Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Huoltamo neuvoo äijiä juomaan oikein:

http://www.huoltamo.com/?page=1552708&id=1103221

1. Älä juo: Sininen Enkeli

2cl vodka
2cl Parfait Amour
Sprite
Rakennetaan grokilasiin

Drinkki, joka on violetti!? Ei kannata tilata ylipäätään juomia, joissa on tyttömäisiä värejä. Lisäksi Sininen Enkeli on niin makea drinkki, että se saa tosimiehen kavahtamaan monta metriä taaksepäin. Jos siis joskus vahingossa tämän tilaat, inhon ja ällistyksen sekainen irvistys hörpyn jälkeen on aina paikallaan.

Äijempi versio: Kossukarpalo

4cl Koskenkorva
karpalomehu
Rakennetaan grokilasiin

Jos jotain punaista pitää juoda, kossukarpalo toimii. Se ei ole liian makea, ja pitää vielä jotenkuten uskottavuuden hyppyset hallussasi.

2. Älä juo: Sex On The Beach

2cl vodkaa
2cl Peachtree –likööriä
Karpalo-, appelsiini- ja ananasmehu
Rakennetaan hurrikaanilasiin

Nimi kertoo kaiken ja enemmänkin. Tytöt tulevat tilaamaan tätä usein, ja samalla saavat tilaisuuden lirkutella baarimikolle. ”Saisinko sulta seksiä rannalla” ja silmänisku päälle. Tekeekö tosimies niin? Ei.

Äijempi versio: Screwdriver

4cl vodkaa
10cl appelsiinimehua
Rakennetaan On The Rocks -lasiin

Kyllä maistuu paremmalle, ja vodkan pehmeä makukin pääsee esille. Juomasta saa vielä äijemmän, kun tekee siitä ns. peltikattoversion – korvaa appelsiinimehun sitruunamehulla.

3. Älä juo: Tequila Sunrise

4cl tequilaa
appelsiinimehua
punainen grenadiini
Rakennetaan hurrikaaniin, grenadiini kaadetaan lopuksi reunaa pitkin pohjalle nopealla liikkeellä

Auringonnousua muistuttava juoma on itse asiassa maultaan melko kelvollinen, mutta useimmissa kuppiloissa se tehdään hurrikaanilasiin ja päälle pannaan vielä hedelmiä ja sateenvarjoja ja ties mitä. Ole siinä sitten cool, kun juoma näyttää siltä, kuin sen pinnalla juhlisi paraatilava.

Äijempi versio: Tequila shot

4cl tequilaa
sitruunaviipale ja suola
Shottilasiin

Tequila ei kaipaa seurakseen muuta kuin sitruunan ja suolan, perusmausteet siis. Suola kämmenselältä suuhun, tequila perään ja viimeiseksi sitruunaviipale. Jos haluat kokeilla Valomerkin jälkeen karaokebaarissa -tyyliä, tee seuraavasti: suola nokkaan, tequila rinnuksille ja sitruuna silmään.

4. Älä juo: Punaviini-Cola / Valkoviini-Vissy

12 cl viiniä
limsa
Rakennetaan isoon grokiin tai tuoppiin

Kuka haluaa pilata viinin limonadilla? Tätä ei tosimiehen pidäkään ymmärtää, sillä hän juo vain keskihintaisia ja kalliita viinejä, ja niitäkin vain harvoin.

Äijempi versio: Olut

Oluen juonti on ensisijainen edellytys tosimiehuuden kehittymiselle. Olutta pitää juoda vähintään muutama tuoppi illassa, jotta drinkkejä voi silloin kertoa juovansa vain säälistä tai koska kaveri tarjoaa. Tuoppi kädessä voi myös naureskella halveksivasti niille nössöille, jotka juovat lonkeroa tai siideriä.

5. Älä juo: Mojito tai Caipiroska

Mojito

4cl vaaleaa rommia
mintunlehtiä
limeä
jäämurskaa
2 tl sokeria
soodaa
Minttu, sokeri ja limet murskataan grokin pohjalle, päälle murska, rommi ja sooda

Caipiroska

4cl vodkaa
limeä
2 tl sokeria
jäämurskaa
Limet ja sokeri murskataan On The Rocksin pohjalle, päälle murska ja vodka

Mojito on baarityöntekijälle yksi viheliäisimmistä juomista, sillä sen pieteetillä tekemiseen kuluu paljon aikaa, jota ei koskaan ole tarpeeksi. Ihmiset nimittäin muuttuvat villieläimiksi tiskillä, ja aika on rahaa. Mojito on ideana kelvollinen, mutta liian aikaavievä ja sen nössökerroin on korkea. Tosimies ei haaskaa baarityöntekijöiden aikaa, mutta jos niin pääsee käymään, tipin antaminen on velvollisuus.

Caipiroska on suomalaistettu versio legendaarisesta Caipirinhasta. Kuinka ollakaan, alkuperäinen juoma on paljon parempi. Caipiroska on kuitenkin hip sekä in, joten trendikkäät, merkkivaatteilla varustetut nuoret sällit tilaavat tätä monesti. Tämä ei vie Mojiton verran aikaa, mutta sokeri pilaa koko homman ja juoma maistuukin kammottavalle. Juoma on lisäksi pakko juoda pillillä, koska limemehu ja sokeri ovat pohjalla, ja lasi on täynnä jäämurskaa! (?) Ei hyvä.

Äijempi versio: Long Island Ice Tea (10cl)

2cl tequilaa
2cl giniä
2cl vodkaa
2cl vaaleaa rommia
2cl Cointreauta
sitruunamehua
suhaus colaa
sitruunaviipale
Rakennetaan tuoppiin, päälle suhaus colaa ja sitruunamehua

Jos kuitenkin tunnet polttavaa tarvetta kuluttaa baarityöntekijän aikaa, kannattaa tilata LIIT. Se sentään on vaivan arvoinen juoma, ja kun pyytää tarjoilijaa laittamaan kokista vain väriksi, vielä parempi. Joissakin baareissa tämä drinkki tehdään jäillä täytettyyn tuoppiin, jolloin sen äijäkerroin vain kasvaa. Muista kuitenkin kiittää ja jättää tippiä!

6.Älä juo: Mansikkamargarita

2cl tequilaa
2cl Cointreauta
mansikoita
mansikkasiirappia
sitruunamehua
jäämurskaa
Ainekset blenderiin, jonka jälkeen juoma kaadetaan cocktail- tai margaritalasiin

Mansikkamargarita valmistetaan heittämällä kaikki ainekset tehosekoittimeen. Tosimies ei juo mitään sellaista, jota ei ole murskattu käsin. Mansikkamargarita on muutenkin suolareunuksineen ja hienosteluineen sellainen juoma, joka soveltuu vain ja ainoastaan naisellisimmille naisille. Ei miehille. Ei edes naisellisimmille miehille.

Äijempi versio: Bloody Mary

4cl vodkaa
8cl tomaattimehua
valkopippuria
Worchester-kastiketta
tabascoa
suolaa
Ainekset sheikkeriin, ravistetaan ja kaadetaan On The Rocks -lasiin

Tiedän, kuulostaa nössöltä, mutta kikka onkin tässä: pyydä tarjoilijaa korvaamaan puolet tomaattimehusta tabascolla. Kun juot ja tunnet sisälmystesi syttyvän tuleen, pidä kuitenkin kasvoillasi tyyni ja viileä ilme. Tosimies ei irvistä tilaamilleen juomille, paitsi jos on saanut vahingossa eteensä esimerkiksi alussa mainitun Sinisen Enkelin.

7. Älä juo: Cosmopolitan

3cl vodkaa
1cl Cointreauta
karpalomehua
1 dash limemehua
Ravistetaan, tarjoillaan cocktail-lasissa

Cosmo kamppailee maailman ankeimman juoman tittelistä jo pelkästään siksi, että se esiintyi Sinkkuelämää- sarjassa ja elokuvassa. Rainassa juoma oli värjätty miltei verenpunaiseksi. Sarjan fanit pettyvät joka kerta kun saavat juomansa tiskille: ”Miksi tämä on haaleampi kuin siinä elokuvassa? Mikset tee sitä oikein?” Oikea baarimikkojen painajainen siis. Juoma tarjoillaan coctail-lasissa kirsikan kanssa ja se viimeistään tekee juomasta myös tosimiehen painajaisen.

Äijempi versio: Cassis-karpalocollins

2cl karpalovodkaa
2cl cassis -likööriä
sitruunamehua
kivennäisvettä
Ravistetaan mehu, vodka ja likööri. Kaadetaan Collins -lasiin ja sooda päälle.

Kaikkihan Tom Collinsin tietävät, mutta tämä on allekirjoittaneen oma löydös. Collins ei saa olla makea, joten juomaa tilatessa kannattaa muistuttaa (kaikki baarimikot eivät välttämättä tee collinseja ihan päivittäin), että ei laita juomaan karpalomehua, vaan karpalovodkaa. Sokerisiirappia ei myöskään tarvita liköörin lisäksi. Mitä kuivempi, sen parempi. Tämä juoma kertoo naisille, että olet karski, mutta myös ajan trendeihin mukautuva tosimies.

8. Älä juo: Pirtelöt

Kaikki, mihin tulee kermaa tai pehmistä, ovat tosimiehen ikuisessa pannassa. Syy lienee selvä: kukapa haluaisi nähdä karskista imagostaan tarkasti huolehtivan miehen juomassa kolmen pillin läpi vaaleanpunaista höttöä, jossa ei viinaa ole nimeksikään.

Äijempi versio: Valkovenäläinen

2cl vodkaa
2cl kahvilikööriä
maitoa
Rakennetaan grokilasiin

Valkovenäläinen on varmasti yksi suosituimmista juomista Suomessa. Monet tosimiehet kauhistuvat kuullessaan tämän, mutta myös karski äijä pystyy juomaa nauttimaan. Vaikka tosimieshän ei koskaan matki muita, hyvä juoma on aina ostettavissa. Jos kuitenkin joku tyttö tilaa ennen sinua Valkovenäläisen, kannattaa tosimiehen tyyliin pistää paremmaksi ja ottaa Musta Ryssä.

9. Älä juo: Hot Shot

2cl Gallianoa
2cl kahvia
kermafloat
Rakennetaan kerroksittain järjestyksessä likööri, kahvi ja kerma

Hot Shot on varmasti turhin ja ylihinnotelluin shotti Suomessa. Tosimies ei ensinnäkään osta juomaa, jossa ei ole neljää senttiä viinaa. Toiseksi, kerma on pannassa. Kolmanneksi, Hot Shot häpäisee kahvin. Tässä vaiheessa voidaan puhua jo antijuomasta. Antijuoma on tosimiehen nimitys drinkille, jonka mitään ainesosaa tosimies ei kannata. Tosimiehelle sitä ei silloin ole edes olemassa.

Äijempi versio: Jallukahvi

4cl yhden tähden Jaloviinaa
12cl kahvia
asennetta
Kahvikuppiin Jaloviina, jonka päälle kahvi. Juomisen päälle asenne.

Jaloviina on ainoa viina, joka ei pilaa kahvia. Unohda suosiolla Irish Coffee kermavaahtoineen – jallukahvi juodaan mustana yhdellä hörpyllä, jolloin se lämmittää, piristää ja saa sinut puhumaan mukavia. Unohda myös paholaisen keksimä Kossubatteri, jonka teho on naurettavan pieni tähän dynamiittiin verrattuna.
Lopussa kerrotaan totuus:

Kuitenkin kannattaa muistaa, että kaikista karskein tosimies ei juo – hänen ei tarvitse.

Sivut

Kommentit (28)

Toope
Seuraa 
Viestejä24875
Liittynyt23.7.2006
Äijempi versio: Valkovenäläinen

2cl vodkaa
2cl kahvilikööriä
maitoa
Rakennetaan grokilasiin

Valkovenäläinen on varmasti yksi suosituimmista juomista Suomessa. Monet tosimiehet kauhistuvat kuullessaan tämän, mutta myös karski äijä pystyy juomaa nauttimaan.


Mielestäni mieluummin pitkänä (kahvi- ja kaakaoliköörin sekoitus toimii myös hyvin, hieman makeampi). Perinteisenä lyhyenäkin toki hyvää, the Dude tietää sen...

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Toope
Äijempi versio: Valkovenäläinen

2cl vodkaa
2cl kahvilikööriä
maitoa
Rakennetaan grokilasiin

Valkovenäläinen on varmasti yksi suosituimmista juomista Suomessa. Monet tosimiehet kauhistuvat kuullessaan tämän, mutta myös karski äijä pystyy juomaa nauttimaan.


Mielestäni mieluummin pitkänä (kahvi- ja kaakaoliköörin sekoitus toimii myös hyvin, hieman makeampi). Perinteisenä lyhyenäkin toki hyvää, the Dude tietää sen...Höpsispöpsis.. urbaani näyttelijä tarvitsee kylvyn jälkeen ryppyrasvat silmänympäryskiin ja siinä sitä poseerataan voidepurkin kanssa, vai.. onko otos jostakin koeputkilapsimuuvista ja spermat on purkissa, siks ilme muikea? Va..

Toope
Seuraa 
Viestejä24875
Liittynyt23.7.2006
Pönni
Toope
Äijempi versio: Valkovenäläinen

2cl vodkaa
2cl kahvilikööriä
maitoa
Rakennetaan grokilasiin

Valkovenäläinen on varmasti yksi suosituimmista juomista Suomessa. Monet tosimiehet kauhistuvat kuullessaan tämän, mutta myös karski äijä pystyy juomaa nauttimaan.


Mielestäni mieluummin pitkänä (kahvi- ja kaakaoliköörin sekoitus toimii myös hyvin, hieman makeampi). Perinteisenä lyhyenäkin toki hyvää, the Dude tietää sen...Höpsispöpsis.. urbaani näyttelijä tarvitsee kylvyn jälkeen ryppyrasvat silmänympäryskiin ja siinä sitä poseerataan voidepurkin kanssa, vai.. onko otos jostakin koeputkilapsimuuvista ja spermat on purkissa, siks ilme muikea? Va..

Katso elokuva "The Big Lebowski", niin ymmärrät kommentin.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30885
Liittynyt16.3.2005

No höh. Täällä puhutaan miesten juomisesta ja unohdetaan samalla habaneropontikka. Wannabe-tosimiehet ymmärtäköön, että ravintolassa (sikäli kun tosimies nyt ravintolassa ylipäätään ryyppää) sitä ei sitten tilata baarimikolta, vaan käydään vessassa siemailemassa taskumatista.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Huoltamo

Äijempi versio: Tequila shot

4cl tequilaa
sitruunaviipale ja suola
Shottilasiin

Tequila ei kaipaa seurakseen muuta kuin sitruunan ja suolan, perusmausteet siis. Suola kämmenselältä suuhun, tequila perään ja viimeiseksi sitruunaviipale.
Tuolla reseptillä hyvä tequila menee pilalle. Ensin maistuu suola, sitten hetken viina, sitten sitruuna. Siis SITRUUNA?! Mitä ihmettä. Tequila shot nautitaan näin: heitetään tequila naamariin. Se on se paras tapa. Jos sitä pitää jotenkin maustaa (ja Suomessa myytävien kohdalla valitettavasti täytyy, koska ne enimmäkseen ovat enemmänkin pontikkaa kuin tequilaa) tehdään mieluiten näin: heitetään tequila naamariin ja sitten puraistaan vähän LIMEÄ. Ei sitruunaa, saatana. Meksikossa tequila tarjotaan niin, että paukun kanssa tuodaan suolassa kieriteltyjä limelohkoja. Niitä tuodaan monta, mutta se ei tarkoita sitä, että ne kaikki pitäisi imeä sen yhden paukun kanssa. Se tarkoittaa sitä, että limeä on riittävästi kun tilaat lisää paukkuja.

Caipiroska

4cl vodkaa
limeä
2 tl sokeria
jäämurskaa
Limet ja sokeri murskataan On The Rocksin pohjalle, päälle murska ja vodka
Oikea caipirinha on erinomaisen hyvä paukku, mutta sitä ei tehdä votkasta vaan brasilialaisesta sokeriruokoviinasta.

Mojito on baarityöntekijälle yksi viheliäisimmistä juomista, sillä sen pieteetillä tekemiseen kuluu paljon aikaa, jota ei koskaan ole tarpeeksi.Suomessa. Kuubassa juoma sekoitetaan tiskillä n. kolmessa minuutissa. Tiskillä on valmiiksi laseja, jotka on puolillaan minttua (jota siellä rehottaa niityt pullollaan). Kun tilaat paukun, baarimikko survoo minttua pari kertaa survimella, kaataa päälle pari senttiä limeä, lisää sokerin, kaataa joukkoon jääkuutiot, erittäin paljon Havanna Clubia ja lisää soodaa sen minkä mahtuu (eli eipä juurikaan) ja sekoittaa. Ja siellä sitä juovat naiset ja äijät. Loistava paukku. Suomessa; eipä niinkään. Yleensä sitä vaivaa mintun puute, eikä limeäkään laiteta tarpeeksi, viinasta puhumattakaan.

Ei kandeis haukkua hyviä drinkkejä, jos ongelma on siinä, että niitä ei osata/voida tehdä oikein.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Tää on aika Ok. Keitetään kahvia. Otetaan yksi sokeripala. Otetaan pullo kirkasta viinaa. Laitetaan mukin pohjalle sokeripala. Kaadetaan kahvia päälle kunnes sokeripalaa ei näy. Kaadetaan viinaa päälle kunnes sokeripala näkyy. Juodaan pois. Jatketaan tätä..

Moelane sotkee nyt kaksi paukkua.

Ensimmäinen on Rovastin tuutinki, jossa ensin kahvikupin pohjalle laitetaan vanhanaikainen kirkas pennin kolikko. Kaadetaan päälle vahvaa kahvia kunnen penni lakkaa näkymästä. Kaadetaan sitten kuppiin 96 prosenttista pirtua niin kauan, että penni taas näkyy. Nautitaan.

Ja toinen on Sputnik -coctail. Siinä kaadetaan lasi puolilleen vettä ja täytetään piripintaan votkalla. Juodaan puolet ja täytetään votkalla. Juodaan puolet ja täytetään taas votkalla. Tätä jatketaan niin kauan, kunnes päässä sanoo piip, piip, piip. Siitä sen nimi. Tosimiehekäs paukku.

Mutta eihän se ole mies, joka pöydän alle putoo. Se on mies, joka pöydän alta tilaa.

Jos Helsingissä haluaa drinkkejä juoda, niin minä suosittelen yhtä kantapaikkaani, Sling Iniä. Tosimiehet saavat kokeilla miehuuttaan ilmaiseksi, jos pystyvät juomaan "peruslistan"(jos haluaa vielä enemmän hifistellä, niin tietokantaakin baarista löytyy erilaisista juomista) kaikki juomat yhdessä illassa. Muistaakseni yksi tosinainenkin on saanut nimensä kunniataulukkoon.

http://www.slingin.fi/

Sling In on aikatalon toisessa kerroksessa sijaitseva drinkkibaari. Avajaisiaan baari vietti 7.3.1999. Baarin omistajat ja samalla myös haaveensa toteuttajat Jacek (Jasu) Piasecki ja Kalle Alajoki.

Kalle ja Jasu ovat molemmat työskennelleet ravintola-alalla jo toistakymmentä vuotta. Kaikkea tätä vuosien varrella oppimaansa ja kokemaansa he haluavat tuoda esiin asiakkailleen baarissaan. Sling In baarilla on tehtävä: Se haluaa opettaa suomalaiset nauttimaan juomasekoituksia. Tämä tehtävä on sydämen ja kunnian asia koko henkilökunnalle.

Sling In baari on voittanut v. 1999 ja v.2000 "Kaupungin paras baari" -tittelin City-lehden lukijaäänestyksessä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Aweb
Mojito on baarityöntekijälle yksi viheliäisimmistä juomista, sillä sen pieteetillä tekemiseen kuluu paljon aikaa, jota ei koskaan ole tarpeeksi.Suomessa. Kuubassa juoma sekoitetaan tiskillä n. kolmessa minuutissa. Tiskillä on valmiiksi laseja, jotka on puolillaan minttua (jota siellä rehottaa niityt pullollaan). Kun tilaat paukun, baarimikko survoo minttua pari kertaa survimella, kaataa päälle pari senttiä limeä, lisää sokerin, kaataa joukkoon jääkuutiot, erittäin paljon Havanna Clubia ja lisää soodaa sen minkä mahtuu (eli eipä juurikaan) ja sekoittaa. Ja siellä sitä juovat naiset ja äijät. Loistava paukku. Suomessa; eipä niinkään. Yleensä sitä vaivaa mintun puute, eikä limeäkään laiteta tarpeeksi, viinasta puhumattakaan.

Ei kandeis haukkua hyviä drinkkejä, jos ongelma on siinä, että niitä ei osata/voida tehdä oikein.


Olen samaa mieltä mojitosta kuin Aweb. Suomessa sitä ei osata tehdä. Itse inhoan rommia (hyi saatana elukoitten juomaa) mutta Slovakiassa sain eräässä (ja varmaan maan ainoassa ) drinkkibaarissa mojiton, joka oli valmistettu juurikin edellä kuvatulla tavalla, ja silloin minäkin ymmärsin, miksi joku ihminen voi joskus haluta juoda rommia. Se oli oikeasti hyvää!!!

Hämmentää.

Tällä hetkellä tuo "juotava" lista pitää sisällään seuraavat 30 drinkkiä:

Singapore Sling
Strawberry Ivanov
Forest Ivanov
Mango Ivanov
Holy Diver
Peach Ivanov
Kiwi Cooler
Vattuvimma
Q2
Applepie
BB Colada
Va-Co
Alabama
Smooth Criminal
Cazana
Bloody Mary
Paranoid
Coupé
Walter de Camp
Tractor's Cocktail
Cosmopolitan
Planter's Punch
Swan Lake
Mojito
Avalon
69 Iced Tea
S.I.I.C
Café Brulot
Aberdeen Egg Nog
Golden Shower

Jacek "jasu" Piasecki on myös kirjoittanut kirjan drinkeistä:

http://www.bookplus.fi/kirjat/piasecki, ... sa-7252298

Hakuteos ja käsikirja jokaiselle baaritiskin takana työskentelevälle ja drinkkien ystävälle - 888 eri drinkkiä - Kaikki reseptivaihtoehdot mukaan laskettuna yhteensä 1343 ohjetta - Rakennetut, sekoitetut, ravistetut, koneravistetut ja blendatut juomat - Tekotavat, työvälineet, lasit ja raaka-aineet - Kilpailut ja barcatering Mestarina baarissa on alan rautaisen ammattilaisen, suomalaiselle baarille sydämensä menettäneen Jasu Piaseckin kirjoittama opas drinkkien maailmaan. Kirjan ydinsisällön muodostavat 250 sivua drinkkiohjeita: klassikoita ja trendijuomia, kansainvälisiä ja suomalaisia, tuttuja ja harvinaisia, monista mukana useita vaihtoehtoisia versioita. Ohjeita täydentävät havainnolliset maku- ja lasisymbolit. Mukana on myös tietoa baarityöskentelystä ja työmenetelmistä.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009
logo
Golden shower

Mielenkiintoinen valinta.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat