo kehittyviin maihinkin, kuten Afrikan kaupungistuneen väestön keskuuteen. Ihmisten keskipaino kasvaa vähitellen, ja varsinaista selkeää syytä kehitykseen ei tiedetä. Lääketiede ja ravitsemustiede ovat etsineet ratkaisua tähän ongelmaan, mutta toimivaa ratkaisua ei ole laihdutusleikkausta lukuun ottamatta löydetty. Erilaisilla laihdutuskuureilla paino kyllä saadaan laskemaan, mutta tutkimusten mukaan 90 - 95 % tapauksissa paino aina palaa vuoden tai kahden myötä takaisin lähtölukemiin. Pysyvää ratkaisua painon laskemiseksi ei siis ole löydetty. Ongelman ratkeamattomuuden oletetaan johtuvan kehon itsesäätelyjärjestelmästä, (ns. asetusarvo teoria http://ravitsemustiede.hpage.com/asetus ... 20507.html )

Yritystä kyllä riittää, erilaisia laihdutusoppaita on kirjoitettu jo yli sata vuotta, ja tällä hetkellä Amazon.comissa on 83,449 kirjaa myynnissä aiheesta "weight loss".

Suomalainen suuruudenhullu ei kuitenkaan luovuta. Taas laihdutusbuumin nyt alkaessa saamme lukea, kuinka joku on taas kehittänyt "systeemin", jolla paino saadaan pysyvästi laskettua ja ihmisistä tulee hoikkia jälleen. Ei ole suomalaisella huono itsetunto, kun niin moni on varma siitä, että on nyt ihan itse kehittänyt ratkaisun yhteen maailman suurimmista terveysongelmista, avun miljardeille ihmisille. Aina ennen ollaan epäonnistuttu "pysyvässä painonhallinnassa", mutta nyt se onnistuu.

Suomalaiset suuruudenhullut eivät ehkä usko tuovansa maailmanrauhaa Come Little Rabbit - kappaleen säveltämällä, mutta eivät he uskossaan maailman ongelmien ratkaisemiseksi paljoa ole jäljessä edesmenneestä brittimiehestä.

Kommentit (13)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Sivumennen sanoen menee rahat hukkaan jos tilaa tai ostaa jotain lehteä ja näihin aikoihin siitä siivu on jotain "näin sulatat läskit ja tulet suveen mennessä solakaksi" - ja itse on jo solakka. Mitä niilläkin sivuilla pitäisi sitten tehdä, paperiliidokkejako?

Alan noin muuten yleensä jo vihata kaikkia "hetkessä siksi täksi ja tuoksi" -tyyppisiä vouhotuksia joita tulee varsinkin Ameriikan maalta. Ja Suomi keksii niitä perässä.

Mieli kuntoon ja keho timmiksi. Maailmanrauha tässä ja nyt. Ilmasto kuntoon kun roska vain osuu oikeaan jätteenlajitteluastiaan.

Me kuolemme kaikki kumminkin ja mitä helvettiä sen on väliä olemmeko eläessämme saavuttaneet täydellisyyden?

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
Liittynyt12.5.2009

Suuruudenhulluudelle on tilausta. Ihmiset todellakin kaipaavat jotain, mutta mitä?

No kilojen tiputtamista, mutta ennenkaikkea tukea siihen! Eivätkö nuo kaikki kirjat ja keksinnöt voi käsittää lähinnä toivon antamiseksi?

Ehkä pelkkä toivo paremmasta ei riitä vaan jotain konkreettisempaa tarvitaan.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

VHH.

Ratkaisu about kaikkiin terveysongelmiin. Fyysinen ja henkinen terveys säilyvät ja kaikki elintasosairaudet katoavat sen sileän tien. Vastauksia on, niitä ei vain ehkä haluta uskoa?

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
Liittynyt12.5.2009

VHH = VähäHiiliHydraattinen

Teeveestä tuli jokin aika sitten dokumentti unesta. Nykyihminen nukkuu vähemmän. Vähäunisuus syötättää.

Kun tuohon vielä lisää ahdistukseen tai ylipäätään tunteiden ja mielihyvän säätelyn, niin eiköhän siinä ole riittävästi aineksia.

VHH voi toimia, mutta se on lääke, ei pysyvämpiaikainen ratkaisu.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Emotion Science

Liikalihavuus, ylipaino ja niiden aiheuttamat terveyshaitat, kuten diabetes ja metabolinen oireyhtymä on tällä hetkellä ehkä maailman suurin terveyttä uhkaava tekijä. Ylipainon lisääntyminen on globaali ongelma jaMistä näitä idiootteja oikein tulee

Typerää panettelua. Ehkä olisi parempi pitää huolta omista
pikkumaisista p*ska-asioista.

Laiskuus se on tämänkin paheen biologinen äiti.

Suuruudenhullut ovat kasvaneet suuriksi leveyssuuntaan paljosta syömisestä ja tulleet hulluiksi maanisesta tietokoneella istumisesta. "Monipuolinen" liikunta rajoittuu silmän kohdistajalihaksiin, sormien päihin tietokoneella istuessa, jalkojen liikutteluun kävelemisessä jääkaapille ja siitä takaisin koneelle, leukalihasten liikutteluun ruokaa jauhaessa ja nielulihasten liikutteluun ruokaa vatsaan työntäessä ja perslihasten työntäessä elimistölle kelpaamatonta jätettä ulos.

"Ihmisten keskipaino kasvaa vainvähitellen, ja varsinaista selkeää syytä kehitykseen ei tiedetä. Lääketiede ja ravitsemustiede ovat etsineet ratkaisua tähän ongelmaan, mutta toimivaa ratkaisua ei ole laihdutusleikkausta lukuun ottamatta löydetty. Erilaisilla laihdutuskuureilla paino kyllä saadaan laskemaan, mutta tutkimusten mukaan 90 - 95 % tapauksissa paino aina palaa vuoden tai kahden myötä takaisin lähtölukemiin. Pysyvää ratkaisua painon laskemiseksi ei siis ole löydetty."

Mukavuudesta ja mielenkiintoisesta ajankulusta luopuminen on vaikeaa. Sellaista tapahtuu vain ulkoisen pakon edessä tai itse pakottautuessaan.
Terveiden ihmisten ruoka pitäisi olla niin kaukana kävelymatkan päässä, jotta syödäkseen olisi pakko kävellä terveellinen matka.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Ylipainoon on varma lääke. Sitä julistetaan kaikkialla eli se on kaikkien tiedossakin. Toimii aivan varmasti ja kaikkialla.

Mutta miksi se ei toimi? Ja miksi sitä toitotetaan vuosikymmenestä toiseen? Ja onko silloin olemassa kaksi ongelmaa? Ylipainon lisäksi on sen normaalipainoisen typeryys.Vai onko kyseessä sarkastinen vitsailu?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451
Liittynyt18.3.2008
Bushmaster
VHH.

Ratkaisu about kaikkiin terveysongelmiin. Fyysinen ja henkinen terveys säilyvät ja kaikki elintasosairaudet katoavat sen sileän tien. Vastauksia on, niitä ei vain ehkä haluta uskoa?
VHH näyttää heikentävän sydämen verisuoniston kasvua. Yllättäviä seurauksia voi siis tulla muitakin.

VHH:n pitkäaikainen laihduttava vaikutus on sekin vain noin 3 kg.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Kellään luonnostaan normaalipainoisella paino ei ole "omaa ansiota". On vain käynyt säkä. Eräs kollega totesi samaa huippuvireistä persoonista. TV:stä tutut esimerkkeinä. Jollain viihteentekijällä näyttää aina menevän lujaa. Tuollainen saattaa luulla sen olevan omaa ansiota. Ei ole.

Kaikilla ei ole käynyt säkä. Noille ei voi säkää siirtää vaan on pakko käyttää rankkoja koko elämän kestäviä keinoja; jopa konsteja ja temppuja. Ja silloin normaalipaino on omaa ansiota.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat